Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dźwiekiem

Darkstorn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
mam pewien problem. Dzisiaj przy uruchomieniu komputera okazało się że nie ma dźwięków. Komputer nie widzi słuchawek ani mikrofonu wpiętych do panelu tylnego. Podpiąłem więc panel przedni z innego kompa, ale też nie działało. Przywróciłem system do stanu sprzed update'u windowsa i nic, tak samo po reinstalu sterowników. Nie mam karty dźwiękowej (zintegrowana). Czy kupienie nowej karty dźwiękowej (jako karty rozszerzeń) może pomóc?

Opublikowano

Jasne że może pomóc, ale to jak zbudowanie wieży 5m od innej która się zawaliła, może najpierw sprawdzimy czemu się zawaliła ?

Zobacz czy w menedżerze urządzeń ją wykrywa, i czy w pasku (klikając na głośniczek) masz ją wybraną.

Opublikowano

Wykrywa, i jest wybrane. Mogło się uszkodzić dlatego że grzebałem w kompie bo nie chciał mi się włączyć. Pomyślałem że zasilacz, rozbierałem całego kompa, włożyłem nowy zasilać, a okazało się że to wina wadliwego guzika. No ale nic, myślę że przy tym grzebaniu mogło się coś uszkodzić.

EDIT:
Czy możliwe że z tego powodu gry nie chcą się włączyć? W Eve Online nie odpala się launcher, a w LoLu odpala się launcher, ale okno logowania już się nie otworzy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No tak, oddałem płytę na gwarancję, nie znaleźli żadnej usterki ale przysłali mi nową płytę. Wszystko pięknie, zrobiłem format, ale problem ciągle ten sam. Wypisze może parametry całego kompa
Gigabyte GA970A-DS3
GeForce 660ti
AMD FX+ 8120
8 gb ram
Windows 7 Ultimate
Czy może to być wina windowsa? Zainstalowałem wszystkie aktualizacje, ale problemy mam cały czas te same

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...