Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd podczas łączenia z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taką sprawę zrobiłem swój serw przez hamach na plikach by taki nieśmiały i mam taki problem. U mnie normalnie wszystko działa . Dałem koledzę to on jak próbuję się zalogować to piszę błąd podczas łączenia z serwerem . W Portmapie włączyłem te porty co tam były i zmieniłem ip na ip z hamach z koncówką 100. Pomoże ktoś ???

Opublikowano

pong mam taki jak na tutku taki nieśmiały wpisywał i kolega w serwerach info ma z normalną koncówką

Opublikowano

Po kolei

Jak rozpakowywałeś root z folderu pack i wpisywałeś tam IP z Hamachi z .100 kolega musi mieć tam Twoje normalne Ip z normalną końcówka. Następnie w portmapie IP z .100 , wyłącz antywirusa i Zaporę systemową. Jak to nie pomoże to ja miałem jeszcze taki problem że ja mam Neostradę i Livebox blokował mi porty przychodzące, więc jeśli masz Neostradę wpisujesz 192.168.1.1 w przeglądarce internetowej , szukasz Zapora Sieciowa i ja tam miałem poziom wysoki, wystarczyło zmienić na Niski i po sprawie

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Po kolei

Jak rozpakowywałeś root z folderu pack i wpisywałeś tam IP z Hamachi z .100 kolega musi mieć tam Twoje normalne Ip z normalną końcówka. Następnie w portmapie IP z .100 , wyłącz antywirusa i Zaporę systemową. Jak to nie pomoże to ja miałem jeszcze taki problem że ja mam Neostradę i Livebox blokował mi porty przychodzące, więc jeśli masz Neostradę wpisujesz 192.168.1.1 w przeglądarce internetowej , szukasz Zapora Sieciowa i ja tam miałem poziom wysoki, wystarczyło zmienić na Niski i po sprawie

Dzięki kolego, kiedyś miałem identyczny problem, lecz nie mogłem na internecie znaleźć o tym poziomie zapory ;P

Opublikowano

Po kolei

robiłem i to samo a internet mam z Plusa a i jeszcze jak włącza start to mu error wyskakuje

Opublikowano

to tak w plikach root dla kumpla dajesz z normalną koncówką, w pliki serwerimfo czy jakos tak tym od launchera tez normalną koncówke

mowsz mu aby do sieci hamachi doszedl ;D

i niech zapore wyłaczy , antyvirka i powinno chulac a jak nie to to masz logowanie offniete dla graczy bo mialem tak samo i tam jakas komenda byla ale nie pamietam jaka ;p

66603082608911692451.png

Pomogłem daj LIke ;p

Opublikowano

rozumiesz ze jak mu dziala to cos po stronie plikow jest nie tak czytaj ze zrozumieniem

Siema mam taką sprawę zrobiłem swój serw przez hamach na plikach by taki nieśmiały i mam taki problem. U mnie normalnie wszystko działa . Dałem koledzę to on jak próbuję się zalogować to piszę błąd podczas łączenia z serwerem . W Portmapie włączyłem te porty co tam były i zmieniłem ip na ip z hamach z koncówką 100. Pomoże ktoś ???

i pozatym polecam virtualPC ;)

66603082608911692451.png

Pomogłem daj LIke ;p

Opublikowano

Nadal nie działa :/

A jakiego programu używasz do maszyny ?

VirtualPC czy VirtualBoxa ?

Musisz też zmienić w ustawieniach na hamachi.

VirtualBox bo na Virtual PC coś nie chciało działać

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...