Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Dużo zużycie RAM

StrazaKK122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam problem dokładniej dzisiaj po starcie komputer zaczął pobierać straszliwie dużo pamięci ram. Zawsze zaraz po starcie było pobierane około 1GB to w tym momencie jest aż 3,15GB na możliwe 4GB. Poradźcie coś bo sam już nie wiem co mogę zrobić.
Skanowałem komputer, czyściłem CCleanerem itd.
SS:
vk81.jpg

Opublikowano

Miałem to samo. Za dużo wirusów lub jakas wyjątkowo wredna suka. Mi pomogł reinstall windowsa + format. Ale poczekaj na opinię innych :)

Opublikowano

Miałem to samo. Za dużo wirusów lub jakas wyjątkowo wredna suka. Mi pomogł reinstall windowsa + format. Ale poczekaj na opinię innych :)

Kurrrr, w sumie może być bo coś ostatnio ściągałem do oglądania jakiś dziwnych typów programów i od tamtego momentu tak muli. No to może jutro przed pójściem do pracy albo jeszcze dziś ;D Noc jest długaa :D

Opublikowano

Przeskanuj kompa dobrym antywirem (np ESET Online Scanner) w menadżerze zadań daj pokaż procesy wszystkich użytkowników, i poszukaj co bierze dużo ramu.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

@Up

To zależy czy koles ma mocne nerwy. Kiedy mi tak mulil i przeskanowalem miałem około 300 zzarażonych plików :D Wkurzylem się zatrzymalem skan i format.

Opublikowano

Przeskanuj kompa dobrym antywirem (np ESET Online Scanner) w menadżerze zadań daj pokaż procesy wszystkich użytkowników, i poszukaj co bierze dużo ramu.

Heh dzięki obyło siębez reinstallu systemu. Jakiś pieruński program od windowsa cały czas udostępniał coś. Wywaliłem gówno w kosmos :D

Opublikowano

Prawdopodobnie zostałeś zarażony poprzez jakieś malware'y.

Jeżeli masz możliwość to przeskanuj komputer tymi programami:

ESET NOD32

Bitdefender Antivirus Plus (Płatny)

Spybot Search & Destroy (Uruchom jako administrator)

Osobiście ostatnio sam zostałem zarażony.

ESET i Bitdefender pozbyły się prawie wszystkich zainfekowanych plików, resztę roboty dokończył Spybot który znalazł resztę zainfekowanych plików których obydwa programy nie znalazły.

Jeżeli PC dalej będzie zżerał takie ilośći RAM'u bez powodu możesz dalej próbować walczyć z zainfekowanymi plikami lub dla ułatwienia zrobić po prostu format dysku.

Sprawdź jeszcze procesy w Windowsie, możliwe że jakiś niechciany program działa na niekorzyść.

@EDIT,

Widzę że już po problemie, ale i tak zalecam przeskanowanie PC programami które podałem wyżej ;)

costs.png

if(!wcscmp(DllName.c_str(), ((LDR_DATA_TABLE_ENTRY*)Table)->FullDllName.Buffer))

Opublikowano

Prawdopodobnie zostałeś zarażony poprzez jakieś malware'y.

Jeżeli masz możliwość to przeskanuj komputer tymi programami:

ESET NOD32

Bitdefender Antivirus Plus (Płatny)

Spybot Search & Destroy (Uruchom jako administrator)

Osobiście ostatnio sam zostałem zarażony.

ESET i Bitdefender pozbyły się prawie wszystkich zainfekowanych plików, resztę roboty dokończył Spybot który znalazł resztę zainfekowanych plików których obydwa programy nie znalazły.

Jeżeli PC dalej będzie zżerał takie ilośći RAM'u bez powodu możesz dalej próbować walczyć z zainfekowanymi plikami lub dla ułatwienia zrobić po prostu format dysku.

Sprawdź jeszcze procesy w Windowsie, możliwe że jakiś niechciany program działa na niekorzyść.

@EDIT,

Widzę że już po problemie, ale i tak zalecam przeskanowanie PC programami które podałem wyżej ;)

Powiem szczerze że planuje komputer wyposażyć w ESET, ostatnio w neonecie widziałem go w dość niskiej cenie i możliwe że wybiorę się po niego. W każdym razie dziękuje za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...