Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karta sieciowa

Dexude

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zapomnialem przy skladaniu komputera aby zamowic karte sieciowa, a co za tym idie nie mam teraz polaczenia z internetem. Pojawia sie pytanie, bo widzialem na morele.net karty za 30zl, a karty za 600zl. Ktora karta bedzie odpowiednia? Komputer nowka, wszystko wgrane, ale karty sieciowej nie ma.. ;x Czy mozna ta karte wyciagnac z innego komputera? Gdy wyciagne z innego komputera (starszego) i wezme ja do tego, to wszystko bedzie ok? Daje lajki

73685633822473628956.png

Opublikowano

Zadzwonilem do typiary z neostrady i pierdolila mi, ze nie mam karty sieciowej. Chodzi mi o karte do ktorej wchodzi kabel i tadaa.. pojawia sie internet. Na innych komputerach dziala ten internet, na tym za chhhhuuuyya nie chce zadzialac.. Zna sie ktos na tym? ;_;

Windows7, miedzy [Ten komputer] a Internet jest czerwony krzyzyk.

73685633822473628956.png

Opublikowano

Znając neostrade to trzeba ręcznie skonfigurować kompa pod internet. Albo po prostu podłącz kabel od neta pod kompa :)

Opublikowano

Dobra, znalazlem plytke od liveboxa TP i wyswietlil mi sie taki komunikat:

"Brak aktywnej karty sieciowej w tym komputerze. Zamknij aplikacje instalacyjna i sprawdz, czy karta jest wlaczona i poprawnie zainstalowana"

Co do cholery zrobic? ._.

73685633822473628956.png

Opublikowano

jak można składać komputer i nie zauważyć wejścia do sieciówki ! podłącz do niej kabel i skonfiguruj ( włącz ) kartę w biosie potem pod systemem zainstaluj sterowniki

po co ci cmd jak i tak nie podłączyłeś nawet sieciówki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...