Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Agality Hack [Mu Priv Server] [Ce]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich.

Na wstępnie chciałbym podkreślić że pisze ten tutorial lecz nie mam 100% pewności że go nie było (Lecz ja go nie znalazlem).

Następną sprawą jest wybór działu zastanawiałem się gdzie to umieścić czy w "Mu Priv" czy w "Cheatengine", lecz jednak wybrałem ten drugi gdyż jest to artykuł oparty na tym programie.

No to chyba tyle odnośnie moich wątpliwości, teraz możemy brać się do pracy.

Co nam bedzie potrzebne?

Napewno bedzie nam potrzebny "Cheat engine". Można znaleść na google.pl pod tagiem "Cheat engine Download" (nie umieszczam gotowego linku gdyż nie chce wiadomości typu "oddawaj moje konto złodzieju").

@Edit Nie zauważyłem tego :]

http://www.mpcforum.pl/topic/99778-cheat-engine-krotki-opis/

Tu macie opis programu + odnośnik do oficjalnej strony programu na której znajduje się download

Dodam że znajdziemy wiele wersji ale ja to opisze na mojej (5.5)

Z softów to tyle ale napewno przyda nam sie mózg :).

Dobra bieżemy sie do pracy.

Gdy już pobraliśmy cheat engine instalujemy go i odpalamy. Program w rezultacie wygląda tak

http://zapodaj.net/2573f05fb3e9.jpg.html

(Narazie nie zwracajcie uwagi na te sztrzałki)

(Znowu przepraszam za linki w code ;p)

Jak już odpaliliśmy naszego sniffera pakietow (mowa o cheat enginie) to czas na to abyśmy odpalili Mu online.

Ja opisze ten sposób na znanym serwerze

zhypermu online

.

Wiedz tak odpalamy Mu i logujemy sie na postać

I tu uwaga musimy mieć dostępne pkt do rozdania. Jeżeli nie mamy to idziemy i wbijamy lvl ;P.

Teraz jak już upewniliśmy się ze mamy te pkt to przechodzimy do Screana który dałem up i wybieramy proces odpowiadający za mu (najczęściej jest to mu.exe)

Gdy już nasz proces jest załączony to wchodzimy sprawdzamy ile pkt mamy oddane w Agality.

Po czym wpisujemy tą wartość tutaj (zakładka Value).

http://zapodaj.net/ba9e2ed1764d.jpg.html

(Program ustawiamy tak jak widać na screanie)

Gdy już ją wpisaliśmy

Klikamy na "first scan". W rezultacie znalazło nam mase pakietów, lecz to nie koniec my musimy wysniffować ten który odpowiada za naszą ilość agality.

Wiec (I TU O TYM CO MOWILEM) Potrzebne nam są pkt do rozdania. Dodajemy 1 pkt do agalita (np. Mieliśmy 15 to dodajemy 1 PKT i mamy 16).

Gdy dodaliśmy ten pkt do agalita to zmieniamy Value o liczbe o 1 wiekszą od tej poprzedniej czyli np (15 wcześniej teraz 16). I teraz zmieniamy "Scan type" na "increased Value" i klikamy "Next Scan"

http://zapodaj.net/4e9e53a8e628.jpg.html

I znowu pokazało nam sie dużo pakietów (lecz teraz już mniej) wiec zmieniamy Scan Type na "Exact Value" I znowu dodajemy 1 pkt do agalita i +1 do wartosci w cheat engine, i z takim scan type znowu skanujemy.

(Może nie zrozumieliście wiec powiem to troche jaśniej skanujemy pakiety na 2 scan type robimy to na przemian raz "increased Value" a raz "Exact Value")

Robimy to dopuki nie zostanie nam kilka pakietów (mi zawsze zostaje około 5 )

Teraz zaznaczamy wszystkie i naciskamy czerwoną sztrzałke ( Przenosi ona nam nasze pakiety poniżej). No to teraz możemy zaczynać je edytować.

Zaznaczamy wszystkie (Jak by ktoś nie wiedzial to shift i myszką ) i je zaznaczamy tak jak na screanie poniżej.

http://zapodaj.net/fcffceb1f758.jpg.html

Teraz klikamy PPM (Prawym przyciskiem myszy) na który kolwiek pakiet i w zakładce "Change recor" wybieramy "Value"

http://zapodaj.net/c517da76b0b4.jpg.html

Teraz zmieniamy Value na taką jaką nam pasuje (Value odpowiada za ilość agality po przerobieniu pakietu) przykładowo dajemy 5000 i klikamy ok. Tyle teraz nasza postać posiada Agality.

Zwiększa się atak speed postaci.

To chyba bedzie tyle :). Mam nadzieje że art. się przyda gdyż zajeło mi chwile napisanie go.

W razie jakich kolwiek pytań proszę pisać na PW Lub pod artem.

Pozdrawiam NMN

Deleted.

~M@niek

Opublikowano

Tut mi się bardzo podoba ale CE to nie sniffer pakietów xD. To program do modyfikacji pamięci i debugowania ;]

Te pakiety o których mówisz to są adresy pamięci

Opublikowano

Drogi kolego masz racje, lecz pamietaj że musi być wysłany odpowiednio przerobiony pakiet do serwera aby on zadziałał na przykladzie masz agality hack dodaje jedynie speeda nie zwieksza defa itd gdyż zostają wysłane jedynie pakiety zwiekszające speeda a defa juz nie ale w statystykach postaci ze def tez sie zwiekszyl.

A co do samego nazwania snifferem pakietow wiem o tym ze to nie jest sniffer :) lecz chodziło mi o to ze ten falszywy pakiet musi byc jakoś wysłany.

CE nie jest typowym programem sniffującym pakiety z gier, takim jak np. L2 PHX w l2 jest to raczej tak jak wspomniałes cos w stylu Debuggera :P

Pozdrawiam NMN

Deleted.

~M@niek

Opublikowano

Nice tut ale przydałoby się wyjaśnić wątpliwość (dla ambitnych :P). Otóż klient nie wysyła żadnego fałszywego pakietu zwiększającego speeda, tylko sam wysyła szybciej pakiety :P Zmieniona zostaje więc sama prędkość a nie pakiety ;)

@Down: muo nie wysyła ani nie wysyłało nigdy do serwera wartości agi, wręcz odwrotnie z serwera po wyborze dostaje klient info o statystykach a w nich m.in. agi ;)

Pakiety są te same ale nie ma tam nigdzie wartości agi. Co do chodzenia to wygląda wtedy jak bieg po czym postać może nagle w biegu "zniknąć" ^^

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Nie wysyła szybciej pakietów tylko wysyła te same pakiety ze zmienioną wartością agility o.O

Na dodatek to w wielu przypadkach powoduje Desynchronizacje naprzykład jak zmieniamy prędkość chodu:P dla innych graczy wygląda to zapewne jakbyśmy mieli laga

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja moze sprostuje tam kolega w tutku ma pokazane, że jest to 4 bajtowy value type. Otóż powinno byc 2 bajtowe a i tak nie wszedzie dziala bo na ver. 1.03h nie da rady znienic twj wartosci ( nie znajduje jej) chyba ze to jest przez zmiany na samym serwie

Si Vis Pacem Para Bellum - Jeśli Chcesz Pokoju Szykuj Się Do Wojny!

You must make Water of the Earth, and Earth of the Air, and Air of the Fire, and Fire of the Earth.
The Black Sea. The Black Luna. The Black Sol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...