Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana IP (IE)

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zrobiłem sobie program i służy do oglądania filmów. Otóż mam problem, bo nie wiem jak zrobić, aby po kliknięciu buttona zmieniło się IP i wtedy mógłbym łatwo ominąć limit jaki nakłada stronka. Chyba w rejestrze są przechowywane informacje o proxy (nie jestem pewien). Mógłbym użyć RegWrite, ale już dalej nie wiem jak zrobić :P Bo w końcu program do odtwarzacza i łączenia się ze stronką używa IE, więc taka zmiana by była skuteczna. Adresy proxy mógłbym brać z pliku, albo gdzieś zapisane w skrypcie.

Pomożecie? O szybkość proxy już się nie martwcie :D

Edit: Dobra jakoś to znalazłem.

Ścieżka w rejestrze: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings

I tam już rozgryzłem jak włączyć obsługę proxy, dodać tam IP + port. Chciałbym, aby skrypt wyciągnął z pliku (przykładowo: lista.txt) losowe proxy (jeśli się nie da to inaczej). W pliku wyglądałoby to tak:

xxx.xxx.xxx.xxx:1234

yyy.yyy.yyy.yyy:4321

i tak dalej..

Czyli weźmie jakieś proxy z pliku i teraz: Jest te proxy i jest:

$sciezka = "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings"

RegWrite($sciezka, "ProxyServer", "REG_SZ", "ADRES_PROXY:PORT")

Czyli ten ADRES_PROXY:PORT to będzie te losowe proxy z pliku ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Przyznam się, że zbytnio jeszcze nie umiem funkcji dot. rejestru ;( Oto moje wypociny:

$klucz = "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" ; Ścieżka
$adres = FileReadLine(@ScriptDir & "lista.txt", 1) ; Czytanie pierwszej linii pliku

RegWrite($klucz, "ProxyEnable", "REG_DWORD", "1") ; Włączanie proxy (1 - włączone, 0 - wyłączone)
 RegWrite($klucz, "ProxyServer", "REG_SZ", $adres) ; Dodawanie adresu IP serwera proxy

Skrypt częściowo działa, ponieważ prawidłowo dodaje się "ProxyEnable", ale "ProxyServer" jest puste. A plik utworzyłem i w pierwszej linii wstawiłem działające IP proxy. Gdy $adres wpisze tak: $adres = "ip:port" to wtedy pojawia się w rejestrze.

@Down: Poprawiłem i nadal wartość w rejestrze zapisuje się jako pusta. Jak zamiast FileReadLine dam "IP:PORT" to wtedy działa.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Poprawiłem i nadal nie działa. Dodałem jeszcze #RequireAdmin, bo rejestr wymaga tego. Nawet podałem dokładną lokalizacje i też nie działa.

Opublikowano

Jeśli nie masz pewności co do odczytu tekstu z pliku wywal to w msgboxie i zobacz czy wyswietli zawartość.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...