Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zamawiam serwer i nie wiem jaki rodzaj dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sdd szybszy jest ale jesli bedzie ci mapa i pluginy zajmowe malo miejsca ale jesli mapa zajmije duzo oraz pluginow masz w ciul to hdd

Logo_IGracze.png

Opublikowano

Na razie opcjonalnie mam 12 pluginów , max. 15 będzie , to teraz , jaki dysk ? :P

@Edit

Literówka

Opublikowano

Zdecydowanie dysk SSD.. To sa o wiele bardziej stabilne i wytrzymale dyski i oczywsicie szybsze. Co do silnika to spiggot. Wymaga on mniej ramu na osobe i ogolnie serwer na nim lepiej dziala (Wiecej TPS).

Opublikowano

Co za głupie pytanie pewnie że SSD
SSD - to pamięć flash i w ogóle się nie zgrzewa.
W HDD jest matryca która wszystko spowalnia a w SSD nie ma ruchomych części i wszystko jest elektronicznie.

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Opublikowano

Dobra , przeczytałem że na Pixel Teamie na którym miałem zamiawiać są lagi , czy ktoś to potwierdzi ?

Opublikowano

@Ref

Nadal szukam odp czy ktoś potwierdzi czy na Pixel Teamie są lagi

Hosting nie oferuje serwerów testowych ? Skontaktuj się z nimi :)

Opublikowano

Do minecraft'a zdecydowanie TYLKO SSD, nic innego.

A co do hostingu, to chyba najlepszy jest pukawka :P najdłużej na rynku i wiedzą co robią.

Craftserve jest słabe, są znani tylko przez to że są promowani przez sławnych yt.

Opublikowano

Hosting pukawka,żadne craftservy,pixel teamy czy inne, dysk SSD, silnik Bukkit. Ja tak działam i wszystko ładnie. Co do tego że Spigot ma mniej bugów od Bukkita to się nie zgodzę.

Opublikowano

SSD, Bukkit (masz więcej pewności, że plugin będzie działał) oraz polecam ci fiberhost'a . Na pixelteam są lagi i support jak co najmniej niemiły. (na fiber masz odp w średnio 3 h - ja miałem raz w 5 minut) !

Opublikowano

Dobra , przeczytałem że na Pixel Teamie na którym miałem zamiawiać są lagi , czy ktoś to potwierdzi ?

Nie polecam PixelTeam...

Moja opinia:

Wraz z zakupieniem serwera, miałem dostać bazę mysql, serwerek mumble i stronę www. Nic z tych rzeczy nie dostałem.

Pisze do supportu, odpowiedź max 24h, tak... Dostałem po 3 dniach, i ta odpowiedź nie była zbyt konkretna...

Brak wgrania własnego silnika, z nazwami się bawić trzeba...

Serwer bez niczego, co chwila się wyłącza bo niby, jest przekroczona ilość użytego ramu/użycie dysku... Ale naprawdę, na czystym serwerze bez niczego ?

Piszą że bez problemu pójdzie np. tekkit! Super, tylko szkoda że serwer od razu się wyłącza. (Nie mówicie że coś źle zrobiłem bo znam się na tym...)

W skrócie... Paranoja

Pozdrawiam,

SKmedix

sygna2014.png

Opublikowano

Ja radzę nie brać hostingu takich serwisów jak pukawka pixelteam, bo one mają jakiś tam jedynie sobie znany przelicznik maszyny na sloty. Jeśli myślicie o jakimś lepszym serwerze to polecam ovh lub takie strony, które dają pełną specyfikację. Na pewno tam nie będzie akcji jak w przypadku tamtych usług.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...