Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer - masa pytań i problemów!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam trochę pytań i problemów dotyczące mego serwera na plikach by Taki nie smialy.

Oto one:

1. Gdy przywołuje różne mobki np. Metin mrozu wtedy nie widzę go tak samo z połową mobów. Przywołałem Ostrorękiego Zombie to mi przywołało Kowal, który mnie nawalał.

2. Czy mogę ustawić inne rzeczy w sklepach i mogę zmienić ich cenę? Czy mogę też stworzyć innego gostka który będzie stał w wybranym przeze mnie miejscu i będzie mi sprzedawał?

3. Czy mogę zmienić wartości ataków róźnych itemów?

4. Połowa tekstur zbroi nie działa np. Gdy ubieram Cesarskiego Hwanga dla woja to na mnie nic nie ma, a jak ubiorę królewskiego to mam na sobie jakąś stal.

5. Jak zrobić by na swojej stronce, ustawić w sekcji Download swojego klienta i żeby inni mogli go ściągać? Co zrobić by nie wpisywać do wyszukiwarki swojego IP Hamachi tylko

nazwę stronki np. www.serwer.pl .

6. Gdy wchodzę na stronę jej nazwa zwie się tak: Sunrest - Prywatny serwer metin2 , jak to zmienić?

7. Jak zmienić nazwy mobów i npc ? (Żeby było zabawnie)

8. Czy są wierzchowce a jak nie to jak je wgrać?

To na tyle!! :)

Chodzi też oto byście pokazali jak to zrobić.

Opublikowano

1. Zły client

2. Tak,Tak

3. Tak

4. Zły Client

5. Trzeba go wrzucić na jakiś host i dać link ?

6. podstawy php

7. Navicat się kłania

8. Wierzchowce są, do pobrania

Wdg mnie jak ty nie wiesz tych rzeczy to nie powinieneś nawet próbować! robić serwera !!!!! Więc na twoim miejscu bym sobie odpuścił bo będzie to hłam a nie serwer jeżeli właściciel nie potrafi takich podstaw.

47852931806752427550.png

Opublikowano

1. Nie widzisz mobów ponieważ moby jako tako w plikach i w Kliencie Ci istnieją, ale nie masz wgranych plików które odpowiadają za wygląd moba przez co są nie widzialne.

2.Zarówno ceny w sklepach jak i przedmioty w nich można bez problemu zmieniać, z dodaniem nowego sklepu też ie powinieneś mieć problemów, po prostu dodajesz na mapę nowego NPC coś jak Handlarz Bronią i u niego Tworzysz sklep

3.Oczywiście, wchodzisz w navicat --> player --> item_proto tam szukasz itemu np. po DI lub nazwie, ale niestety zapomniałem jak się nazywała tabelka z atakiem na pewno będzie w sobie miała damage, możliwe że min_damaga to minimalne DMg a max_damage to maksymalne, ale dokładnie Ci nie powiem

4. Pewnie masz Klienta Panghihinayang lub jeszcze jakiegoś innego, a pliki nieśmiałego. No tutaj masz zapewne w item_list pomylone ID, musiałbyś rozpakować locale_pl , znaleźć item_list szukać ID zbroi i znaleźć jej odpowiednią teksturę

6. Wchodzisz w folder apacha22 w plikach --> bodajże index i tma szukasz właśnie Sunrest - Prywatny serwer metin2 i zmieniasz na swoje

7. Rozpakuj locale_pl , następnie znajdź item i mob proto, rozpakuj oba za pomocą file Arcihvera od Kamer'a i zmieniaj

8. Na plikach nie śmiałego bodajże nie ma Wierzchowców, w wgrywasz je tak

do Npc i NPC2 wrzucasz pliki z danym wierzchowcem, potem rozpakowujesz root --> np lict i u samej góry dodajesz

0[TAB]NAzwa folderu z wierzchwocem(ten który wrzucałeś do npc i npc2)][TAB] Znów nazwa folderu
, następnie w tym samym pliku dodajesz
IDwierzchwoca[TAB]NAzwa folderu
Potem rozpakowujesz locale_pl --> mob_proto i dodajesz wpis do swojego wierzchowca, który powinieneś mieć w Temacie z nim, p na MPC

O kurwa, alem się opisał :D

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

1. Zły client

2. Tak,Tak

3. Tak

4. Zły Client

6. podstawy php

7. Navicat się kłania

Wdg mnie jak ty nie wiesz tych rzeczy to nie powinieneś nawet próbować! robić serwera !!!!! Więc na twoim miejscu bym sobie odpuścił bo będzie to hłam a nie serwer jeżeli właściciel nie potrafi takich podstaw.

Nie no beka. :Y

Kazdy kiedys zaczynal, a widzac Twoje odpowiedzi to ty takze gowno wiesz. :|

Opublikowano

1. Zły client

2. Tak,Tak

3. Tak

4. Zły Client

6. podstawy php

7. Navicat się kłania

Jeśli mogę to mogę i nic ci do tego żebym nie robił serwa!

Nie no beka. :Y

Kazdy kiedys zaczynal, a widzac Twoje odpowiedzi to ty takze gowno wiesz. :|

Prawda!

1. Nie widzisz mobów ponieważ moby jako tako w plikach i w Kliencie Ci istnieją, ale nie masz wgranych plików które odpowiadają za wygląd moba przez co są nie widzialne.

2.Zarówno ceny w sklepach jak i przedmioty w nich można bez problemu zmieniać, z dodaniem nowego sklepu też ie powinieneś mieć problemów, po prostu dodajesz na mapę nowego NPC coś jak Handlarz Bronią i u niego Tworzysz sklep

3.Oczywiście, wchodzisz w navicat --> player --> item_proto tam szukasz itemu np. po DI lub nazwie, ale niestety zapomniałem jak się nazywała tabelka z atakiem na pewno będzie w sobie miała damage, możliwe że min_damaga to minimalne DMg a max_damage to maksymalne, ale dokładnie Ci nie powiem

4. Pewnie masz Klienta Panghihinayang lub jeszcze jakiegoś innego, a pliki nieśmiałego. No tutaj masz zapewne w item_list pomylone ID, musiałbyś rozpakować locale_pl , znaleźć item_list szukać ID zbroi i znaleźć jej odpowiednią teksturę

6. Wchodzisz w folder apacha22 w plikach --> bodajże index i tma szukasz właśnie Sunrest - Prywatny serwer metin2 i zmieniasz na swoje

7. Rozpakuj locale_pl , następnie znajdź item i mob proto, rozpakuj oba za pomocą file Arcihvera od Kamer'a i zmieniaj

8. Na plikach nie śmiałego bodajże nie ma Wierzchowców, w wgrywasz je tak

do Npc i NPC2 wrzucasz pliki z danym wierzchowcem, potem rozpakowujesz root --> np lict i u samej góry dodajesz

0[TAB]NAzwa folderu z wierzchwocem(ten który wrzucałeś do npc i npc2)][TAB] Znów nazwa folderu
, następnie w tym samym pliku dodajesz
IDwierzchwoca[TAB]NAzwa folderu
Potem rozpakowujesz locale_pl --> mob_proto i dodajesz wpis do swojego wierzchowca, który powinieneś mieć w Temacie z nim, p na MPC

O kurwa, alem się opisał

1, 4 pkt : Jakiego pasowało by klienta mieć żeby te moby i zbroje działały?

Opublikowano

Nie ma klienta pod te pliki, najlepszy jest ten pang, ale radziły Ci prze konwertować item_proto z bazy i wgrać do klienta, wiele by to pomogło, ale nie wszystko

nexi.png

Opublikowano

Nie ma klienta pod te pliki, najlepszy jest ten pang, ale radziły Ci prze konwertować item_proto z bazy i wgrać do klienta, wiele by to pomogło, ale nie wszystko

Gdy pakowałem local_pl z item proto z bazy to mi wyskakiwał błąd że m2.exe nie chce działać!

Opublikowano

Pobierz metin2tools od terenza, tam kliknij item_proto konwerter i tma podajesz tylko passy do navicata, a reszta robi się sama

nexi.png

Opublikowano

Pobierz metin2tools od terenza, tam kliknij item_proto konwerter i tma podajesz tylko passy do navicata, a reszta robi się sama

Thx, a wiesz jak wrzucić klienta do sekcji download na stronie?

Opublikowano

@up boże... wrzucasz na jakiś hosting, potem na strone? Jak takiego czegoś nie potrafisz to nie bierz się za serwer..

Jak zaczynałem to bez poradników się domyśliłem, że to trzeba zrobić..

[√] 50 postów
[√] 100 postów
[√] 250 postów

[√] 500 postów

[x] 800 postów

Opublikowano

@up boże... wrzucasz na jakiś hosting, potem na strone? Jak takiego czegoś nie potrafisz to nie bierz się za serwer..

Jak zaczynałem to bez poradników się domyśliłem, że to trzeba zrobić..

Ta jasne, jak mi się chce to robię i tyle. A jak nie wiesz to się nie odzywaj!

Opublikowano

Możesz też wrzucić na dedyka, jeśli go masz, lub VPS, później dajesz link np:

192.129.122.123/client.rar

A musisz go wrzucić tu:

/usr/local/www/data/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...