Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Język enchantu

koni@dageronxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wie ktoś możę jak zmienić te znaki np żęby pisało protection? albo jak odczytać ten alfabet galaktyczny?

Jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź :)

A tak wgl. Ma ktoś ss-y kodów na prot 4 lub 3 i sharp 4 fire 2 lub sharp 3 fire 2 :)?

Opublikowano

Tu masz opisane jak to zrobić (tylko wejdź w versions)

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

Normalnie. Wejdź w %appdata% (start -> uruchom) dalej .minecraft -> versions -> 1.6.2 -> 1.6.2.jar (otwórz winrarem) -> fonts -> skopiuj na pulpit plik default.png -> zmień jego nazwę na alternate -> przenieś go z powrotem do folderu fonts. Gotowe

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

Co do tematu - nie będzie pisało np.: fire protection, tylko np.: fire xyzzy itp. Na wiki (angielskiej) pisze, że to co tam pisze nie ma znaczenia.

Enjoy ;)

Opublikowano

Te napisy są bez znaczenia. Udowodnione, obalone, amen.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Istnieje inna możliwość, możesz sobie dekodować znaki ;) Wszystkie słowa, które są zapisane w Enchantment Table są po angielsku. Znaczenie poszczególnych znaków znajdziesz na Minecraft Wiki: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Enchantment_Table

Tylko po co? :) wystarczy podmienić czcionkę, ale po co jak te słowa as losowe. Nawet na wiki jest:

Three to five words are chosen from the list and appended to each other, then displayed in the Standard Galactic Alphabet. The words chosen are random and are purely cosmetic

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Ale nie ma chyba jeszcze enchant view na 1.6.2 :) Poza tym mój problem polega na tym, że nie mam "fonts" w "1.6.2.jar". Może ktoś jakoś pomóc? :)

Opublikowano

@up

What? mceditem możesz zrobić jakiś enchant ale napewno nie zmienisz nazw enchantów

lol

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...