Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor AMD vs Intel

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje dość jasnych odpowiedzi na me pytania :D
Różnica między AMD Athlonem 240 a 250
Różnica miedzy AMD Athlonem 250 a I5 750
coś podobnego firmy AMD (podobne do I5 750)
GF9800GT podobne ale od ATI
oraz Versusy GTS 250 vs GTS 450 vs 9800 GT

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

do tego 15, to byś musiał mieć 6 rdzeniowego phenoma, aby mu dorównać. Jeżeli kupujesz GPU i CPU, to napisz jaka masz płytę główną i zasilacz, oraz budżet. Doradzimy sprzęt najwydajniejszy w danym przedziale cenowym.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Różnica między AMD Athlonem 240 a 250

250 ma wyższe taktowania niż 240.

Różnica miedzy AMD Athlonem 250 a I5 750

Przepaść wydajnościowa. i5 750 to najsłabsza i5, która w grach bije wszystkie AMD.

coś podobnego firmy AMD (podobne do I5 750)

W grach to praktycznie nic nie będzie szybsze. Podkręcony Phenom dogoni stock 750, a ją wykręcisz na co najmniej 4.0GHz i żaden AMD nie podskakuje.

GF9800GT podobne ale od ATI

HD4850

oraz Versusy GTS 250 vs GTS 450 vs 9800 GT

9800GT dostaje od GTS250 baty.. Tutaj 9800GTX mógłby coś zdziałać. Jeśli chodzi o GTS450 to jest on najszybszy, ale to taki podkręcony GTS250.

Opublikowano

hmm budrzet obecny to płyta asusa M4A78LT-M + 3GB ramu + AMD 240 + jakiś radek który nie wchodzi w gre (hd5450) dostałem to za uszkodzoną I5 (nie było prądu i komp padł __-- nie ja go składałem, jakiś pro informatyk włożył jako zasilacz MODECOM FEEL 1 600WAT tak feel I :D
nad GPU myślałem coś z serii 5xxx 6xxx już a jak nie to 4850 vertexa
a co do cpu hmm coś choć tego najniższego progu, bo jakbym sprzedał tego 240 to ile musze dołożyć na coś minimalnie ogarnietego do gier typu wiedźmin, LoL do streamowania, Assasin. myślałem nad phenomem x3 bo są w dość nawet nawet w cenie :D

Opublikowano

Eh jednak musze podbić :D
przesiadka jednak na amd :D
co proponujecie ? phenoma czy fx? ile rdzeni i jaka płyta :D ja mam AM3 ale wiekowa bo M4A

Opublikowano

Phenka 945 masz za 300zł, do tego radiatorki na chłodzenie sekcji zasilania + Fera Pro/Fortis (100/120zł).

Lepiej będzie jak wyrwiesz używanego cepa. Tyle, że z O/C nie poszalejesz za bardzo.

W sumie za niewiele więcej masz używkę i3 z płytką :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...