Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem monitor] nowy komputer

Budlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie dostałem nowy komputer,bez windowsa sterów itp.

Wszystko podłączam,odpalam .. lecz.. monitor się nie odpala... pare dni na starym kompie normalnie było... na monitorze jest napisane "Video input No signal"... monitor też działa po podłączeniu do laptopa... jakieś propozycje ? co z tym fantem zrobić ?

Opublikowano

Ważne z kąd kompa brałeś,skoro ci ten nowy nie działa to pewnie jest uszkodzony.

Jesli uzywany kupiles to sie nie dziw,a jesli kupiles nowy komp z allegro to mozesz jedynie go odeslac bo takie haczyki zawsze na allegro są.

Video input No signal - Sprawdz czy kabel jest nie uszkodzony.

My vocation is to build a farm in Texas...

2719581-texas-farm-wiatrowych.jpg

Opublikowano

Komputer kupiłem na portalu vobis.pl,sam składałem.

A tak wgl. monitor podłączam do karty głównej bo na karcie graf. nie ma takiego wejścia,czy dalej mam sprawdzić czy karta graf jest dobrze podłączona ?

Opublikowano

A że się spytam.. bo nie wiem :D jak to zrobić?

Tak wgl. monitor ma wejście VGA a na karcie graf. jest tylko DVI. czy to ma coś do siebie?

Opublikowano

Hmmm.. ale to że jest VGa w płycie Głównej to nic nie znaczy ?; d

@edit pomyliłem się nie karcie głównej tylko płycie ; d

Opublikowano

Jeśli podłączasz do płyty głównej to może nie działać bo może masz procesor bez karty graficznej. Kup przejściówkę i zobacz czy działa na karcie graficznej.

Edit

@up

Po co ty spamujesz ? I to bez sensu. Jeśli monitor ma jedno złącze to raczej nie zmieni źródła obrazu...

Jeśli procesor ma końcówkę "p" to nie ma w sobie karty graficznej, więc podłączenie do płyty głównej nic nie da.

Opublikowano

Okej,w takim racie jeszcze muszę do jutra poczekać z kompem ;/ Wielkie dzięki za odpowiedzi.. jak jutro będzie coś nie działać najwyżej napiszę drugi post....
Dzięki wielki ze wszystkie odpowiedzi.

@EDIT!

teraz zobaczyłem na swój procesor i ma w sobie karte graficzną ... która nazywa się Intel HD 2500 graphics controller

Jakieś inne pomysły ? jeżeli ma karte graf . w sobie to powinno działać ... możliwe że procesor źle wsadzony ? zaraz lookne

@EDIT

od nowa włożyłem procesor ... dalej to samo.

Opublikowano

Sprawdzałeś czy dobrze podłączyłeś przedni panel? Czy komputer w ogóle się włącza, jest jakaś reakcja na przycisk ?

Opublikowano

Tak komputer się włącza... wraz z nim ożywia się klawa i myszka... tylko monitor nie reaguje. A tak wgl. co ma przedni panel do tego ?;d i raczej dobrze... Btw. nie ja go składałem... ja tylko dobierałem części i za mnie tam złożyli.

Opublikowano

Wyżej pisałeś "Komputer kupiłem na portalu vobis.pl,sam składałem." podaj jeszcze model płyty głównej. Dobrze by było jak byś sprawdził tą zewnętrzną kartę graficzną.

Opublikowano

w tym co pisałem "Komputer kupiłem na portalu vobis.pl,sam składałem." chodziło o to że sam dobierałem części ;D

a model płyty głównej to : "Gigabyte GA-B75M-D3V, B75, VGA, DVI, DDR3, SATA3, GBLAN, mATX, LGA1155"

a co masz na myśli przez "Dobrze by było jak byś sprawdził tą zewnętrzną kartę graficzną."

Opublikowano

Chodziło mi o to żebyś sprawdził czy działa nie ta karta w płycie głównej a ta podłączona do pci-e o ile ją masz. Chyba że nie masz karty graficznej na pci-e a chciałeś używać tylko tej w procesorze. Jeśli masz inny monitor to podłącz i zobacz czy działa jak nie to prawdopodobnie zepsuta jest płyta główna lub procesor.

Opublikowano

Jak masz włożona grafikę i podlaczasz do złącza dsub na płycie głównej to nie ma szans na działanie, bo chipset na mobo widzi ze jest podłączona grafika pod pcie. Kup przejsciowke z DVI na dsub, podlacz do karty przejsciowke i do przejsciowki monitor i będzie działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...