Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Automatyczne Przepalanie Itemów

Danelow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...
Pewnie niektórzy z was zastanawiali się kiedyś jak zrobić "Automatyczną Przepalarnię Itemów".
Otóż jest to dziecinnie proste i zostanie wam objaśnione w tym Tutorialu.

PRZYGOTOWANIA: Będziemy potrzebować przedmioty takie jak: 1 piecyk, 3-4 skrzynie, 4 hopper'y oraz dosłownie chwilkę czasu.

1. Piecyk stawiamy w centrum swojej "Przepalarni".
OBRAZEK TUTAJ!

2. Później u góry i po prawej lub lewej stronie stawiamy Hopper przyczepiony do piecyka.
OBRAZEK TUTAJ!

3. Na tych Hopper'ach umieszczamy po jednej skrzynce. U góry będą znajdowały się przedmioty do przepalenia, a z boku "dopalacze", czyli tak zwane materiały zasilające piecyk typu: Węgiel.
OBRAZEK TUTAJ!

4. Teraz jedną kratkę pod piecykiem obok (np. 2 kratki) stawiamy skrzynie (podwójną lub pojedynczą).
OBRAZEK TUTAJ!

5. W tym momencie przyczepiamy jeden Hopper do skrzyni, a drugi Hopper do tego pierwszego Hopper'a przyczepionego do skrzyni, tak aby się znalazł pod piecykiem.
(to zdanie brzmi nie logicznie, ale nie miałem innego pomysłu by je napisać xD).

OBRAZEK TUTAJ!

6. Nasza "Przepalarnia" jest już ukończona! Teraz wystarczy ją tylko ładnie obudować =) .
OBRAZEK TUTAJ!

7. A oto tak wygląda ona u mnie =3.
OBRAZEK TUTAJ!

Dzięki za przeczytanie mojego pierwszego Tutorialu... Myślę, że komuś może się przydać, a starałem się go zrobić prosto, zwięźle, starannie i estetycznie.
Liczę na pozytywy!

Do zobaczenia w kolejnym poradniku,
/Pixelowyy/Danelow/

Ciężko jest żyć lekko..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...