Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kupowanie maszyny fizycznej i odpieranie ddos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Superhost.pl

ovh.pl

kimsufi.pl

hosteam.pl

które z tych stron najbardziej polecacie pod wzgledem kupienia serwera fizycznego w opcji do ceny na start 350-400zł i chociaż z lekkimi filtracjami ddos?

Znajde taki serwer u nich?

Od razu mówie jeśli ma to w czymś pomóc to serwer bedzie rodzaju hard!

Druga sprawa, na czym polega odbijanie ataku ddos np. jak isamu odbija ataki od grubego? Czy to może serwerownia robi?

Co do serwera nie moge sprawdzic ponieważ jestem na tel. a na tym złomie nie da sie a jestem w trasie i odpowiedz potrzebuje na dziś bo musze to przemyśleć.. Serwer bede stawiał 1 raz.

Lecą +!

Opublikowano

Wy to nazywanie odbijaniem ataków.... Lecz gdy ci zajebią matrixem w konsoli z tysiącami ip to nie będziesz wiedział co zrobić.

Wtedy blokuje się ip atakującego z którego wychodzą dane ataki.

Zresztą, jest wiele paneli do wykupienia. Masz w nim monitoring jak w procesach na pc + adresy ip które ci obciążają cajwięcej cpu,ramu,łącza.

W ten sposób możesz nawet zobaczyć który adres najwięcej ci nawala floodem i skutecznie go zablokować.

Polecam maszynę z hosteam. Ale samo to nic ci nie da, musisz znać jakieś zasady bsd pf`a ipf`a (blokada portów etc)

Jeżeli znasz się tylko na postawieniu plików metina, a nie znasz bsd. To nie zabieraj się za to teraz. Ucz się solidnie, bo nie dasz rady.

Ktoś ci walnie ddosem a ty nie będziesz wiedział co zrobić i będziesz pisał na fora + Do serwerowni która zbyt dużo ci nie pomoże.

Opublikowano

@up

właśnie ledwo co serwer umiem postawić, ale piszesz ,że mam sie uczyć solidnie ale skąd? Może kupie tego vps'a i pocwicze z tymi atakami bo z tego co sie orientuje to jest serwer wirtualny czy się myle?

Opublikowano

@up

właśnie ledwo co serwer umiem postawić, ale piszesz ,że mam sie uczyć solidnie ale skąd? Może kupie tego vps'a i pocwicze z tymi atakami bo z tego co sie orientuje to jest serwer wirtualny czy się myle?

Najlepiej to w szkole. Lub chodzić na korki (kursy) do informatyków albo komuś zapłacić. Innego wyjścia nie widzę.

Możesz też uczyć się sam a artów. Ale uwierz. Że 1 twój serwer będzie padał i nie będziesz wiedział co zrobić. Więc 1 możesz już zaliczyć do niewypałów.

Takich info możesz wyszukać multium w necie o bsd,

Vps jest wskazany, nie hamachi etc. Vps jak najbardziej.

Opublikowano

@up

i co na vps kupisz specjalnie firewalla? nie opłaca się. Wykup tego VPS i naucz się podstaw, przeanalizuj poradniki na MPC z działu System Operacyjny - BSD

Po miesiącu powinieneś wiedzieć podstawy posługiwania się takim sprzętem (nie wpisuj komendy netif restart na dedykach :3)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

i co na vps kupisz specjalnie firewalla? nie opłaca się. Wykup tego VPS i naucz się podstaw, przeanalizuj poradniki na MPC z działu System Operacyjny - BSD

Po miesiącu powinieneś wiedzieć podstawy posługiwania się takim sprzętem (nie wpisuj komendy netif restart na dedykach :3)

Na poradnikach sobie nie poradzi. (Na tych z mpc) tu są tylko minimalne podstawy. Jeszcze pytanie czy kolega zna angielski? Bo bez niego jest bardzo ciężko w dziedzinie informatyki (Chyba znikomy sukces jak się nie rozumie)

Zresztą co mu dadzą filtry? Dostanie porządny atak na maszynę i przykładowo padnie mu baza danych? Co zrobi? nic bo nie będzie wiedział o co chodzi. Więc filtry mu nic nie dadzą.

A dodać jeszcze włamania na ssh,mysql itp itd. Można wymieniać, dlatego najlepiej się uczyć solidnie.

Opublikowano

Angielski znam tak sobie, a może mi ktoś opisac o co chodzi dokladnie z tym firewallem? Mniejwiecej wiem ale wole miec dokladniejsza wiedze.

A na jakiej serwerowni warto kupic tanio vpsa do nauki?

Opublikowano

Z tego co wiem to najlepszym wyborem będzie ovh

Nie zartuj. Oczywiście hosteam, chociaż z ovh masz niby najwieksza przepustowość...

1578140.jpeg

Opublikowano

A o co chodzi z tym przepustowość łącza ? Bo pisze 1 Gbps a gwarantowane jest 100 mbps? Co mi to daje?

Dodam ,że na początek nie będzie mnie stać na hosteam ,ponieważ najniższa cena z łączem 100 mbps to 661zł, ja jedynie moge wydać niestety na początek tylko 400zł bo wiadome jest ,że serwer i tak będzie u mnie padał za pierwszym razem choćby nie był z nie wiadomo z jakiej serwerowni...

Druga sprawa jaki system OS wybrać debian czy FreeBSD?

Trzecia i ostatnia sprawa, jeżeli przy zamawianiu serwera mam wybrać adres IP do max. 4 to co mi to da>?

@jeżeli nie moge tych pytań dodać tutaj to proszę moderatora o zedytowanie tego posta i poinformowanie mnie o zedytowanie tematu i tam to dodam.

@Edit

Czy znajde jakiś hosting za 400zł z Firewalem?

Czy dużo mi da ten firewall a może da sie go wgrać samemu czy coś?

Opublikowano

A o co chodzi z tym przepustowość łącza ? Bo pisze 1 Gbps a gwarantowane jest 100 mbps? Co mi to daje?

Dodam ,że na początek nie będzie mnie stać na hosteam ,ponieważ najniższa cena z łączem 100 mbps to 661zł, ja jedynie moge wydać niestety na początek tylko 400zł bo wiadome jest ,że serwer i tak będzie u mnie padał za pierwszym razem choćby nie był z nie wiadomo z jakiej serwerowni...

Druga sprawa jaki system OS wybrać debian czy FreeBSD?

Trzecia i ostatnia sprawa, jeżeli przy zamawianiu serwera mam wybrać adres IP do max. 4 to co mi to da>?

@jeżeli nie moge tych pytań dodać tutaj to proszę moderatora o zedytowanie tego posta i poinformowanie mnie o zedytowanie tematu i tam to dodam.

@Edit

Czy znajde jakiś hosting za 400zł z Firewalem?

Czy dużo mi da ten firewall a może da sie go wgrać samemu czy coś?

Powiem ci jedno. Zachowaj te 400zł w kieszeni. Bo je stracisz. Po tym co napisałeś widać że masz 0 pojęcie w tej dziedzinie.

Więc albo ucz się solidnie, albo wydaj kase w błoto. Postaw sobie mini vps za 50zł, i się ucz.

Opublikowano

Powiem ci jedno. Zachowaj te 400zł w kieszeni. Bo je stracisz. Po tym co napisałeś widać że masz 0 pojęcie w tej dziedzinie.

Więc albo ucz się solidnie, albo wydaj kase w błoto. Postaw sobie mini vps za 50zł, i się ucz.

Właśnie mam zamiar kupić VPSa za te 30zł powiedzmy ale nie wiem od czego zacząć. Może mi ktoś wyjaśnić moje pytania co są wyżej?

Opublikowano

@refresh

Dodam ze juz lekko ogarnolem co to ten firewall i jak go zainstalowac bo widzialem tutek jak sie instaluje na mpcforum a przecierz nie bede placil za instalacje 500 zl ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...