Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tablet graficzny

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem kupić jakiś tablet graficzny ale w związku z tym że się na tym nie znam postanowiłem was spytać.

Wiem że Isuribi poleciła mi Pentagram TinType 2006 na początek - cena 200 PLN zaś używany w dobrym stanie, kompletny za 100 około. Jest on dobry?

Czy używany, a zadbany będzie dobry? Czy lepiej nie kupować używanych? Jaki polecacie inny? Czym się kierować i czym różnią się te droższe?

Dodam że pracuje na photo shopie cs 5.

Opublikowano

Standardowy ma 1024 poziomów nacisku a te bardzo drogie po 2048. Te droższe to mają 1024+ dodatkowo jakieś przyciski, które służą jako skróty klawiszowe i zazwyczaj posiadają funkcje touch, czyli palcami możesz operować na tablecie. Możesz kupić używany sprzęt, ale czasami to tak bywa że jest już nieźle zarysowany i coś tam uszkodzone, więc odradzam, chyba że jest możliwość jego wcześniejszego sprawdzenia. Ogólnie to 200zł to nie jest dużo, jak dla mnie lepiej dołożyć tą 100 i mieć pewność. A no i polecam ci wacom, przecież TinType ma okropne piórko.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

CTL-470K? Bo na allegro widze 2 rodzaje za 200/250 i za 380/400 nowe.

Opublikowano

Dodam tylko ze w sklepie internetowym wacom otrzymasz znize po ukazaniu swiadectwa ( znikaz dla ucznia) :) i z teego co czytalem tylko wacomy sa godne polecenia, aczykolwiek moge sie mylic, moze wyszla jakas nowa firma na rynek ktora oferuje solidne i tanie tablety :)

Opublikowano

up@ Właśnie tego nie chce.

Polecicie coś jeszcze? Tak do 300 PLN.

Opublikowano

Mówiłem że tego nie chcę.

Jeszcze jak by ktoś mi mógł wytłumaczyć jak to działa to był bym wdzięczny ;)

Opublikowano

Equener.

Jak myszka, tylko po odpowiednim polu musisz się poruszać, pierwszy film z yt:

http://www.youtube.com/watch?v=HmBbmeUsXVo

ja się nie pytam tylko Gotyer się pytał ale ja nie wiedziałem czy o to mu chodzi :), Nie zrozumiałeś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...