Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odbugowane włosy szamanki w HW .

smok590

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

\

Cześć , wiele osób ma problem na swoich serwerach mt2 .

Mianowicie chodzi o "zbugowane" włosy szamanki .

Co to oznacza ,gdy szamanka ubierze hwang z tyłu głowy pojawia się biały pasek .

Więc pomogę wam rozwiązać ten problem ,

Tutaj proszę efekt końcowy :

17729963531855356365.jpg

Więc zacznijmy naprawiać ten brzydki błąd .

Zaczynając musimy zdobyć informacje na temat pliku , w którym jest ten "bug" .

Tutaj wam podpowiem wina leży po stronie clienta , mianowicie w plikach katologu :

/pc/shaman/

Więc wypakujmy nasze pliki :

pc

Przejdźmy do folderu :

/ymir work/pc/shaman/

Tutaj wkleimy zawartość paczki z Download`u oraz zastąpimy .

Teraz możemy zapisać zmiany .

-- Dla ciekawskich --

Pewnie zastanawiacie się dlaczego ten a nie inny plik powodował białe włosy ?

Tutaj rozwieję wasze wątpliwości .

Więc zacznijmy od ustalenia indexu Hwanga szamanki .

Wchodzimy w item_proto i szukamy id Hwanga szamana

11974

<Item vnum="11974" hashName="Ȳ»óŔÇ" name="Zbroja Sang-Hwang" type="2" subtype="0" weight="0" size="2" antiflag="106908" flag="1" wearflag="1" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="1" limitvalue0="50" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="8" applyvalue0="10" applytype1="37" applyvalue1="20" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="350" value2="0" value3="24" value4="0" value5="100" socket0="0" socket1="0" socket2="0" socket3="0" socket4="0" socket5="0" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="0" specular="100" socket_pct="3" />

Sprawdzamy valute3 ,z którego wynika jakie są indexy hwanga ,w moim przypadku to 24

Teraz przechodzimy do root i sprawdzamy we wpisach :

Group ShapeData25 -- to jest nieważne w naszym przypaku
	{
		SpecialPath			"d:/ymir Work/pc/shaman/" -- ścieżka pliku z hwangie

ShapeIndex			24	-- index hwanga
		Model				"shaman_lord.GR2" -- tekstury hwanga, podłoże , w nich leży błąd.
		SourceSkin			"shaman_queen01.dds" -- kolorystyka , nie interesuje nas
		TargetSkin			"shaman_queen01.dds" -- kolorystyka , nie interesuje nas	
	}

Mam nadzieję ,że już wiecie dlaczego tak ,a nie inaczej .

--Koniec - Dla ciekawskich --

DL:

https://mega.co.nz/#!00tW1RpB!BTGhJCKjaKa1j_RlkNwK_mLbFwMfpkqpnJElf5AQPAg
http://speedy.sh/GnrEH/pc-shaman.zip

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/00de187be5f9d7ca4a582ead3b4a931e253f152d230e183af23fa87ec9ba1825/analysis/1387022075/

Tutorial wykonany tylko i wyłącznie przez mnie .

Zakazuję kopiowania ,

UWAGA

plik w packerze zapisujemy z type 1 !!!!!

Opublikowano

Czyli że lubisz dbać o szczegóły? Hm, prawidłowo :P Jeśli chodzi o takie małe błędy jest jeszcze jeden, choć wiem, że maksymalnie nieistotny i nic nie powodujący, ale jest.

iren.jpg

Na obu skinach robi się na brzuchu mały prostokąt. Zawsze mnie to irytowało :D

Opublikowano

Czyli że lubisz dbać o szczegóły? Hm, prawidłowo :P Jeśli chodzi o takie małe błędy jest jeszcze jeden, choć wiem, że maksymalnie nieistotny i nic nie powodujący, ale jest.

iren.jpg

Na obu skinach robi się na brzuchu mały prostokąt. Zawsze mnie to irytowało :D

Dziękuję za zgłoszenie , oczywiście znam rozwiązanie na ten uporczywy problem , postaram się go opublikować w godzinach porannych , ponieważ teraz nie mogę sobie pozwolić na szperanie w plikach i w 3D`sie .

@Down.

Jakiego braku fryzur ? :D

PS. Temat z tym prostokątem już tworzę .

Opublikowano

Miałem podobnie jak Ty na screenie, po wrzuceniu pliku z downloadu działa tak jak u CB na 2 screenie.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Refresh

Jpdl... wielki tut który opisać można w 1 zdaniu: podmień uszkodzony model zbroi na nowy naprawiony.

Po 2 na kij ten refresh, skoro najważniejsza część tematu (download) nadal nie działa? Screeny nie działają, skanu już nie ma, lecz refresh jest... litości...

uHdgSD4.jpg

To się prosi też o upload :) oczywiście temat wygasł lekko :/ także mały reup ss'ów i plików także by się przydał a nie sam ref :D

Tu nikt nie prosił o reupload. Autor sam zrobił refa, a nie sprawdził czy linki i wszystko działa. Taki "ref" to tylko do nabicia posta.

Opublikowano

Jpdl... wielki tut który opisać można w 1 zdaniu: podmień uszkodzony model zbroi na nowy naprawiony.

Po 2 na kij ten refresh, skoro najważniejsza część tematu (download) nadal nie działa? Screeny nie działają, skanu już nie ma, lecz refresh jest... litości...

uHdgSD4.jpg

To się prosi też o upload :) oczywiście temat wygasł lekko :/ także mały reup ss'ów i plików także by się przydał a nie sam ref :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

UWAGA

plik w packerze zapisujemy z type 1 !!!!!

Eeeeee? Cóż to za teoria, która nakazuje pakowanie plików GR2 z Type 1 zamiast 0?

Opublikowano
        Model                "shaman_lord.GR2" -- tekstury hwanga, podłoże , w nich leży błąd.

Od kiedy model jest teksturą, bo nie rozumiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...