Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gratulacje...dojebaliscie gre...

quato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

temat juz zamkniety wiec pare slow na marginesie:

A ci sie podoba hackowac w pustej grze w ktora nikt niegra ? Hakery niszcza kazda gre w ktora zaczynaja grac.

A co dotyczy forum to nie mowilem ze sie nie podoba, mi sie nie podobaja tacy noob hackerzy jak ty ktorzy niszcza gre, bo madry hacker wie jak hackowac tak zeby nie zniszczyc. Problem jest kiedy hack trafia w recy nooba.

A na to mam tylko jedna odpowiedz czyli " _l_" kapujesz naab ?

widac ze jestes mlodym graczem i niewiele przezyles na globalu wiec ci powiem to nie hakerzy niszcza gre tylko nieudolna niemyslaca administracja. Zakladam ze nie pamietasz czasow MAYA i WIGGLE kiedy to 100 lvl robilo sie w pare miesiecy a nie tak jak teraz w jeden dzien (przy exp evencie) kiedy to zaczynajac gre wychodzilo sie dolna brama z lorencji a wyjscie inna grozilo natychmiastowa smiercia i walilo sie zapomniane juz przez wszystkich pajaki. Otoz

powiem ci ciekawostke ze za tamtych czasow hackerow bylo tyle samo a moze i duzo wiecej a krolowala brazylia wsrod ktorej chyba nie bylo osoby ktora nie jechala by na hacku. Roznica jest taka ze global byl wtedy bezplatny a administracja nie probowala za wszelka cene uszczesliwic wszystkich fundujac im zarazem rollbacki (ile juz ich bylo?trudno zliczyc)jezeli cos jest bezplatne mozna zniesc jakos niedociagniecia ale jezeli za te niedociagniecia trzeba placic to ludzie maja to w dupie.Prosty przyklad FrienzMU serwer ktory jako pierwszy wprowadzil S3. Darmowy serwer za czasow S2 oblegany tak ze trudno bylo sie czasami dostac.Admini wpadli na pomysl poprawienia serwa wprowadzajac patcha likwidujac arene (i zarazem spoty z wysokim respawnem) oraz dzielac serwery na platne z wyzszym expem i dropem oraz free serwy (exp wysoki ale drop lipa oraz niektore zeczy calkiem niedostepne z dropu) dodatkowo tak przy okazji zlikwidowali wszystkie istniejace konta. Poczatkowo czesc ludzi wrocila ale po pewnym czasie serwer zaczal coraz bardziej pustoszec. I nie bylo na tym serwie zadnych hackow.(sam tam kiedys gralem ale gra na pustym serwie nie cieszy).Wiec nie mow mi ze to hacki niszcza gre.Bo takie rzeczy jak wprowadzenie patcha nie wymagaja rollbacka tak samo znalezienie zdupowanych itemow.Wytlumacz mi dlaczego przy zmianie swiatow nie bylo tylu rollbackow i wszystko poszlo tak gladko?Moze dlatego ze wtedy Adminom zalezalo bo wprowadzali platnosc a teraz maja wszystkich w dupie i nie beda sie wysilac. A jak wytlumaczyc osobie grajacej uczciwie ktorej po wielu miesiacach i probach w koncu wszedl exc set na +13 kolejny rollback?Najlatwiej zwalic na hacki bo po co mamy sie wysilac przy pisaniu i wprowadzaniu poprawki.

I nastepnym razem zanim zaczniesz krzyczec i wyzywac zastanow sie czy twoj glos brzmi sensownie.

30 luty 08 po 4 latach przygoda z mu zakończona

YEAAAAAAAAH I'M FREEEEE AT LAST

weź ze mnie przykład www.skasujmu.com

MPCFORUM <-> RULEZ

MPC ADMINS <-> uff ciezko sie z wami zyje...

LINEAGE2 <-> !!!RULEZ!!!

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Gralem w czasach wigle i kiedy hackneli database tez gralem i wiem jakie hacki byli wtedy, ale wtedy bylo cos innego bo wszyscy kozystali z hackow wiec wszyscy mieli rowne szansy. Co dotyczy K2 to ja nie mowie ze oni nie sa winowni, wszyscy wiedza ze K2 sux . K2 nie umeja albo niechca pracowac a hakerzy z tego kozystaja i niszcza gre i to jest fackt niema tu o czym mowic.

W czasach wigle najbardziej bylo Philipines i Vietnamczykow a nie Brazyli.

A przez kogo sa rolbacki ? Wlasnie przez hackerow. Niechcemy rollbackow ? Wiec nie trzeba bylo hackowac.

Ja zwalam na tych i na innych, na K2 bo nie robia poprawki i na hackerow ktorzy z tego kozystaja. Najbardziej sa winni w tym ci ktorzy dowiedzieli sie paketow a inni poprostu hackowali zeby nie zostac w tylu i nie tracic czasu na hunt jak idioota kiedy inni robia po kilkadziesiat blessow za minute.

I wogole nie rozumiem nach..j grac w MMORG jeszli wszystko jest latwo ? Z hackami hunta nie potrzebujesz, expa nie potrzebujesz, wiec naco grac ? Zeby PK innych noobow i pokazac jaki ty cool ?

Opublikowano

przyszedles sie wyzalic bo ci set wszedl na +13

dobrze ze Polacy wykonczyli te gre :) przynajmniej nie bedziecie siedziec prze dkompem we wakacje :))

uzywalem haxow zawsze od wigle:)

Opublikowano

QUATO - Popieram Twój post w 100%...

A swoje tez dodam.. mieć hacka to jedno, używać hacka to 2... umiejętność używania hacka dla własnych korzyści bez wiedzy innych graczy 3. Ja jadac na CM przez 4 miesiące byłem w polskiej guild(50 osóB) oraz polskim ally (4x 65 osob) i nikt mnie nie złapał...

Trzeba mieć głowę na karku... jeśli znałbym pakiet w połowie marca z m\pewnością nie trzymałbym blessow tylko kupował sety za te blessy... Po wszystkich rollbackach sprzedał sety miał legalne blessy i sprzedał na allegro... zresztą sądze że tak zrobiła "Driada" oraz "Museller" :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Gre zniszczylo K2, taka prawda. Webzen dobrze wiedzial co robic mieli duzo wieksze doswiadczenie w temacie, mimo wszystko pozwolili na pierwsza faze dupe. Chcieli nasycic rynek widzac jak rozwija sie chinski serwer ?

Druga sprawa. Brak eventow ze strony webzenu byl blogoslawienstem. Pamietacie ile razy webzen dawal exp event ? raz albo dwa i to nie x10 tylko x2-4 (juz nie pamietam ile dokladnie) Webzen poprostu ostro trzymal gracza za gebe, k2 mysli ze robi dobrze ale tak nie jest ludzie robia 400 w tydzien, kupuja exc maxy i znudzeni gra kombinuja, zwlaszcza ze wszystko jest na jedno kopyto. Nie zrobisz z siebie najlepszego builda na serwie jak za czasow webzen, nie zrobisz sobie super rare seta bo taki moze miec kazdy wiec jestes taki sam jak kazdy inny. Pamietacie np. TIEUNGAO, pulsar, RRRR to byly zywe przyklady ze mozna byc kims. Dzis bedziesz nikim nawet w exc max i 400lvl.

Zobaczcie sytuacje podczas trwania ery webzenu, kazdy vn/ph/lv/cn/gr udostepnial swoje boty, hacki, bugi nawet baze hasel i cos sie stalo wielkiego ? Mu zylo i fajnie sie gralo, wszystko bylo sukcesywnie blokowane, a na forach mozna bylo smialo porozmawiac na temat kazdej nowej metody.

Natomiast dzis jest: wiem ale nie powiem, mam ale nie dam, dojdz sam, drogo sprzedam. To wszystko ze strony polakow - taki juz nasz narod mentalny :( Gra sie bardziej rozpieprzyla w tym momecie jak nigdy dotad, wystarczy wejsc do gry czy na forum - global upada.

No i najbardziej dotkliwa kwestia to odseparowanie innych krajow podczas kiedy to k2 przejelo globala, w grze zostal kot i pies czyli pl i br dwa narody niosace hanbe sobie nawzajem ciagle ujadajac sie. Gralem kiedys na wschodnich serwerach, atmosfera jest kuriozalnie wrecz przeciwna do tej z globala, ludzie super, mimo iz polacy maja swoje wyrobione zdanie o vn czy ph to bylo calkiem inaczej, to tam wymyslili wiekszosc bugow w grze. Osobiscie znalem Pana ktory wymyslil i opublikowal pierwszego dupe buga nie tylko na globalu ale i na mobiusie, pewnie nikt z was go nie kojarzy nawet, jesli tak to jestem pod wrazeniem :) W erze webzenu byly 3 osoby ktore go zmienily, w erze k2 mnóstwo - tyle ze zmienily go na gorsze :) Podejrzewam ze problem lezy tez po stronie wieku obecnych graczy, jak wiadomo kazde dziecko dostaje internet juz na komunie... kiedys tego nie bylo, lata 1999-2004 byly w internecie naprawde wolne od dzieci :)

Opublikowano

sqad a od ktorego roku grasz? a moze maly test wiedzy chcesz? ...... -> no niestety ja bylem 1 z tych glupich co gralo koncowka 2003 start legit ;) dopiero po wejsciu k2 kiedy zaczynalo sie juz postanowilem siegnac po cos lepszego ... ta gra dla mnie to byla gra dla przyjemnosci i zeby z ludzmi troche pogadac i pograc a nie byc lepszym od wszystkich ... anyway global upadl a k2 popamieta te olewane tickety , te swoje zasrane p2p co popsulo klimat grze itd... straty? duze .. zaslurzyli? tak and that all folks..

2006-2010

Opublikowano

Chciałem dodać tylko do wypowiedzi Ishiasa parę słów.

Za czasów wigle za czasów wczesnego webzenu ( a pewnie na maya było podobnie), kładziono duży nacisk na reputację w grze. Kultura gry była zupełnie inna, wiecznie zapchane spoty i bardzo niski exp powodowały to, że nie można było praktycznie grać skutecznie solo. Dobre party tworzone z noobami na yeti, bullroomie, a2 warp itp, dawały możliwość uzyskiwania expa zbliżonego do latania na hacku typu cheat happens (czywiście na wyższych lvlach)... o speed hacku nawet nie wspomnę. Reputacja w grze była ściśle przypisana do nicka, postacie tworzyło się przez wiele miesięcy a nawet lat.... teraz odpalając cheata nie zwracamy uwagi czy dostaniemy bana czy nie... najwyżej zrobimy nową postać. Podkreślam przede wszystkim kultura gry, taktyka, dbałość o postacie tworzyła klimat. Mu Online było grą trudną, jedną z najtrudniejszych tego typu. Zaczynając grę nieznając gameplay latałeś po norii i lorencii do 30-40 lvlu, bo inaczej dostawałeś łomot o od pierwszych mobów w davias. Wszechobecny dupe, zen bug wpłynął pozytywnie na grę, nie było bezpośredniego przełożenia na żywą kasę i ludzie też tak bardzo się tym ni bulwersowali... przy zenbugu każdy dupował, każdy wspierał drugiego no i też każdy mówił, że to jest koniec mu online global.

A teraz? Banda nadętych dzieciaków, którym starzy kupują blessy na allegro płaczą na forach typu gmo, że ich świecące sety stają się gówno warte. Noob, który ma seta dp+0 i wingi 1st nie będzie nigdy płakał jeśli dostanie parę blessów za free. Mu Online jest teraz grą dla dzieci... co można wywnioskować na temat wypowiedzi na forum GMO,gamecenter i nawet czasami tutaj. Ilość kupujących przedmioty w grze rośnie... zamiast rowera na komunie dzieciaki dostają blessy i ot koło się zamyka.

Hacki były zawsze, tylko każdy hacker był zazwyczaj wyłapany i skazany na wieczne potępienie poprzez dobrą komunikację pomiędzy liderami największych gildi. Nie znam żadnego hacka z polski który wbił 300 lvl na hacku na wczesnym wigle to się po prostu nie opłacało, bo legalna gra dostarczała więcej profitów niż gra na hacku.

Pozdrawiam.

Opublikowano
A przez kogo sa rolbacki ? Wlasnie przez hackerow. Niechcemy rollbackow ? Wiec nie trzeba bylo hackowac.

nie przez hackerow tylko przez to ze k2 sie nie chce popracowac nad patchem aby rollback nie byl potrzebny

...grac w MMORpG ...

powiedz mi gdzie ty widzisz w MU to RPG ^^ te 3 quesciki w srodku gry?? ^^^^^^ MMO to jest ale nigdy nie bylo nie jest i raczej watpliwe zeby kiedykolwiek bylo RPG

Chciałem dodać tylko do wypowiedzi Ishiasa parę słów.

Za czasów wigle za czasów wczesnego webzenu....

zgadzam sie z toba w 100% atmosfera gry byla daleka od tej ktora jest teraz i ja osobiscie gralem nie dla samej gry ale wlasnie dla tej atmosfery ktora tworzyli ludzie ktorzy grali godziny gry to byly godziny rozmow a teraz wlacza sie bota i idzie w piz.... Powiem szczeze ze botow do klikania mysza zaczalem uzywac dopiero gdy zrobili transfer z W/M na H/Midgard po rozpadzie mojej gildii.

MPCFORUM <-> RULEZ

LINEAGE2 <-> !!!RULEZ!!!

Opublikowano
nie przez hackerow tylko przez to ze k2 sie nie chce popracowac nad patchem aby rollback nie byl potrzebny

powiedz mi gdzie ty widzisz w MU to RPG ^^ te 3 quesciki w srodku gry?? ^^^^^^ MMO to jest ale nigdy nie bylo nie jest i raczej watpliwe zeby kiedykolwiek bylo RPG

Nie wypowiadaj się na temat "pracy k2 nad patchem", bo nie masz o tym zielonego pojęcia...webzen jest developerem. MU online to mmorpg.

Opublikowano
...MU online to mmorpg

MU online to nie MMORPG sam rozwoj postaci nie robi z gry RPG. RPG to Role playing game czyli odgrywanie roli w grze a jaka role oprocz tluczenia mobow przez 400 lvli odgrywasz w MU? Porownaj MU do takich gier online jak WOW KO czy Lineage i powiedz ze nadal twierdzisz ze MU to rasowy rpg. A co do patcha ok nie jestem developerem i nie tworze gier ale nie powiesz mi ze nie da sie wprowadzic patcha bez cofania serwera do stanu sprzed tygodnia

jakis czas temu robilem przeniesienie serwera Novell na nowy sprzet z rownoczesnym ugradem samego systemu.W/g supportu ze strony novela przeniesienie z wersji ktora byla na nowa zakupiona nie bylo mozliwe (spory skok) nie bez satysfakcji musze powiedziec ze dokonalem tego co w/g nich bylo niemozliwe co prawda nie obylo sie bez problemow i spedzilem kilka ladnych dni praktycznie nie spiac ale jakos sobie poradzilem teraz wyobraz sobie sytuacje kiedy mowie firmie ktora kupila sprzet za gruba kase oraz system za jeszcze wieksza ze przeniesienie nie jest mozliwe.Albo kolejna sytuacje kiedy po kilku dniach dzialania systemu musze wprowadzic poprawke i mowie Dyrektorowi ze musze przywrocic system sprzed paru dni a cala ich kilkudniowa praca idzie sie jebac.Wywalili by mnie na zbity leb i sciagneli kogos kto by to zrobil.

a teraz puenta

dla tej firmy jak i dla K2/webzen priorytetem sa pieniadze tak samo jak szukanie rozwiazan wiaze sie z kosztami jezeli dla k2/webzen priorytetemy bylby gracz nie byloby tych rollbackow oraz takich problemow z pomoca techniczna (via ticket) szkoda tylko ze k2/webzen w tej pogoni za kasa jest tak krotkowzroczna

MPCFORUM <-> RULEZ

LINEAGE2 <-> !!!RULEZ!!!

Opublikowano
MU online to nie MMORPG sam rozwoj postaci nie robi z gry RPG. RPG to Role playing game czyli odgrywanie roli w grze a jaka role oprocz tluczenia mobow przez 400 lvli odgrywasz w MU? Porownaj MU do takich gier online jak WOW KO czy Lineage i powiedz ze nadal twierdzisz ze MU to rasowy rpg. A co do patcha ok nie jestem developerem i nie tworze gier ale nie powiesz mi ze nie da sie wprowadzic patcha bez cofania serwera do stanu sprzed tygodnia

jakis czas temu robilem przeniesienie serwera Novell na nowy sprzet z rownoczesnym ugradem samego systemu.W/g supportu ze strony novela przeniesienie z wersji ktora byla na nowa zakupiona nie bylo mozliwe (spory skok) nie bez satysfakcji musze powiedziec ze dokonalem tego co w/g nich bylo niemozliwe co prawda nie obylo sie bez problemow i spedzilem kilka ladnych dni praktycznie nie spiac ale jakos sobie poradzilem teraz wyobraz sobie sytuacje kiedy mowie firmie ktora kupila sprzet za gruba kase oraz system za jeszcze wieksza ze przeniesienie nie jest mozliwe.Albo kolejna sytuacje kiedy po kilku dniach dzialania systemu musze wprowadzic poprawke i mowie Dyrektorowi ze musze przywrocic system sprzed paru dni a cala ich kilkudniowa praca idzie sie jebac.Wywalili by mnie na zbity leb i sciagneli kogos kto by to zrobil.

a teraz puenta

dla tej firmy jak i dla K2/webzen priorytetem sa pieniadze tak samo jak szukanie rozwiazan wiaze sie z kosztami jezeli dla k2/webzen priorytetemy bylby gracz nie byloby tych rollbackow oraz takich problemow z pomoca techniczna (via ticket) szkoda tylko ze k2/webzen w tej pogoni za kasa jest tak krotkowzroczna

1. Wygooglaj co to jest mmorpg. różnica pomiędzy rpg a mmorpg jest znacząca. Brak wiedzy i Twoje tkwienie w głupocie jest wybitnie wkurwiające.

2. K2 to co innego niż webzen a ty to łączysz.

3. Masz zawieszenie konta na 2 dni, bo pierdolisz mi tu o novelu a o grze nie masz zielonego pojęcia.

Cytat z wikipedii:

Większość gier MMORPG posiada:

* Styl gry oparty na grze fabularnej np. World of Warcraft, czyli: zadania do wypełnienia (questy), potwory do pokonania, łup do zdobycia, nabicie poziomu;

* System rozwijania postaci: wzrost umiejętności i/lub poziomu postaci, dzięki zdobytym punktom doświadczenia;

* Ekonomię opartą na handlu między graczami lub między graczami a NPCami;

* System gildii lub klanów, do których mogą dołączać gracze (nie wszystkie gry);

* Mistrzów Gry, którzy nadzorują świat gry (innymi słowy: Game Masterów).

* Administratorów, którzy nadzorują pracę serwera gry.

Opublikowano

Energy2000CMUser wiesz ja jakos tez od 2003 gralem w mu. tez dla zabawy co ciezko bylo 100lev zrobic . a pozniej to dorwalem jednego z pierwszych auto kili starych i tak sie zaczelo grac do tego roku bo z konczylem z globalem wreszcie i sadze ze na zawsze;p wszsytko sprzedane i spokoj

jedynie wchodze jak jakies pakiety sa czy cos i sie kombinuje;D

Opublikowano

po co ta dyskusja?

Moje zdanie jest takie ze jakby wszyscy grali "legit" only bot to byloby wszystko w porzadku i rynek bylby w miare stabliny i exp eventy nie byly by tak czeste jak to widac teraz...

To nie Admidni zayebali tylko ludzka chciwosc pycha itp...

I NIE PIERDOLCIE MI ZE OSZUKIWANIE W GRZE JEST W PORZADKU BO TAK NIE JEST!!TUTAJ JAK I WSZEDZIE OBOWIAZUJA PEWNE ZASADY...

I JESLIBY ICH PRZESTRZEGAC NIKT BY KURWA NIE PIERDOLIL O ROLLBACKCACH O CENACH ITEMOW ITP TYLKO KURWA WSZYSTKO BYLOBY STABILNE!!!

Ale jak wiadomo ludzie nei sa idealni (jak z reszta ta gra bo jest ludzkim tworem) wiec jest jak jest...

Opublikowano

NA ile ja zrozumialem tych co pisza tutaj to wniosek taki: Wczesniej byl dobry Klimat i wszystko bylo swetnie teraz wszystko do du...py wiec bede uzywac hackow i jak cos nie wporzadku winni sa K2 albo webzen , tak im i trzeba. Wprowadzili P2P zniszczyli gre nie odpowiadali na tickety wiec , zniszczyli mi zycie w gre wiec ja zniszcze go innym graczom. No dobra , powodzenia wam.

Opublikowano

ja powiem wszedzie gdzie jest okazja zarobic real duza $ za glupia gre, to z takim naciskiem sie gralo kiedys. a teraz b za 10g to walic gre .

jedyny porzytek z mu mialem jak sprzedalem wszystko i zrobilem sobie wypas cykl na SAA :)

a wiec z fartem wszystkim :)

tyle lat bylo mu a polecialo w 2miechy konkretnie az milo patrzec :D

Opublikowano

Nie trzeba bylo spedzac polowe zycia w MU i nie byloby tak milo patrzec na to jak poleciala gra ktora zabila ci pol zycia.

Wszystko co chcialem powiedziec to jest to ze jeszli nie bedzie MU Global przez niektorych noob hackerow to nie bedzie i rozdzialu MU ONLINE w mpcforum.pl.

rozpierdolic MU GLOBAL = rozpierdolic ten dzial v mpcforum.pl

Teraz do wszystkich to dociera ? Albo jeszcze nie ? Nie bedzie gdzie hackowac.

A mowic ze K2 sa calkowicie winni w tym ze nie wydaja patcza to glupio bo jeszli nie bedziecie wymyszlac pakietow do dupe albo nikomu nie dawac ich (bo kilka person nie zniszczy gre, tylko massowy dupe) to K2 nie bedzie musialo stawic patcze i wogole jeszli oczekujecie od K2 zeby blokowali hackow to nachuj hackujecie i probojecie hackowac ?

To wszystko pierdoly, kazdy hacker cieszy sie ze K2 nie stawia patczy i ze wogole nic nie robia bo inaczej Hack im nie bedzie dziawal.A kiedy widza ze spieprzyli gre to pokazuja palcem na K2. HAckowac w pustym MU Globale bedzie fajnie ? Tak ? no to go ahead , jeszcze troche zostalo.