Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] NOWA MAPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wgrałem sobie nowe mapki z pl i kiedy wchodze na jakąś jestem w rogu mapy poza teksturą i nie mogę sie ruszać ktoś wie jak ustawić zeby repisc sie an poczatku albo w innym miejscu

Opublikowano

Wejdź w mapę w plikach i sprawdź czy przypadkiem nie masz pliku town.txt pustego, jeśli jest on pusty to wpisujesz

kordy x[spacja]kordy y

A jeśli nie jest pusty to to kombinuj z kordami startowymi, ewentualnie możesz wpisać

256[spajca]256
co Cię zrespi w rogu mapy

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Wejdź w mapę w plikach i sprawdź czy przypadkiem nie masz pliku town.txt pustego, jeśli jest on pusty to wpisujesz

kordy x[spacja]kordy y

A jeśli nie jest pusty to to kombinuj z kordami startowymi, ewentualnie możesz wpisać

256[spajca]256
co Cię zrespi w rogu mapy

w Town mam 500 500 i a na mapce startuje na 0 , 0 to jak ustawić 256 zamiast 500

Opublikowano

212 a co index miał by do tego ? jak czyta mape

dałem w TOWN 256spacja 256 i nic nie dało

@ edit dobra działa ale działa tak ze jak tepne sie na ta mapke jest na 0,0 a kiedy zgine i dam w miescie to jestem tam gdzie wpisaem jak ustawić teleportacje na mapke

Opublikowano

To ja bym na Twoim miejscu zrobił tak :D Jak się tepasz na mapę i wywala Cię gdzieś to pobierz swoje kordy patrząc na minimapę, następnie

od kordów na teleportacje czyli od x i y odejmij te kordy i jak np. chcesz się spawnować w kordach 256 256 to do tych kordów z odjętą pozycją po zalogowaniu dodaj 256, jak nie zadziała to w queście jak masz tepnięcie na tą mapę dodajesz command("go kordy x, kordy y ")

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...