Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chciałbym ograniczyć lagi, problem

TheVaiful

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam problem chciałbym ograniczyć lagi, mianowicie co chce zrobic:

Wyłączyć dane potwory, np. slime,

Wyłączyć Trzcinę,

itp.

i chciałbym się jeszcze dowiedzieć co może ograniczyć lagi i jak zrobić te wymienione rzeczy, ponieważ zakładamy serwer który niedługo się tu ukaże, gildie + survival 350 slotów, ale to nie jest zwykły serwer, tylko maszyna z ovh, dlatego zależy mi żeby ograniczyć lagi.

Opublikowano

Polecam plugin ClearLagg, ma opcje czyszczenia nieaktywnych chunkow, zbierania przedmiotow co jakis czas, zabijania potworow oraz czyszczenia swiata z smieci gdy tps serwera spadnie ponizej ustalonej wartosci. Sam korzystam i polecam.

Pomoglem? Daj Lubię To. To nic nie kosztuje a wynagradza za pomoc.

Opublikowano

Tak jak @up wgraj ClearLagg i wgraj zamiast CraftBukkita wgraj silnik o nazwie 'Spigot'.

Hehe, mam spigota, i ja się pytałem jak usunąć te trzcinę i w jaki sposób jeszcze można ograniczyć te lagi.

Opublikowano

Spigot sam zmienia działanie trzciny i wielu innych rzeczy wiec zestaw Spigot + dobrze skonfigurowany ClearLag powinien wystarczyć. Trzeba pamiętać też o dobrej konfiguracji pluginów (0 błędów w konsoli, jak najmniej pluginów (chodzi np. 'po co plugin na warpy skoro essentials ma warpy' lub 'po co iconomy skoro essentials ma ekonomie'))

Opublikowano

Spigot sam zmienia działanie trzciny i wielu innych rzeczy wiec zestaw Spigot + dobrze skonfigurowany ClearLag powinien wystarczyć. Trzeba pamiętać też o dobrej konfiguracji pluginów (0 błędów w konsoli, jak najmniej pluginów (chodzi np. 'po co plugin na warpy skoro essentials ma warpy' lub 'po co iconomy skoro essentials ma ekonomie'))

Wiem, tylko na tym serwerze ma grać od. 200 do 350 ludzi , więc wolę jak najszybciej ograniczyć lagi.

Opublikowano

@up

Myślisz że ci tyle typa na serwer Surv-Frakcjie wbije nie sondze.

Słuchaj ja mam profesionalną maszynę, i możesz wierzyć lub nie, ale zobacz że będzie tyle ludzi grać.

zwłaszcza że vertez będzie grał od kempola ;>

Opublikowano

Więc podstawy, Spigot, i plugin typu ClearLagg, pTweaks i WorldBorder by ograniczyć świat.

W server.properties zmniejsz view-distance, i max-build-height, i powinno być ok ;)

W bukkit.yml możesz zmienić wartości w tych linijkach:

spawn-limits:
monsters:
animals: 
water-animals:

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

Najlepiej zainstaluj WorldBordera, ogranicz teren, wgraj na serwer Faithfula (jako domyślny texture-pack).

Postaraj się także, co ok. 2h zatrudnić jakiegoś Moderatora, który wpisywałby /killlall, ponieważ mogłoby to ograniczyć

duże respienie się mobów, bez straty w ilościach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...