Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lizzy [sygnaturki]

Bagietka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Eksperymentuję z Photoshopem już od 3-4 lat. Na jednym z forów od dłuższego czasu robię różnego typu sygnaturki na zamówienie. Rzecz w tym, że już wystarczająco naczytałam się komplementów i chciałabym zaprezentować tutaj swoje pracy i spotkać się w końcu z konstruktywną krytyką. Chciałabym iść do przodu, a nie do końca wiem co robię źle. Proszę o wyrozumiałość i konkretne rady. :) W niektórych zależało mi na prostocie, ale zrozumiem komentarze, że włożyłam w nie za mało pracy.

Zacznę wrzucać od tych najstarszych :

1. iu37_in_the_air_by_kaminary_san-d4pp4er.

2. ad358_fly_free__update__by_sakimichan-d3

3. eu316_ferrari_458_in_gotham_city_by_dejz

4. yq12_Bez-nazwy-2.png

5. ow453_Bez-nazwy-2.png

6. tv619_Bez-nazwy-4.png

7. ah208_carlisle_cullen_by_kupat-d3i6ube.j

8. sp386_she_wolf_by_islandtime.jpg

9. nh537_masakra2.jpg

(tutaj źle wycięty render, to zauważyłam :D)

10. pi567_Salamander.jpg

11. wu542_the_catalan_giants-t2.jpg

12. uw313_Bez-nazwy-8.png

13. qy165_rfreavsdc.png

(o tych kreskach nie miałam pojęcia, na tamtym forum jest białe tło :P)

14. bg372_barca.jpg

15. ja855_4wtgsfv.png

16. wl322_xMoraletto.jpg

17. jx26_Bez-nazwy-2.png

18. ia960_lilette.png

c:

Opublikowano

prace klimatyczne, nie widzę żadnych wyrazistych błędów ;) Według mnie jest dobrze :)

Mam nadzieje że ktoś bardziej doświadczony niż ja się udzieli :)

mój ulubieniec: iu37_in_the_air_by_kaminary_san-d4pp4er.

ps. jedyne co mnie gryzie to duplikacja renderów.

pozdrawiam ;)

2d96yqp.jpg

"TO JEST NOWY SORT STYLU!"

Opublikowano

Jakimś wielkoznawcą nie jestem, ale mogę wyrazić swoją opinię. :P
Prace wygladają zajebiście, są pełne klimatu jedynie co mi nie pasuję
to praca o nr. 2 wydaje się być taka "pusta", a do reszty nie mam co się przyczepić
wkońcu za dużo nie wiem(jestem początkującym)
Moja ulubiona. :)yq12_Bez-nazwy-2.png
Te kreski nawet tu pasują. :)qy165_rfreavsdc.png

xfavwk.png

Opublikowano

na przyszłość nie dawaj tylu sygnatur na raz, bo to bardzo zniechęca do oceny :f

top. ocenię bardzo powierzchownie, bo po prostu jest za dużo tego wszystkiego. let's go.

imho jakieś tam poczucie estetyki masz, ale widać je tylko w sygnach z numerem 1,2,4 i trochę 9. napisy możesz zostawić na jakiś czas w spokoju i skupić się na samych sygnach. typografia to wbrew pozorom ciężka sprawa. nie rób prac monokolorystycznych, bo zwyczajnie są brzydkie i bardzo nudne. sygny z zaokrąglonymi rogami to straszny błąd. ni to ładne, ni to cokolwiek. :D tak się nie robi. ogółem w większości prac widzę minimalny wkład. powielanie renderu i zmniejszanie jego krycia to również błąd. na przyszłość zapamiętaj również, żeby nie umieszczać postaci w centrum, ponieważ nie wygląda to najładniej i niszczy całokształt pracy. lepiej jest umieszczać postacie bliżej boków. ramki dawno wyszły z mody i również psują całokształt. na razie tyle : >

pozdrawiam!

Opublikowano

Dziękuję bardzo za ocenę. Co do napisów, to musiałam je wrzucić. Po prostu osoby, które prosiły o sygnaturki sobie tego życzyły. :P

~edit. proszę nie rzucać z góry że ramki wyszły z mody. Jakiś znawca tak napisał i teraz wszyscy tak powtarzają. Jeżeli na sygnaturce leży ramka, to zaraz wszyscy się ścigają żeby napisać że "ramki wyszły z mody" (zauważyłam to gdy przeglądałam inne tematy). Ogólnie nie podoba mi się tutaj to, że wszystkie sygnaturki muszą być zrobione według z góry narzuconych reguł. Moim zdaniem powinno się oceniać całokształt, a nie to, czy są spełnione wszystkie zasady. Ale co ja tam wiem... :D

Tutaj nowa:

vl640_lizzi.jpg

c:

Opublikowano

Jakiś znawca tak napisał i teraz wszyscy tak powtarzają.

nikt tak nie napisał. taka jest kolej rzeczy. moda na ramki minęła dobre kilka lat temu. świat grafiki idzie naprzód i należałoby być na bieżąco z panującymi ''trendami''. ale w sumie może trochę przesadzam. to przecież nie jest forum graficzne ;) ale jak już robić te ramki, to w granicach rozsądku. jak ktoś zrobi ładną, ciemną, klimatyczną pracę, a na koniec walnie jakąś 3 px białą ramkę bądź podobną, to wiadomo, że całkowicie zepsuje ona całokształt - to taki przykład.

Ogólnie nie podoba mi się tutaj to, że wszystkie sygnaturki muszą być zrobione według z góry narzuconych reguł.

nie tylko tutaj tak jest. tak jest wszędzie. te pewne zasady są sprawdzone, oparte na weloletnich doświadczeniach grafików. są one, powiedzmy, priorytetem, warunkiem dla stworzenia dobrej pracy. takie podstawy. wszystko musi mieć jakiś fundament.

Moim zdaniem powinno się oceniać całokształt, a nie to, czy są spełnione wszystkie zasady.

tak, masz rację. całokształt też powinno się oceniać i ocenia, ale całokształt to nie wszystko. szczegóły również odgrywają znaczącą rolę w procesie tworzenia pracy.

to teraz ocenię sygnę :D

blado, nudnie, monokolorystycznie. mdłe te kolorki, bez wyrazu. pasowałoby je podsycić, poeksperymentować, walnąć więcej kontrastu. kompozycja w porządku, tylko napis ją trochę rozprasza. w tym celu przysunąłbym ją bliżej postaci. plus za dobre umiejscowienie postaci :) kiepsko z typografią, trzeba nad tym popracować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nikt tak nie napisał. taka jest kolej rzeczy. moda na ramki minęła dobre kilka lat temu. świat grafiki idzie naprzód i należałoby być na bieżąco z panującymi ''trendami''. ale w sumie może trochę przesadzam. to przecież nie jest forum graficzne ;) ale jak już robić te ramki, to w granicach rozsądku. jak ktoś zrobi ładną, ciemną, klimatyczną pracę, a na koniec walnie jakąś 3 px białą ramkę bądź podobną, to wiadomo, że całkowicie zepsuje ona całokształt - to taki przykład.

nie tylko tutaj tak jest. tak jest wszędzie. te pewne zasady są sprawdzone, oparte na weloletnich doświadczeniach grafików. są one, powiedzmy, priorytetem, warunkiem dla stworzenia dobrej pracy. takie podstawy. wszystko musi mieć jakiś fundament.

tak, masz rację. całokształt też powinno się oceniać i ocenia, ale całokształt to nie wszystko. szczegóły również odgrywają znaczącą rolę w procesie tworzenia pracy.

to teraz ocenię sygnę :D

blado, nudnie, monokolorystycznie. mdłe te kolorki, bez wyrazu. pasowałoby je podsycić, poeksperymentować, walnąć więcej kontrastu. kompozycja w porządku, tylko napis ją trochę rozprasza. w tym celu przysunąłbym ją bliżej postaci. plus za dobre umiejscowienie postaci :) kiepsko z typografią, trzeba nad tym popracować.

cq402_lizzi2.jpg Podrasowałam odrobinę te kolorki, może trochę lepiej to wygląda. Do napisów niestety nie mam głowy, a wrzuciłam go ze względu na to, iż używam tej sygnaturki. :D

c:

Opublikowano

szczerze mówiąc, różnica w obu wersjach jest wciąż minimalna, ale fakt - druga wersja ma odrobinkę podsycone kolorki, przez co lepiej się prezentuje. najlepiej to zrób jakąś nową sygnę : D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...