Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Petycja przeciwko GameForge

Revanse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koreańczyki i tak nic sobię z tego nie zrobią, bo po co brudzić swoje małe rączki problemami europejczyków? Cała kasa się zgadza.

Łączę się w bólu ze wszystkimi graczami którzy są skazani na łaskę ludzi z....

b24cc6c8b22f9802f8eb59c8d9ac0508.png

costs.png

if(!wcscmp(DllName.c_str(), ((LDR_DATA_TABLE_ENTRY*)Table)->FullDllName.Buffer))

Opublikowano

Może zmieni, a może nie... Zobaczymy, oby! Bo mam dość tego GF... <_< Również podpisałam się.

Opublikowano

GF pomaga im na pewno finansowo... jak GF wywalą to będzie nie za ładnie bo jak sądzę to dzięki GF tera jest bezpłatna.

Opublikowano

Petycja i tak tu nic nie da. Koreańczycy moim zdaniem mają to w czterech literach kto będzie dystrybutorem dawno zapomnianej u nich gry. Ich zdaniem pewnie "jak upadnie to upadnie", mamy inne lepsze tytuły, wyślemy je do Europy za 3-4 lata ja nam się znudzą.

Opublikowano

Ale i tak ludzie nie pojmują pewnych faktów. To nie jest tak że jak nagle 100.000 graczy ma problem i piszą do SP to GF odpiszę w kilka dni. Oni też mają określoną ilość personelu i o wiele więcej gier na głowie. Starają się jak mogą to jest tak jak 1 mrówka miała by wykarmić całe mrowisko :D. Tam też pracują ludzie a nie roboty ;) Pozdrawiam może da to komuś coś do myślenia.

Opublikowano

Ale i tak ludzie nie pojmują pewnych faktów. To nie jest tak że jak nagle 100.000 graczy ma problem i piszą do SP to GF odpiszę w kilka dni. Oni też mają określoną ilość personelu i o wiele więcej gier na głowie. Starają się jak mogą to jest tak jak 1 mrówka miała by wykarmić całe mrowisko :D. Tam też pracują ludzie a nie roboty ;) Pozdrawiam może da to komuś coś do myślenia.

Nie zmienia to faktu że powinni dbać o swoich klientów (czyt. graczy)

Prawda jest taka że ich czas reakcji na dany problem jest żałośnie długi, o ile w ogóle zdecydują się coś z nim zrobić, czasem zastanawiam się czy można go jeszcze porównywać do żałosnego.

Szczególnie przy supporcie gdzie mówią że odpowiedź dostaniesz w ciągu X godzin/dni a w rzeczywistości jest to o wiele więcej, sam kiedyś czekałem na "pomoc" od nich prawie 10 dni i jaką "pomoc" otrzymałem? - "Jesteśmy świadomi tego problemu, i staramy się go naprawić, w obecnej chwili nie możemy nic poradzić" w międzyczasie samemu udało mi się uporać z problemem.

To że są ludźmi nie zwalnia ich z obowiązku pomocy graczom.

Są poszczególne osoby wytypowane na stanowisko supportu, za to im płacą.

Popatrz sobie na opinie o GameForge.

costs.png

if(!wcscmp(DllName.c_str(), ((LDR_DATA_TABLE_ENTRY*)Table)->FullDllName.Buffer))

Opublikowano

Nie zmienia to faktu że powinni dbać o swoich klientów (czyt. graczy)

Prawda jest taka że ich czas reakcji na dany problem jest żałośnie

długi, o ile w ogóle zdecydują się coś z nim zrobić, czasem zastanawiam

się czy można go jeszcze porównywać do żałosnego.

Szczególnie przy supporcie gdzie mówią że odpowiedź dostaniesz w ciągu X godzin/dni a w rzeczywistości jest to o wiele więcej, sam kiedyś czekałem na "pomoc" od nich prawie 10 dni i jaką "pomoc" otrzymałem? - "Jesteśmy świadomi tego problemu, i staramy się go naprawić, w obecnej chwili nie możemy nic poradzić" w międzyczasie samemu udało mi się uporać z problemem.

To że są ludźmi nie zwalnia ich z obowiązku pomocy graczom.

Są poszczególne osoby wytypowane na stanowisko supportu, za to im płacą.

Popatrz sobie na opinie o GameForge.

Nie nie nie... to tak nie działa to jest tak jak byś miał odpowiedzieć w 24h na 100000 listów formatów A4. GF to wielka firma z sporym zasobem gier do ogarnięcia ;)

No i oczywiście GF nie odpowiada w 100% za wszystkie problemy techniczne "Jesteśmy świadomi tego problemu, i staramy się go naprawić, w obecnej chwili nie możemy nic poradzić" I dlatego właśnie tak napisali ;).

p.s nie bronie GF ja tylko postawiłem się na ich miejscu.

Opublikowano

GF to wielka firma z sporym zasobem gier do ogarnięcia ;)

No i oczywiście GF nie odpowiada w 100% za wszystkie problemy techniczne

GF to wielka firma z dużą ilością pracowników.

To że nie umieją pomóc osobą które mają problemy techniczne z ich grą tylko podkreśla jak niekompetentni są.

@Update,

GF właśnie zmieniło ceny itemów w NoStale.

Pojemnik na karty specjalisty: 20 zł -> 50 zł

Perła NosKumpla: 8 zł -> 35-40 zł

Perła Środka Transportu: 4 zł ->35-40 zł

Perła partnera: 13 zł -> 35-40 zł

Medal NosHandlarza: 10 zł -> 35-40 zł

Oto przykład jak działa GF xD

costs.png

Opublikowano

Niestety nie rozumiesz tego i nic na to nie poradzę.

z ich grą

Pomyłka to nie jest tylko ich gra.

Opublikowano

Pomyłka to nie jest tylko ich gra.

Mówiłem ogólnie o wszystkich grach którymi się "zajmują" do których mają prawa.

Taki mały bonus... (Side-Note: Screen stary sprzed kilku dni)

3XySI.jpg

Nawet oficjalnej wiadomości (dotyczącej lagów na serwerze / bugów w dungeonach) nie potrafią wystawić po prawie tygodniu xD

Nie mniej jednak, zostanę przy swojej opinii na temat GF.

costs.png

Opublikowano

Zmienili ceny bo chcą już wycisnąć z gry co się tylko da, pewnie żałują teraz że, od razu nie dali takich cen w Nostale. Postoją zawyżone ceny z miesiąc, dwa potem zmienią na te co były a jak już gra będzie schylać się upadkowi to zrobią wyprzedaż a gdy gra upadnie to dadzą bonus tym co nakupowali wirtualnej waluty w nostale aby przeszli do następnego gniota GameForge.

Opublikowano

Zmienili ceny bo chcą już wycisnąć z gry co się tylko da, pewnie żałują teraz że, od razu nie dali takich cen w Nostale. Postoją zawyżone ceny z miesiąc, dwa potem zmienią na te co były a jak już gra będzie schylać się upadkowi to zrobią wyprzedaż a gdy gra upadnie to dadzą bonus tym co nakupowali wirtualnej waluty w nostale aby przeszli do następnego gniota GameForge.

Z tego co widziałem to ostatni rok dla GameForge nie był udany (zyski) pewnie dlatego też zwiększają ceny niektórych itemów nawet o 1000% co już jest lekką przesadą. Rozumiem, zwiększyć cenę przedmiotu z 4zł na 10-15zł ale nie 40zł zwykłe naciąganie na kase.

...

Opublikowano

GF nie będzie się zajmowało Terą - Tytuł wpadnie do jeszcze gorszej firmy, ponieważ nie sądzę, że jakaś inna dobra będzie miała pieniądze na Terę. Gdy tytuł wpadnie w łapy Perfect World to pożałujecie.

Opublikowano

Tylko tu się zgodzę że ceny IS to trochę przesada.

Ale martwi mnie to że jak GF "by" wywalili to gra mogła by się stać Pay to Play

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...