Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie. Otóż mam dzisiaj taki problem. Zainstalowałem na moim serwerze plugin PvpStats i zauważyłem, że nie działa on prawidłowo. Otóż czasami (wydaje mi się, że gdy gracz który nie był w bazie zabije gracza który jest w niej lub na odwrót) rekordy się podwajają, potrajają itd. Czyli np. gracz jaszpol powtarza się 2,3 x w bazie. Oprócz tego plugin działa dobrze, zlicza combo, deady, kille i przekazuje je do bazy danych. W związku z tym pomyślałem, żeby podłączyć plugin authme do tej samej bazy danych, żeby po prostu były od razu stworzone rekordy każdego gracza. I tu zaczyna się kolejny problem, po wpisaniu wszystkich danych do authme configu nie łączy się z bazą, nie tworzy tabeli ani nie uzupełnia rekordów. Dane podane w configu authme są takie same jak w pvpstats, jednakże pvpstats działa a authme nie łączy się z bazą danych. Authme funkcjonował do tej pory na pliku i funkcjonuje dalej bez problemowo.

Wersja authme: AuthMe - 2.9

Wersja pvpstats: v0.2.0.2

Fragment configu authme:

mySQLColumnName: name
  mySQLTablename: authme
  mySQLUsername: *****
  backend: mysql
  mySQLColumnLastLogin: lastlogin
  mySQLDatabase: *****
  mySQLPort: '3306'
  mySQLColumnIp: ip
  mySQLHost: 88.198.10.70
  mySQLColumnPassword: password
  mySQLPassword: '*****'
  caching: true
  mySQLlastlocX: x
  mySQLlastlocY: y
  mySQLlastlocZ: z
  mySQLlastlocWorld: world
  mySQLColumnEmail: email
  mySQLColumnId: id

Fragment configu pvpstats:

MySQL: true
MySQLhost: 88.198.10.70
MySQLuser: ****
MySQLpass: *****
MySQLdb: ****
MySQLport: 3306
MySQLtable: pvpstats
PVPArena: false
checkabuse: true
updatecheck: true

3 problem:

Plugin Simple Death Bans wersja: v1.5.3-beta. Problem jest taki, że nie chce się zmieniać w bazie danych rekord z active 1 na 0. Gdy wykonuje unbana przez panel wszystko działa, wpisuje komendy unban, deathbans revive i jakąś jeszcze w automacie moim i działa, automatycznie plugin updatuje i daje active 0 w bazie danych. A gdy czas bana minie czyli np. ta godzina to plugin zdejmuje komuś blokadę i może wbić do gry ale nie zmienia active na 0 :/ Może ktoś pomóc?

Link do panelu z rankingiem:

http://www.raftcraft.wolfeket.pl/index.php?strona=pvp
Opublikowano

Witam was serdecznie. Otóż mam dzisiaj taki problem. Zainstalowałem na moim serwerze plugin PvpStats i zauważyłem, że nie działa on prawidłowo. Otóż czasami (wydaje mi się, że gdy gracz który nie był w bazie zabije gracza który jest w niej lub na odwrót) rekordy się podwajają, potrajają itd. Czyli np. gracz jaszpol powtarza się 2,3 x w bazie. Oprócz tego plugin działa dobrze, zlicza combo, deady, kille i przekazuje je do bazy danych. W związku z tym pomyślałem, żeby podłączyć plugin authme do tej samej bazy danych, żeby po prostu były od razu stworzone rekordy każdego gracza. I tu zaczyna się kolejny problem, po wpisaniu wszystkich danych do authme configu nie łączy się z bazą, nie tworzy tabeli ani nie uzupełnia rekordów. Dane podane w configu authme są takie same jak w pvpstats, jednakże pvpstats działa a authme nie łączy się z bazą danych. Authme funkcjonował do tej pory na pliku i funkcjonuje dalej bez problemowo.

Wersja authme: AuthMe - 2.9

Wersja pvpstats: v0.2.0.2

Fragment configu authme:

mySQLColumnName: name  mySQLTablename: authme  mySQLUsername: *****  backend: mysql  mySQLColumnLastLogin: lastlogin  mySQLDatabase: *****  mySQLPort: '3306'  mySQLColumnIp: ip  mySQLHost: 88.198.10.70  mySQLColumnPassword: password  mySQLPassword: '*****'  caching: true  mySQLlastlocX: x  mySQLlastlocY: y  mySQLlastlocZ: z  mySQLlastlocWorld: world  mySQLColumnEmail: email  mySQLColumnId: id
Fragment configu pvpstats:

MySQL: trueMySQLhost: 88.198.10.70MySQLuser: ****MySQLpass: *****MySQLdb: ****MySQLport: 3306MySQLtable: pvpstatsPVPArena: falsecheckabuse: trueupdatecheck: true

3 problem:

Plugin Simple Death Bans wersja: v1.5.3-beta. Problem jest taki, że nie chce się zmieniać w bazie danych rekord z active 1 na 0. Gdy wykonuje unbana przez panel wszystko działa, wpisuje komendy unban, deathbans revive i jakąś jeszcze w automacie moim i działa, automatycznie plugin updatuje i daje active 0 w bazie danych. A gdy czas bana minie czyli np. ta godzina to plugin zdejmuje komuś blokadę i może wbić do gry ale nie zmienia active na 0 :/ Może ktoś pomóc?

Link do panelu z rankingiem:

http://www.raftcraft.wolfeket.pl/index.php?strona=pvp

Dziękuję serdecznie za brak pomocy. Problemy rozwiązałem sam. Zamiast pvpstats zainstalowałem stats and achivments. A do unbanów po godzinie skonfigurowałem odpowiednio skrypt php. Pozdrawiam do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...