Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak poprawnie zainstalować SPC V4.9 na minecraft 1.6.2

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

więc tak

może najpierw napiszę co mi się pojawia po zainstalowaniu SPC a potem opiszę w jaki sposób instalowałem (może popełniłem gdzieś błąd)

po włączeniu pojawia mi się:

WorldEdit.jar not found in .minecraft/bin – WE unavailable.

komendy SPC poza WE działają

teraz jak instalowałem:

wszedłem w versions wybrałem 1.6.2 i winrarem włączyłem 1.6.2.jar

miałem już moda optifine i rei's minimap więc nie musiałem już usuwać META INF

przeniosłem tam wszystkie pliki które pobrałem ze strony moda poza WorldEdit.jar

zapisałem i wyłączyłem archiwum

w folderze .minecraft utworzyłem folder bin gdzie przeniosłem plik WorldEdit.jar

cytat z instrukcji po angielsku:

7. Copy WorldEdit.jar into .minecraft/bin (ale może to jest błąd i muszę przenieść gdzie indziej?)

następnie włączyłem launcher wybrałem wersję 1.6.2 i włączyłem

słyszałem że trzeba robić tą zadymę z dodawaniem wersji typu 1.6.2mod ale zawsze po prostu edytowałem 1.6.2 i działało

napiszcie gdzie popełniłem błąd albo napiszcie jak to dokładnie muszę zainstalować

mam tylko taki problem że mimo że dodam tą wersję 1.6.2mody (wszystko robię dobrze) to launcher zwyczajnie jej nie widzi :( dlatego lepiej żeby się dało to zrobić edytując zawartość 1.6.2 :)

Opublikowano

Plik WorldEdit.jar wrzuć do folderu bin, ostatecznie do folderu (tam gdzie masz pliki .jar i .json, jest to w folderze version) z plikiem .jar gry.

---

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...