Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zarabiać

meen112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie jest takie jak w temacie :)
Mam 90 lvl wojownik i jestem po robieniu wiedźmy
Budżet który posiadam obecnie to niewiele ponad 30kk i 2x e-podstawowa i e specjalna

Opublikowano

Z zarobkiem jest ciężko szczególnie na tak niskim lvlu, bo rozumiem ,że realnych pieniędzy nie wydasz :)

Bij na razie lvl - wypadną Ci karty bestii, oswoisz lub sprzedaż i kasa jest, potem za itemy jest też dobra kasa, ale narazie lvling.

Chyba ,że taniej kupisz drożej sprzedaż - też dobra metoda, ale czasochłonna. :)

Opublikowano

30kk - zainwestuj, hmm kup kamienie filozoficzne za to w fragmentach, połącz i sprzedaj powinieneś podwoić sumę, rób tak dopóki nie uzbierasz z 200kk zajmie Ci to około 2 tygodni

teraz zacznie się zabawa, wystawiasz skup musi być normalny dzień tygodnia w którym ludzie pracują, patrzysz się po ile ludzie sprzedają ss'y i wystawiasz skup o 1rupll drożej, kupisz ze 2-3 ssy powiedzmy po 89kk w ciągu tygodnia, potem czekasz na ten cudowny dzień - sobotę, wystawiasz ssy na aukcje taniej o 1kk od najniższej ceny ( jeżeli cena Ci nie odpowiada czekasz tydzień ) powinieneś zarabiać 10 - 20kk na sztuce

zbierasz pierwszy 1kkk, kupujesz albo stroje i zaczynasz handlowaćstrojami, albo pety ( nie wiem czy pety działają narazie jak widzę to większość handel wymienny stosuje, da się zarobić ale trzeba mieć otwarty umysł i dobrze kalkulować ) jak jesteś dobrym handlowcem to poradzisz sobie z petami jak nie to zostań przy strojach / skrzydłach i kartach umiejętności

ps.

wiedziałem że o czymś zapomnę, karty umiejętności, - nie wiem jak teraz, za dużo stron z tym jest, ale właśnie na nich zacząłem zarabiać, otóż pełno ludzi wystawia tanio karty +1, kupujesz je i albo ryzykujesz i ulepszasz albo sellasz _+1 za prawidłową cenę, na początek lepiej sellaj po prostu +1 ale np ja sobie wbiłem samodzielnie karte tamowania +7 i nie żałuję bo jest warta więcej niż wydałem na jej łączenie :)

z mojej strony to tyle, proszę nie krytykować, jakieś pytania to wal śmiało :)

edit @

2 zasady

1' kto nie ryzykuje ten nie ma

2' pieniądz musi zawsze wracać do obiegu, a im szybciej tym lepiej.

edit 2 @

każdy ma swoje sposoby na zarabianie, do niektórych trzeba mieć smykałke ( szybkie sellanie petów ) a niektóre po prostu ciężkiej roboty wymagają ( farma i sellanie dropu ) wiem z własnego doświadczenia że ludzie niechętnie dzielą się unikalnymi sposobami na zarobek, każdy musi znaleźć coś co będzie mu odpowiadać i będzie dla niego odpowiednio szybkie :)

16k7y4p.png

Opublikowano

Dawno nie grałem ale... kiedyś chodziło się na madrukę ze 130 (?) i tam dropiło itemy. U handlarza po 5kk ew. na aukcji. Cen obecnych nie znam, ale dosyć szybko idzie ( drop i sprzedaż ).

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...