Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamulanie kompa

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam do was proste pytanie. Mój komp zaczął od dłuższego czasu dość mocno zamulać, co przez to rozumiem? Uruchomienie systemu trwa szybko, ale jak już wejdę na pulpit, to zanim włączę jakoś aplikację, zanim zrobię cokolwiek to muszę poczekać od 2 do nawet 4 minut. Czy są jakieś programy, dzięki którym go ogarnę? Braciak ma komputer słabszy, a wszystko ładuje się dwa razy szybciej, oto mój:

AMD Athlon(tm) II X4 635 Processor 2.90 GHz

Opublikowano

Defragmentacja dysku, czyszczenie ccleanerem, wyłączenie nie potrzebnych programów z autostartu (w uruchom wpisz msconfig i w zakładce uruchamianie) i możesz też sprawdzić dysk programem crystal disk info.

Opublikowano

Jak masz w7 dolny pasek zedytuj, żeby nie był przezroczysty. RAM Ci mniej zabierze.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wszystko robione i zero poprawy. Zapomniałem dodać jednej rzeczy, mianowicie przy włączeniu komputer, pokazuję cuś takiego: "Serwer zajęty" itd. itd. I są jakieś opcje. Te info pojawia się gdzieś po minucie i dopiero jak nacisnę spróbuj ponownie, wszystko się odlagowuje i działa. Co mam robić? ( prócz formatu)

Opublikowano

Wywal wszystko z autostartu, odpal msconfig.exe i w usługi daj ukryj usługi microsoft, wszystko co zostanie wyłącz. Dodatkowo zdefragmentuj dysk, wyłącz buforowanie i indeksowanie. Przeczyść kompa odkurzaczem (program) lub innymi tego typu programami. Przeskanuj pod kątem wirusów dobrym oprogramowaniem typu Dr.Web Cure It

Opublikowano

Jaki masz system i podaj resztę podzespołów komputera.

Kiedy ostatnio formatowałeś kompa? Możliwe że jest zawalony niepotrzebnymi procesami. weź [ctrl]+[shift]+[esc] lub

ctrl+alt+del -> menedżer zadań

i podaj ile masz procesów. Pozamykaj dziadostwo, które nie jest z SYSTEMU.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...