Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zacinka obrazu

Dev999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , otóż mam taki nowy problem który występuje tylko i wyłącznie w lolu , po rozpoczęciu rozgrywki czasem po 5 , 10 , 15 min gry obraz zacina się nie ma możliwości żadnego ruchu , po czym po 15 sek pojawia się czarny ekran i zaraz po tym wszystko wraca do normy . Te zacinki pojawiają się róznie , 1 - 3 razy w ciągu meczu . Sterowniki wgrane najnowsze .

95960480783902571221.jpg

Opublikowano

Myślę, że problem może leżeć po stronie karty graficznej, czy właśnie jak kolega wyżej napisał - po stronie sterowników. Proszę, podaj nam swoją specyfikację komputera (głównie kartę graficzną).

Zainstaluj starsze sterowniki do karty.

Jeżeli możesz, to pobierz również program 'SpeedFan', włącz grę (najlepiej niestandardową), pograj aż do pierwszej 'ściny' i sprawdź temperaturę karty graficznej, właśnie poprzez ten program.

Opublikowano

Karta graficzna to Radeon HD 7850 , starszych nie wgram gdyż na tych najnowszych zniknął wcześniejszy problem , też tylko w lolu występował . ( Pojawiały się jakieś obrazki ) Temp. podczas grania i tej ścinki jest taka sama

95960480783902571221.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy wszystko dobrze powpinane w komputerze B) Ja jak mam czasem kartę graficzną lekko przestawioną (nie mam jej wkręconej śrubką tam z tyłu oraz mam zdjęty bok :D) to mi spada z 30fps na 5-10... Lekko poruszam wtedy kartą i nagle 30fps, magia? Nie sądzę.

Take it easy my friend

Opublikowano

Ale zrozumcie że to się dzieje tylko w lolu .. W innych grach takie coś nie występuję , a komputer ma dopiero 2 tyg więc wszystko jest popodłączane jak trzeba ,,

95960480783902571221.jpg

Opublikowano

Sorry za odkop , ale problem nie zniknął :/ Czy wie ktoś co mogę zrobić ? To mi naprawdę źle wpływa na grę .. Na rankedach idę na mida i tu zaraz zacinka na 15 sek i padam .. Jak to naprawić ??

95960480783902571221.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...