Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepsza książka do nauki Javy dla początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się nauczyć Javy tylko nie wiem jaką książkę zakupić i ,która byłaby dobra dla początkującego programisty.Bardzo bym chciał ,żeby było w niej wszystko jasno i zrozumiale napisane dla początkującego.Myślę, że poradzicie mi coś fajnego.Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Polecam "Rusz Głową: Java!", bardzo dobra książka, z niej się uczyłem ;)

Ale jeżeli Ty tej książki nie chcesz, to polecam: "Java For Dummies" (Angielska)

Poszperaj w księgarniach, w Empiku bardzo często mają dużo ;)

Opublikowano

Jak ją polecacie to chyba wezmę książkę "Rusz Głową: Java!".Dziękuje za odpowiedzi.Moderatora proszę o zamknięcie tematu.

Opublikowano

Tylko, że "Rusz Głową: Java" jest trochę droższa od innych książek, kiedy ja kupowałem w Empiku, to kosztowała 110 złotych ;)

Ale bardzo się opłaca, książka ma bardzo fajny sposób na zapamiętywanie informacji ;)

Opublikowano

@"Rusz głową! Java"

W tym momencie kosztuje 97zł (dzisiaj kupiłem). Jest świetna, zabawna. Zawarte jest sporo historyjek, nie jest to w żadnym razie książka nudna i "encyklopedyjna". Nawet jeśli wiesz sporo z niej, to wyjaśnia, jak działa sam system Javy. Przyjemnie się czyta.

708121422388637873334.png

Opublikowano

najlepsza bedzie taka ktora miedzy innymi nauczyc cie pisac obiektowo.

Bo z tego co widze dużo jest ksiażek które ucza tylko jak sie pisze w javie nie wprowadzając wogole żadnych wzorców itd.

Opublikowano

Bo z tego co widze dużo jest ksiażek które ucza tylko jak sie pisze w javie nie wprowadzając wogole żadnych wzorców itd.

Jeśli książka jest napisana jak pisać w javie a nie ma w niej wzorców obiektowego języka to znaczy że jest dla zaawansowanych i tyle.

Opublikowano

A co do książki to polecam Java Podstawy wydanie VIII, sam ją posiadam i spisuje się świetnie. Dużo przykładów, dodatkowych informacji, kodów do pobrania a przede wszystkim uczy myśleć obiektowo. Warto zobaczyć też naukajavy.pl

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Jeżeli książka, która uczy programowanie w Javie, nie zawiera programowanie obiektowego, to autor książki musi mieć poprzewracane w głowie, żeby nazwać książkę "Kurs Java" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...