Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VirtualBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy virtualbox spowolni mi komputer, nawet wtedy kiedy mam go wyłączonego? Czytałem komentarze, że komuś zabrało ram tyle ile ustawił po odinstalowaniu. A przy instalacji w XP'ku wyskakuje powiadomienie, że ten właśnie program może zakłócić działanie, jakiś tam procesów...

Aktualnie korzystałem z innego programu, ale myślę nad przejściem na vb.

Nie chce zaśmiecać PC jakimiś śmieciami, co miałyby mi go spowolnić..

[√] 50 postów
[√] 100 postów
[√] 250 postów

[√] 500 postów

[x] 800 postów

Opublikowano

Jeśli server masz odpalony to na pewno Ci spowolni Komputer, ale to że nawet jak jest wyłączony to spowalnia procesy systemu itd. to bójda

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Tak jak up:)

Jeśli masz włączonego VB "maszyna ruszyła" i jeśli dałeś jej ful ramu to tak wtedy będzie Ci zacinać i muuuulić . Przy off programie Ci to nie grozi :) Pozdrawiam:)

Opublikowano

Kto takie głupoty pisze hm ?

Gdy odpalisz VB i przeznaczysz za zbyt dużo ramu wątpie żebyś cokolwiek odpalił . Chodzi mi o to, że jeżeli masz 4gb ramu i przeznaczysz 3.8 to Ci cholernie spowolni. Nie można ustawiać limitu :p . Najlepiej na środku .

Jak serwer jest wyłączony a VB włączony też mało żre, obciążenie jakieś wchodzi lecz jest niezauważalne .

Gdy odpalisz serwer wtedy komputer jest obciążony . Odpal sobie menadżer zadań i zakładka wydajność. Sprawdź przed odpaleniem VB i po odpaleniu VB, przed instalacją i po instalacji, przed włączeniem maszyny i po włączeniu maszyny, po wyłączeniu będzie już norma

DPFt2G3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...