Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Jak Rozpoznać Czy Masz Zewnetrzne Ip

DeadMen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SPOSÓB 1

W każdym tutu na temat tworzenia priva bez hamachi jest musisz mieć zewnetrzne IP ale nikt nie powiedział jak to zobaczyć

Więc krok pierszy

start>uruchom jak nie ma to akcesoria i uruchom

krok 2

wpisujemy tam cmd

krok 3

wpisujemy ipconfig

krok 4

patrzymy jaki tam jest adres IP

krok 5 wchodzimy na strone www.twojeip.wp.pl

jak jest takie same to znaczy ze mamy zewnetrzne jak jest inne niz to w ipconfig to mamy wewnetrzne

SPOSÓB 2

IP wewnetrzne często na poczatku ma 3 cyfry a na koncu 2 lub 1

a zewnetrzne na poczatku 2 cyfry a na koncu 3 wiec jezeli jest

167.678.1.1 to wiadomo ze jest wewntrzne a jak jest

89.104.10.124 to że jest zewnetrzne

bdccLsFwED.png

Opublikowano

PROSZĘ MI NAPISAĆ CZY JA MAM IP "WEW" CZY "ZEW" (IP Z STRONY "www.twojeip.wp.pl" --84.10.245.80)(IP Z start>uruchom cmd ipconfig 192.168.0.11) CZEKAM NA ODP !!!

nie reklamujemy yt.

Opublikowano

UP wewnetrzne ale zapomnialem dopisać ze ten sposób nie zawsze się sprawdza bo z CMD wychodzi tyko twoje IP a jak masz osiedlówke to IP które ma całe osiedle jak mieszkasz na wsi i laczysz sie przez rutera lub coś innego do nadajnika niedaleko to jest wewnterzne IP chyba ze poprosisz dostawce o zmiane

ale na chyba masz wewnetrzne podaj skad masz neta i gdzie

bdccLsFwED.png

Opublikowano

Mam to samo co uGoreK19 a mam publiczny adres ip. Wiem bo 3 razy dzwoniłem do dostawcy. Może to dlatego że mam sieć radiową.

02758850976702993171.png
Opublikowano

tu cie zdziwie mam 2 inne IP i mam zew i co ty na to :P jeszcze jedno po co poradniki na zew ip macie telefon jakis kontakt z dostawca po prostu zadzwonic i sie dowiedziec . hmmm punkt 5 jesli sa inne mamy wew IP :P ogarnij a co do zew i wew IP tego nie da sie rozpoznac ze jest o czegos mniej wiecej najlepszy poradnik to spr samego IP

najlepiej tak spr prawie all maja CS robisz server i spr czy kumple moze sie lognac na server

forumzew.jpg

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a jak kumple moga wbic na serwa bez hamaka ( chodzi o cs) to mam wew czy zew?

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Było:

http://www.mpcforum.pl/topic/126824-tut-jak-sprawdzic-bardzo-szybko-czy-mamy-zewnetrznne-czy-wewnetrzne-ip-bez-komplikacji/page__p__828276entry828276

Opublikowano

SPOSÓB 1

W każdym tutu na temat tworzenia priva bez hamachi jest musisz mieć zewnetrzne IP ale nikt nie powiedział jak to zobaczyć

Więc krok pierszy

start>uruchom jak nie ma to akcesoria i uruchom

krok 2

wpisujemy tam cmd

krok 3

wpisujemy ipconfig

krok 4

patrzymy jaki tam jest adres IP

krok 5 wchodzimy na strone www.twojeip.wp.pl

jak jest takie same to znaczy ze mamy zewnetrzne jak jest inne niz to w ipconfig to mamy wewnetrzne

SPOSÓB 2

IP wewnetrzne często na poczatku ma 3 cyfry a na koncu 2 lub 1

a zewnetrzne na poczatku 2 cyfry a na koncu 3 wiec jezeli jest

167.678.1.1 to wiadomo ze jest wewntrzne a jak jest

89.104.10.124 to że jest zewnetrzne

DeadMen twoj "[Tut]" Jest bezsensu jezeli nie wiesz jak to jest naprawde to nie pisz tuta

i nie wprowadzaj innych w blad To co moze wedlug twojego tuta mam wewnetrzne ip bo w ipconfig mam 192.168.1.254 a na tej stronce

mam to ip

mojeip.png

to co moze mam wewnetrze a nie

pomyslales o tym ze jezeli ktos ma router to w moim przypadku to 192.168.1.254 to moze byc router i wystarczy tylko przkierowac porty wez jezeli sie na tym nie znasz to prosze cie bardzo nie pisz "Tut'a"

Pozdrawiam

Napster

sygnai.png

Kolejne dzielo by dudsonowa

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...