Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zakup taniego telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na portalu tablica można znaleźć wiele tanich ofert, mówię głównie o sony ericsson lww, bo to jego chce kupic. Jest tam wiele ofert 90-120zł. Zwykle telefony nie mają większych usterek a jak mają to można je do 40zł naprawić. Macie jakieś doświadczenia z tablicą? Jest to ściema czy faktycznie mozna za tyle lww kupic?

Opublikowano

Skoro uważasz, że zdołasz taki uszkodzony telefon naprawić to możesz brać. Przede wszystkim jeśli sprzedający nie jest z twojego miasta, to napisz do niego z innego e-maila, że jesteś chętny na odbiór osobisty i zobacz jak zareaguje. Jak się nie zgodzi - znaczy, że oszust. Jeśli będzie inaczej, to również nie znaczy, że możesz mu bezgranicznie ufać, ale jest prawdopodobieństwo jego uczciwości. A teraz 2 najprostsze i najbezpieczniejsze opcję - 1.Po prostu zaznacz swoje miasto i odbierz tel. osobiście. 2. Poproś o aukcje allegro, jeśli się nie zgodzi - jest oszustem. Nie zgadzaj się na inne portale aukcyjne które są praktycznie nie znane i trudno doszukać się regulaminu - już coś takiego ale wystarczy wygooglować, o ile pamięć mnie nie myli to nazywało się to aukcje.fm absolutnie się na to nie zgadzaj. Co do ceny - ludzie są głupi i czasem nawet nie mają świadomości ile dana usterka może kosztować dlatego sprzedają za grosze. Skoro uważasz, że naprawisz coś takiego - tylko brać. I napiszę jeszcze raz, że najbardziej polecam allegro albo odbiór osobisty, nie warto ryzykować.

Opublikowano

Dzieki, a ja nic nigdy nie kupowałem przez tablicę, mówiąc odbiór osobisty masz na myśli że sprzedający przyjeżdża do mnie, ja mu płace itd., czy ja musze dupe ruszyc do niego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...