Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zed

dsg2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Miałem zamiar kupić Zeda, ale przed tym postanowiłem zagrać na koncie kolegi i go osobiście sprawdzić.

O dziwo postać wydaje mi się bez dmg, ale na streamach wyraźnie widać, że taki xPeke ściąga na kombo nie jednego offtanka.

Czy to jest kwestia wprawy? Po kilku grach będzie lepiej czy to po prostu kwestia grania postacią? :)

Gość koxxxik12
Opublikowano

Zedem musisz ogarniać farme. Jeżeli się nim nie wyfarmisz to nie ma dmg w late. Jeśli paczysz na streamy xpeka radzę ci zrobić build taki jak on ma ,jest bardzo dobry.

Opublikowano

Ja się składam sytuacyjnie, zależy kogo mam na linii, buildy ogarniam ogółem, tylko właśnie mam problem z Zedem. :O
Nie potrafię z niego dmg wycisnąć. :( Może ktoś ma jakieś dobre combo? Wieczorkiem jak do domu wrócę to potrenuję trochę. :)

Opublikowano

Ult: I tutaj napierdalasz tak: Q E ignite BOTRK i hitów ile wlezie. Oczywiście potem starasz się i tak go dojebać bo trafiają się takie skurwiele co im po 12hp zostaje :)

Musisz farić, Zedem jest to proste, nawet jak nie chcesz to samo się lasthituje. 30 minuta z 300 farmy musi być

Opublikowano

Nie dziwie sie ze twoj Zed nie zadaje obrażeń, nim trzeba walić podwójne skille, wtedy mnóstwo dmg jest, a samo ulti bierze ADC pół hp w late.

Combo: jeśli używasz W do podejścia:

W -> E -> Q -> doskok do W -> atakujesz hitami -> (ew. ulti)

Combo: jeśli ulti na początek

R -> E -> Q -> hity

W tej sytuacji zadajesz więcej dmg a cień i tak robi się za celem przez ulti, a zostaje ci jeszcze cień do ucieczki.

Opublikowano

Sam go nie ogarniałem, kupiłem i żałowałem. Grałem nim i grałem i teraz carruję nim gry. Farma najważniejsza. Zed nie ma many, więc nie powinno być problemu z farmą. Na linii harras z cieniem, potem ulti, botrk i frag. Naprawdę, postać bardzo mocna :) Pograj nim parę razy to zobaczysz, że jednak to dmg jest ;d

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

czy Wy kiedys wgl. grlaiscie zedem że piszecie że combo R -> E -> Q -> hity ?

po rzuceniu ulta puszcza się w, żeby był większy dmg bo jest jeden cień więcej... chyba, że divujesz pod wieżą to wtedy zostawiasz w do escape

Opublikowano

kombo:

r-w-e-q oczywiscie cien tez msui trafic. i pamietaj zeby walnac zaa

harass:

w-q-e ...

bb68.png

Opublikowano

e się maksuje do jungli ja osobiście maksuje q ale słyszałem, że maksuje się cień, żeby zadawał większy dmg ;)

Opublikowano

a ja zadam pytanie co bardziej sie oplaca maxowac q czy e ? ja osobiscie maxuje e a niektorzy mi mowia ze lepiej q

ogólnie maxuje sie "Q" do harrasu ,

"e" maxuje sie dla farmy.

"w" jest przydatny raczej w late , w early za bardzo nie odczujesz wzrostu ad, dlatego polecam "q"

Opublikowano

a ja zadam pytanie co bardziej sie oplaca maxowac q czy e ? ja osobiscie maxuje e a niektorzy mi mowia ze lepiej q

maxuj E, bo możesz 2 razy wykorzystać E w cieniu, jeszcze ma slow. Q wg mnie nie opłaca się maxować, E jest lepsze.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Ja na runach per lv w early zadaje dość duże dmg a co dopiero na takich + ad no per lv. Po 15 grach mogłem ściągać enemy na midzie na combo po 6 lv z ignite. Harrasuj z Q żeby przeciwnik miał mniej hp jak już dojdzie do walki w zwarciu wtedy nawet ignite nie będziesz musiał używać.

Opublikowano

Ja maksuje e. Niby trzeba podejść, ale z q łatwo chybić, dodatkowo jest o wiele lepszy harras cieniem w->e

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

maxuj E, bo możesz 2 razy wykorzystać E w cieniu, jeszcze ma slow. Q wg mnie nie opłaca się maxować, E jest lepsze.

tylko, że bez itemów na cd i tak nie bedzie mógł tego 2x użyć więc???

na start maxowanie "e" to idiotyzm

Opublikowano

Ult: I tutaj napierdalasz tak: Q E ignite BOTRK i hitów ile wlezie. Oczywiście potem starasz się i tak go dojebać bo trafiają się takie skurwiele co im po 12hp zostaje :)

Musisz farić, Zedem jest to proste, nawet jak nie chcesz to samo się lasthituje. 30 minuta z 300 farmy musi być

BOTRK na Zedzie? OMG, po co mu to. Ta postać nie potrzebuję prędkości ataku, slowa też ma. Już widzę, może jeszcze Hydrę na niego składasz?

Opublikowano

Przecież botrk to core na zeda. Pasywka itemku komponuje się z pasywką zeda, a jak zed robi ulta to wtedy włącza się botrk i ult bardzo mocno wali.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...