Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Tutorial o tworzeniu botów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś tutorial w którym jest opisane krok po kroku jak ktoś ogarnięty pisze bot'a.

Bo niestety z tego co odczuwam droga do hackingu gier jest zamknięta dla świeżych programistów.

Osobiście pisze już skrypty od około 3 lat ale dalej nie potrafię przebić się do informacji o tworzeniu profesjonalnych hack'ów / bot'ów,

A jeśli niema jakiegoś tutorialu który by opisywał dokładniej drogę do stworzenia np.bota do jakiegoś MMO to niech ten temat będzie natchnieniem do MPC Coder Teamu. Moją propozycją jest napisanie w miarę zaawansowanego Bot'a i opisanie jak go stworzyliście.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

Nie wiem co jest z wami ludzie. Nie ma nigdzie poradnika krok po kroku, kliknięcie po kliknięciu pt. "Napisz swojego własnego XXX" (w miejsce XXX wstaw nazwę tego co chcesz napisać). Słabo szukasz, tyle Ci powiem.

Opublikowano

Tak, ktoś z MPC Coders TEam zrobi bota/cheata do jakiejś gry, udostępni(napisze jak zrobił itp itd), i będzie xxxxx postów z błędami z kompilatora, xxxxxxxxxxxxx pytań "Jak tego uzyc?", xxxxxxxx IDENTYCZNYCH botów/cheatów.

Bez ogarnięcia C++ i asemblera c*uja zrobisz a nie cheata(mówie o czymś lepszym)

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Robienie "profesjonalnych" hackow nie jest czyms co mozna opisac w tutorialu. Kazda gra jest inna, kazdy bot jest inny. Tutaj nie ma jednego okreslonego sposobu na zrobienie tego krok po kroku. Potrzeban jest wiedza i doswiadczenie gdzie szukac. Assembler i debugowanie jest tutaj wiedza podstawowa jesli chcesz cos osiagnac. Tutoriale moga byc jedynie opisujace elementy potrzebne do osiagniecia celu, ktore zawsze w jakims stopniu sie powtarzaja, sama sciezka jest zawsze inna.

Opublikowano

Czy powiedziałem coś o tym że to ma być "tutorial" dla kogoś kto nie wie co to c++ i c?

Ja po prostu próbuje przekazać wam informacje o tym, że nie mam pojęcia od czego zacząć.
Szukam informacji o jakiś bibliotekach których używacie do pisania.

Opublikowano

Biblioteki?

STL + Windows.h i to w zasadzie tyle. No i jeszcze winsock2.h do podsluchania ruchu danych.

Nie ma zadnych bibliotek do pisania hackow. Moze i ktos tam swoje utilsy ma, ale to niepubliczne. Mozna znalezc potrzebne skrawki kodu i informacje w necie, wiem bo sam szukalem i znajdywalem kiedy pisalem bota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...