Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje zycie z tym kompem jest koszmarem..

xNiqqs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest następujący krótko i na temat Przychodze do domu . Odpalam kompa i wyskakuje [ wtedy kiedy moge biosa odpalić ] " ERROR DISC OCCUPED " coś w tym stylu :l , miałem to już kiedyś ale widze że to znowu wraca , czym to jest spowodowane ?

Opublikowano

Możliwe sposoby rozwiązania problemu, jest ich wiele bo tak naprawdę może wcale nie chodzić o dysk. Sprawdź czy dysk zadziała poprawnie na innym komputerze --- Sprawdź czy kable są dokładnie wsadzone w swoje miejsca, wyjmij je i włóż jeszcze raz ---- Włóż płytkę z jakimś systeme (XP,7,....) uruchom konsole i wpisz w niej

chkdsk /r
potem kolejną komendę
fixmbr
potem komendę
exit
aby wyjść z konsoli i uruchom ponownie komputer ---- Jeśli komputer włącza się sprawdź jakimś programem (HD Tune) czy nie ma bad sektorów....

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@UP sory za late reply ale zasnąłem przed komputerem . tak nocka w pracy :_: , niemam 2 kompa bo jesstem za granicą ;d , bd musial isc do znajomego a plytki musze zalatwic ;/ .

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc, problem sam zniknął niemusiałem nawet kiwnąć palcem :_:, ale pewnie w przyszłości wróci ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...