Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lenovo y580

BieniuOP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym dowiedzieć się czy na wspomnianym lapku zadziałają takie gry jak np.

Bf3

GW2

Neverwinter (na wysokich)

Crysis 2/3

Prototype2

CoD black ops 2

A jakie gry omijać. Mówię o nowych które wyszły niedawno lub dopiero wyjdą. Tak więc.. Pomóżcie!

Opublikowano

Z tych wszystkich to tylko crysis nie pójdzie jak ahmedcreep wspomniał powyżej.Na tym kompie nie dasz rady zagrac w GTA 4 na średnich i w Metro 2033 na niskich.Podalem takie popularne gry.Łap linka tu sie wszystkiego dowiesz sa przeprowadzone testy ile fps w jakich grach masz wszystko jasno opisane ---> http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-660M.72057.0.html

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

A gdybym chciał go podkrecic, co poradzilibyscie wymienić jako pierwsze?

Zapomniałem dodać bioshocka 1 i 2 i far cry 3

Opublikowano

Chyba źle mnie zrozumiales. Pytałem co wymienić jako pierwsze a co zostawić np.procesor :)

Opublikowano

W tym laptopie nic nie wymienisz. On jak na laptopa jest bardzo dobry. Na stacjonarnym za te 3.000zł grałbyś we wszystko na high przy 80FPS.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Nie stac mnie na nowy monitor, myszkę etc. Na dodatek min raz na tydzień będę pokonywał z nim prawie 200 km. Szkoła-dom. A na dodatek ja nie potrzebuję mega ultra sprzętu tylko właśnie takiego jak ten. 50-60 fps na średnich czy wysokich mi wystarczy. A co z far cry i bioshockiem?

Opublikowano

Z tych wszystkich to tylko crysis nie pójdzie jak ahmedcreep wspomniał

powyżej.Na tym kompie nie dasz rady zagrac w GTA 4 na średnich i w Metro

2033 na niskich.Podalem takie popularne gry.Łap linka tu sie

wszystkiego dowiesz sa przeprowadzone testy ile fps w jakich grach masz

wszystko jasno opisane

---> http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-660M.72057.0.html

Metro na niskich?! Po*ebało cię?

Po 1., jaka wersja Y580? Po 2., jest to najlepsza opcja do gier do 3000 zł. Ja proponuję i5 z matrycą HD. Nie przegrzewa się jak i7, a full HD na 15" nie ma sensu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie stac mnie na nowy monitor, myszkę etc. Na dodatek min raz na tydzień będę pokonywał z nim prawie 200 km. Szkoła-dom. A na dodatek ja nie potrzebuję mega ultra sprzętu tylko właśnie takiego jak ten. 50-60 fps na średnich czy wysokich mi wystarczy. A co z far cry i bioshockiem?

GTX660M ~ 5770/GTS450 więc mogę Ci od razu powiedzieć, że o średnich/wysokich 60FPS możesz zapomnieć.

Poza tym monitor (jeśli nie musisz mieć wysokiej rozdziałki (1440x900) ), mysz klawiatura to koszt ~160zł za wszystko. Nie nie mów, że nie masz tyle kasy (oczywiście monitor używany, ale i z nowym i obsługą FullHD sam PieC byłby dużo wydajniejszy ;)).

Opublikowano

Proponuję ci tego, sam kupuje teraz laptopa prężnie zbieram na ten ów model:

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i7-8gb-1tb-gtx660-2gb-ddr5-idea-i3442582701.html

BF3 - ULTRA - 30-60 FPS

Na dole macie filmik ,abyście nie mówili ,że nie możliwe...

Może nie jest to urywacz dupy ,ale dobre produkcje (skyrim ,bf3 ,fc3 etc.) odpali bez problemu na wysokich.

http://www.youtube.com/results?search_query=lenovo+y580+i7+gaming&oq=lenovo+y580+i7+gaming&gs_l=youtube.3..0.9707.11847.0.12506.7.6.0.1.1.1.806.2364.2j1j5-2j1.6.0...0.0...1ac.1.11.youtube.Eao5M-KdgYw
sygnanampc2.png

Opublikowano

GTX660M ~ 5770/GTS450 więc mogę Ci od razu powiedzieć, że o średnich/wysokich 60FPS możesz zapomnieć.

Poza tym monitor (jeśli nie musisz mieć wysokiej rozdziałki (1440x900) ), mysz klawiatura to koszt ~160zł za wszystko. Nie nie mów, że nie masz tyle kasy (oczywiście monitor używany, ale i z nowym i obsługą FullHD sam PieC byłby dużo wydajniejszy ;)).

Nie myśl że biorę laptopa z kaprysu. Nie mogę wziąć PC-ta bo będę z nim pokonywał sporo km. tygodniowo. Zaraz edytuje i powiem dokładnie o jakiej karcie myślałem.

Edit. Ten, o którym myślałem różni się od tego Kristofera tylko procesorem :) I karta nie było DDR cokolwiek to znaczy :/

Opublikowano

Nie cchce znów edytowac bo się bałagan zrobi. Jak myślicie czy warto zzaprzestać szukania innego ssprzętu czy skupić się na tym oto lenovo? Myślę że te 3 tys. będę miał dopiero koło października :/

Opublikowano

Nie cchce znów edytowac bo się bałagan zrobi. Jak myślicie czy warto zzaprzestać szukania innego ssprzętu czy skupić się na tym oto lenovo? Myślę że te 3 tys. będę miał dopiero koło października :/

Jeśli chcesz mieć dobry sprzęt to i tak musisz wyłożyć te 3 tys... Więc nie wiem czy znajdziesz tańszy i lepszy laptop do grania.

sygnanampc2.png

Opublikowano

Proponuję ci tego, sam kupuje teraz laptopa prężnie zbieram

na ten ów

model:

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y580-i7-8gb-1tb-gtx660-2gb-ddr5-idea-i3442582701.html

BF3

- ULTRA - 30-60 FPS

Na dole macie filmik ,abyście nie mówili ,że nie

możliwe...

Może nie jest to urywacz dupy ,ale dobre produkcje (skyrim ,bf3 ,fc3

etc.) odpali bez problemu na

wysokich.

http://www.youtube.com/results?search_query=lenovo+y580+i7+gaming&oq=lenovo+y580+i7+gaming&gs_l=youtube.3..0.9707.11847.0.12506.7.6.0.1.1.1.806.2364.2j1j5-2j1.6.0...0.0...1ac.1.11.youtube.Eao5M-KdgYw
Piszesz w dziale, a jeszcze nie wiesz, że te wszystkie filmy YT to JEDNA WIELKA BZDURA?!

NIE SŁUCHAJ TEGO PANA, na pewno nie pograsz ma tym w BFa na ultra. W końcu to laptop ze średniego przedziału cenowego, a i tak jest bardzo wydajny.

Gdybym chciał, znajdę ci identyczny filmik np. z Nvidii 410M. Przecież wiadomo, że ci goście nagrywają na najmocniejszych stacjonarkach i

podpisują, że to Commodore. A ty, Sweet Jesus, naucz się czytać ze zrozumieniem. Jeśli autor chce kupić laptopa, to proponuj mu laptopa, A NIE PIE*RZONĄ STACJONARKĘ. Szczególnie, jeśli w wymaganiach pisze o mobilności.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na singlu mieszane wysokie - ultra, na multi średnie, średnio - wysokie. Zależy jeszcze od wersji, bo matryca Full HD obniża wydajność. Najlepiej byłoby i7 + HD, ale nie wiem czy uda się znaleźć. Z prockiem i7 mogą być też problemy związane z temperaturą. Ja wziąłbym i5, HD, 8GB i Win8, bo nieco zwiększa wydajność.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na singlu mieszane wysokie - ultra, na multi średnie, średnio - wysokie. Zależy jeszcze od wersji, bo matryca Full HD obniża wydajność. Najlepiej byłoby i7 + HD, ale nie wiem czy uda się znaleźć. Z prockiem i7 mogą być też problemy związane z temperaturą. Ja wziąłbym i5, HD, 8GB i Win8, bo nieco zwiększa wydajność.

i7 to przynajmniej 4 rdzenie, które BF bardzo lubi. A temepratury wysokie są przy niemal każdym notebooku, to standard.

Opublikowano

Przy i7 szczególnie, bo 80-90 stopni ;) Jak dla mnie skok wydajności nie taki duży, co innego gdyby autor używał lapka do obróbki graficznej itp. I nie jestem pewien, czy wydajność i7 w grach nie zostanie zniwelowana przez matrycę Full HD (oczywiście jeśli ważniejsza dla autora jest jakość obrazu, to nie ma się nad czym zastanawiać). Sam chciałbym wiedzieć, bo również myślę nad zakupem.

Więc wychodzi na to, że i7, jeśli nastawiasz się głównie na BF3 i dobrą jakość obrazu, a i5, jeżeli chodzi o pozostałe gry - laptop i tak nie wykorzysta w nich siódemki intela, ograniczanej przez kartę. Nie zmienia to faktu, że w tej cenie nie ma sensu szukać innych laptopów, Lenovo jak na razie zostawia innych w tyle.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Metro na niskich?! Po*ebało cię?

Po 1., jaka wersja Y580? Po 2., jest to najlepsza opcja do gier do 3000 zł. Ja proponuję i5 z matrycą HD. Nie przegrzewa się jak i7, a full HD na 15" nie ma sensu.

Jakbyś uważnie czytał zauważyłbyś to -> Na tym kompie nie dasz rady zagrac w GTA 4 na średnich i w Metro 2033 na niskich. Widze że sie omijało lekcje w szkole ;)

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Przy i7 szczególnie, bo 80-90 stopni ;) Jak dla mnie skok wydajności nie taki duży, co innego gdyby autor używał lapka do obróbki graficznej itp. I nie jestem pewien, czy wydajność i7 w grach nie zostanie zniwelowana przez matrycę Full HD (oczywiście jeśli ważniejsza dla autora jest jakość obrazu, to nie ma się nad czym zastanawiać). Sam chciałbym wiedzieć, bo również myślę nad zakupem.

Więc wychodzi na to, że i7, jeśli nastawiasz się głównie na BF3 i dobrą jakość obrazu, a i5, jeżeli chodzi o pozostałe gry - laptop i tak nie wykorzysta w nich siódemki intela, ograniczanej przez kartę. Nie zmienia to faktu, że w tej cenie nie ma sensu szukać innych laptopów, Lenovo jak na razie zostawia innych w tyle.

i7 ma pełne 4 rdzenie, a i5 2 (słownie : dwa). Ograniczanie nie wystąpi we wszystkich grach (procesor i tak się przydaje w konkretnych miejscach, a to nie jest stacjonarka, gdzie autor dobiera sobie podzespoły, więc chyba nie straci na wydajności), takty najczęściej wyższe, a druga rzecz, że nie wiem, co do tego ma jakość obrazu...

Opublikowano

Mam G580 i wszystkie z wyzej wymienionych działają. Twój ma lepszą sporo grafikę więc bez problemów :)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Mam G580 i wszystkie z wyzej wymienionych działają. Twój ma lepszą sporo grafikę więc bez problemów :)

Między "działaniem" a "graniem" może wystąpić spora różnica.

Y580 udźwignie wszystko i nie ma się co sprzeczać, ale o detalach można zapomnieć.

Opublikowano

Czyli zagram prawie we wszystko, ale w niektórych przypadkach samo odpalenie będzie max. możliwości... A jeśli będę bawił się w obróbkę audio/video potrzebuję lepszego sprzetu? Czy wystarczy dobra podkladka chlodzaca?

Opublikowano

Jakbyś uważnie czytał zauważyłbyś to -> Na tym kompie nie dasz rady zagrac w GTA 4 na średnich i w Metro 2033 na niskich. Widze że sie omijało lekcje w szkole ;)

Trzymajcie mnie, ludzie... pogrążasz się. Przecież to Lenovo uciągnie Metro na high -,- Co do szkoły, zapewniam cię, że mógłbyś się ode mnie wielu rzeczy uczyć...

i7 ma pełne 4 rdzenie, a i5 2 (słownie : dwa). Ograniczanie nie wystąpi

we wszystkich grach (procesor i tak się przydaje w konkretnych

miejscach, a to nie jest stacjonarka, gdzie autor dobiera sobie

podzespoły, więc chyba nie straci na wydajności), takty najczęściej

wyższe, a druga rzecz, że nie wiem, co do tego ma jakość

obrazu...

Jakość obrazu ma do tego to, że Lenovo z i7 są sprzedawane najczęściej z matrycą FHD... A jeśli autorowi nie zależy na bardzo dobrej wydajności i FHD, to absolutnie wystarczy mu TAŃSZE i5. Nie każdego stać na laptopa za 3 - 4k zmienianego jak rękawiczki, ale widocznie niektórym trudno to pojąć.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...