Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Średniowiecze + Minecraft = ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... mam pytanie do was drodzy graczy.

Otóż z racji tego że to Wy tworzycie serwer chcemy się was doradzić co myślicie o połączeniu Średniowiecza i MineCraft-a?

Już wyjaśniam o co chodzi, według nas klimat średniowieczny idealnie pasuje do gry MineCraft i chcę się dowiedzieć co myślicie o serwerze gdzie rozgrywka była by odzwierciedleniem prawdziwego życia jakie było w najpiękniejszych czasach planety ziemi.

Wiadomo, wszystko zależy od tego jak by to dokładnie wyglądało, ale ciekawi nas opinia graczy czy lubię czasy Średniowieczne, wielkie żelazne wojny, zakony rycerzy, opuszczone świątynie ze skarbami, itd, itd...

A więc... co odpowiecie?

Opublikowano

Gracze mogli by tworzyc fortece/zamki, woojny pomiedzy krolestwami (widzialem gdzies plugin o podobnym dzialaniu i nie chodzi mi o factions)

Co do pomysłu to jest to bardzo dobry pomysl, jezeli znajde to podam nazwe pluginu. Wystarczy tylko odpowiednio skonfigurowac.

Mogly by byc tez roznego rodzaju opuszczone zamki z mobami/bosami. Targi z miejscem na podpiecie konia itp. Opuszczone katakumby. Jest sporo pomyslow na serwer takiego typu.

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

Pewnie bym nie zagrał bo nie gram na serwerach, ale to nie ważne ;)
Serwer jako taki, może być, Minecraft fakt bardzo pasuje pod Średniowiecze, jeżeli wszystko byłoby fajnie zrobione, typu wojny, budynki i w ogóle "system" działania serwera, to może się to graczom według mnie spodobać.

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł z Średniowieczem, sam bym zagrał. Jeżeli wgrałbyś jeszcze jakiś ciekawy texture-pack, autorskie pluginy, maszyna jakaś niezła.

To naprawdę serwer może przyciągnąć wiele osób. ;-)

Opublikowano

Są 2 drużyny.

- Rycerze (VIP , Stali gracze)

- Wieśniaki (gracze)

Co prawda nie walczą ze sobą , Rycerze bronią królów (Adminów)

Wieśniacy mogą budować fortece , zamki itp.

Wieśniak który zbuduje epicką budowle może awansować na Rycerza (i awansuje na stałego gracza)

Codziennie urządzane są walki na koniach (EVENTY)

Rycerze walczą i wieśniacy też na eventach. Wygrana to DLA WIEŚNIAKÓW STAŁY GRACZ , DLA RYCERZY VIP

Opublikowano

Dużo jest takich serwerów, ale jak zrobisz konkreta z autorskimi to graczy przybędzie tyle ile się nawet nie spodziewałeś ;p.

mystone_sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...