Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Kolega ma problem z wejsciem na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam własny serwer bukkit (nie hamachi), a mój kolega ma problem z wchodzeniem na niego. Dokładnie to chodzi o to, że właczam serwer koledze udaje sie wejść lecz gdy wyjdze i wejdzie to wyświetla mu sie "Loading terrain" po czym sie nic nie dzieje (nie zawsze za pierwszym razem udaje mu sie).

Teraz moja prośba do was jest taka, że prosił bym o jakiś plugin który naprawia ten problem (jeżeli taki jest) albo o jakąś pomoc w rozwiązaniu go.

Jeżeli taki temat już powstał proszę o przekierowanie mnie tam, a ja zobacze czy ten temat mi pomógł.

P.S: Ustawienia serwera są poprawne (on-line mode wyłączony na 100%), napewno nie chodzi o zaporę.

P.S2 : Posiadam też plugin Chankster który podobno miał pomóc jednakże on potrzebuje określenia ścieszki do .jar czego zrobić nie umiem. Jakby ktoś coś wiedział chętnie posłucham.

@EDIT Oto zdjęcie : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1665e3767d3e7608.html

Opublikowano

Sposób ze zrobieniem nowej mapy robiłem. Rezultat taki sam czyli wchodzi a pierwszym za drugim to juz nie. Przykładem jest to że grałem sobie z kolegą w JUMP'a, mósiał wyjść na 5 sec lecz po powrocie juz nie mógł na serwer wejsc. Serwer rejestruje że użytkownik wszedł na serwer, a ja będąc na nim widze że mój kolega jest. Stoi i sie opierdziela (przeprzaszam za słownictwo) a ja moge go jedynie raz walnąć, nawet nie moge go podkopać.

@EDIT Spróbuje dać zdjecie z serwerem.

Opublikowano

Tego sie obawiałem. Port mam odblokowany to jest oczywiste. Hamachi szczerze nie lubie. Kiedyś posiadałem. Sróbujcie wykonbinować inny sposób niż hamachi.

Opublikowano

Chankster to jedyny plugin który posiadam. Właczyłem serwer przed chwilą żeby zobaczyć o co chodzi, poprosiłem kolege aby wszedł i wszedł bez problemu wiec graliśmy sobie jedna nie próbowałem aby wszedł ponownie. Wiec prosze o nie zamykanie posta.

P.S. : Nawet jak nie miałem pluginu kolega nie mógł wejść.

Opublikowano

Sprawocdanie:

1.Właczyłem serwer.

2.Kolega i ja weszlismy bez problemu.

3.Graliśmy przez długi czas.

4. Dla sprawdzenia kolega wyszedł i wszedł.

5. Niestety po próbie połaczenia wyświetlił mu się napis "Loading Terrain"

6. I nie pograliśmy sobie dalej.

Opublikowano

Sprawocdanie:

1.Właczyłem serwer.

2.Kolega i ja weszlismy bez problemu.

3.Graliśmy przez długi czas.

4. Dla sprawdzenia kolega wyszedł i wszedł.

5. Niestety po próbie połaczenia wyświetlił mu się napis "Loading Terrain"

6. I nie pograliśmy sobie dalej.

Ja miałem Podobny Problem lecz W ogóle Moi kolega nie mógł wejść i naprawiłem to poprzez wyłączenie zapory systemy windows może i ty spróbuj może zadziała!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oczywiście spróbuje ale mam tak grać na wyłączonej zaporze "all day,all night" ? Niestety w tym momencie nie moge nic sparwdzieć ponieważ jestem na wakacjach. Gdy tylko wrócę (to będzie niedziela) zdam następne spawozdanie. :)

Opublikowano

1. Albo zapora uniemożliwia wejście

2. Albo to samo tylko antywirus

3. Albo mapa

Radzę ci zrobić serwer jeszcze raz, wyłączać punkt 1 i 2, a jak nie pomoże to raczej nie masz innego wyjścia niż hamachi

Opublikowano

Sprawozdanie nr 2:

1. Zrobiłem nowy serwer.

2. Kolega miał to samo (czyli Loading terrain)

3. Wyłączyłem serwer i zaporę oraz odpaliłem serwer jeszcze raz.

4. Kolega bez problemu wszedł.

Podsumowanie:

Czyli to jednak zapora blokowała mi dostęp.

Dziękuje wszystkim za pomoc. Osobą które mówiły o zaporze dam "lubię to".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...