Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pendrive.

Gość Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem, czy mogę to wrzucić do tego działu, ale to chyba najbardziej pasujący do mego problemu.

Chodzi o to, że (np.) kolega wrzuca mi folder z grą (etc) na pendrive, a następnie po podpięciu do mojego kompa, zamiast folderu z grą, jest tylko skrót, który waży ~2kb, a w rzeczywistości na pendrive miejsce jest zajęte.

Jakieś rady?

Opublikowano

Spróbuj sformatować pendriva. Jeżeli to nie pomoże, to istnieje możliwość, że Twój pendrive poprostu nie działa. Upewnij się także, że kolega wrzuca poprawnie pliki na pendriva (a nie tworzy skrót) ;)

Opublikowano

Pendrive jest praktycznie nowy, zawsze działał, kiedy go używaliśmy. Kolega wrzuca prawidłowo, testowałem to również u siebie - wrzuciłem z laptopa na pendrive i później podłączyłem go do PC, pliki nie działały, zamieniały się w skróty.

Formatowałem go kilkukrotnie.

Opublikowano

Przenosiles skroty? Bo na pc skroty sie odpala, u kolegi nie.

Powiedział że kolega wrzuca prawidłowo i że on testował. Czytaj uważnie.

Opublikowano

Jezuu... Skrot dziala tak, ze mozesz go jebnac wszedzie, i inicjuje on dzialanie innego programu, glownego, czyli po prostu wlacza pozadany program, mniej wazy bo to 3-4 linijki + ikonka ale z lokalizacji jaka jest na tym pc. A jesli on nie ma tego normalnie to chuj mu po skrocie. Daj SS jak wygladaja wlasciwosci -> szczegoly pliku zgranego na pendrive NA PC NA KTORYM ZGRYWALES

Opublikowano

Dobra, poradziłem sobie już.

Ustawiłem tak, żeby pokazywało mi ukryte pliki i na pulpicie utworzyło mi się coś typu 'desktop.ini', usunąłem to, a na pendrive pokazał się ukryty plik, który już nie był skrótem.

Do zamknięcia. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...