Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Fifa 13 wytlumaczy mi to ktos?

ZacharPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko, ogladam na youtube letsplay z fify 13 i nierozumiem dlaczego ale ludzie caly czas kupuja brazowych graczy. Przeciez spokojnie ich stac na srebnych/zlotych a oni kupuja tych brazowych. Moglibyscie mi powiedziec dlaczego?

76983.png
Opublikowano

Są osobne turnieje do graczy brązowych, srebrnych i złotych. Są także różne nagrody za te turnieje. Według mnie, właśnie do nich kupują brązowych graczy.

@Edit. Sory, że pisze w tym temacie o moich sprawach ale jakoś nikt nie odpowiedział narazie.

http://www.mpcforum.pl/topic/1011975-problempytaniefifa-13-ultimate-team-help/
Prosze najpierw odopiedz tutaj ale potem zajrzyj w mój temat :)

Pomogłem lub starałem się pomóc? Like mile widziany ;)

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

Są osobne turnieje do graczy brązowych, srebrnych i złotych. Są także różne nagrody za te turnieje. Według mnie, właśnie do nich kupują brązowych graczy.

@Edit. Sory, że pisze w tym temacie o moich sprawach ale jakoś nikt nie odpowiedział narazie.

http://www.mpcforum.pl/topic/1011975-problempytaniefifa-13-ultimate-team-help/
Prosze najpierw odopiedz tutaj ale potem zajrzyj w mój temat :)

Odpowiedzialbym ale nie mam pojecia bo nie mam jeszcze fify :) a mam pytanko jeszcze, jak np pogram 5 pierwszych meczy w lidze online ultimate team to na co mam zbierac? na tych brazowych czy zlotych? ja nie wiem jak mam zaczac :D

76983.png
Opublikowano

Jak chcerz grać normalnie w lidze to złotych kupuj od razu. Chyba, że turnieje będziesz grał na nagrody brązowe. Taka mała wskazówka (ja popełniłem ten błąd :( ) jak będziesz kupował zawodników to kupuj tylko do swojej formacji, którą grasz. Będzie wtedy dużo lepsze zgranie. Oczywiście też z tego samego kraju lub ligi. Nie wiem czy to Ci w czymś pomoże ale zawsze można napisać :D

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

Jak chcerz grać normalnie w lidze to złotych kupuj od razu. Chyba, że turnieje będziesz grał na nagrody brązowe. Taka mała wskazówka (ja popełniłem ten błąd :( ) jak będziesz kupował zawodników to kupuj tylko do swojej formacji, którą grasz. Będzie wtedy dużo lepsze zgranie. Oczywiście też z tego samego kraju lub ligi. Nie wiem czy to Ci w czymś pomoże ale zawsze można napisać :D

kurde troche szkoda ze trzeba pod ta sama formacje a jaka jest najlepsza formacja? i lepiej na poczatku kupowac najslabsze karty za 450 czy kupowac zlotych graczy?

76983.png
Opublikowano

Formacja to akurat do wyboru. Złotych graczy kupisz za 300 nawet. Na początek takich bierz. Cały skład złoty zrób i potem coraz lepszych na ich pozycje kupuj. Nie polecam także kupowania paczek z graczami. Trafić coś z nich dobrego równa sie z cudem... W wyszukiwarce w fifie możesz zaznaczyć jakiej formacji zawodnika ma szukać. Wybierz swoją i szukaj wtedy.

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

Formacja to akurat do wyboru. Złotych graczy kupisz za 300 nawet. Na początek takich bierz. Cały skład złoty zrób i potem coraz lepszych na ich pozycje kupuj. Nie polecam także kupowania paczek z graczami. Trafić coś z nich dobrego równa sie z cudem... W wyszukiwarce w fifie możesz zaznaczyć jakiej formacji zawodnika ma szukać. Wybierz swoją i szukaj wtedy.

no może ciezko trafic jakiegos pilkarza dobrego ale... mozna trafic rozne stroje, karty do przedluzenia kontraktu itp itd a czasami sie kasa zwraca

76983.png
Opublikowano

Kontrakty możesz kupić za 250 na 13 meczy dla złotych piłkarzy stroje... no jak chcerz ale to nawet za 200 jest. Według mnie, nie opyla sie kupować tych paczek jak nie masz dobrego skłądu, ani ze 100 tys.

687_logo5_bez_t_a_tn.jpg

Opublikowano

Kontrakty możesz kupić za 250 na 13 meczy dla złotych piłkarzy stroje... no jak chcerz ale to nawet za 200 jest. Według mnie, nie opyla sie kupować tych paczek jak nie masz dobrego skłądu, ani ze 100 tys.

a lepiej zaczac grajac lige z komputerem i tam se zrobic taki sobie sklad a potem grac online czy lepiej od razu online?

76983.png
Opublikowano

a lepiej zaczac grajac lige z komputerem i tam se zrobic taki sobie sklad a potem grac online czy lepiej od razu online?

To już zależy od twoich umiejętności.

Dla mnie lepiej odrazu grać online sezony.

Ja spokojnie do 2 ligi doszedłem brązowym składem, z kilkoma złotymi.

Więc jeśli grasz dobrze, to odrazu graj online.

Najwyżej brązowym składem wbij do 4 ligi, gdyż tam same noobki grają w tej 5-tej, a potem zarób z komputerem na lepszy skład.

Opublikowano

To już zależy od twoich umiejętności.

Dla mnie lepiej odrazu grać online sezony.

Ja spokojnie do 2 ligi doszedłem brązowym składem, z kilkoma złotymi.

Więc jeśli grasz dobrze, to odrazu graj online.

Najwyżej brązowym składem wbij do 4 ligi, gdyż tam same noobki grają w tej 5-tej, a potem zarób z komputerem na lepszy skład.

a mam pytanie, bo wiem ze jak jest sie w 5 lidze to jest limit maxymalnie 2,5 gwiazdki mozna miec czyli taki lipny sklad a moje pytanie brzmi czy jak sie jest w 4 lidze to ten limit jest usuniety czy jak to jest

76983.png
Opublikowano

a mam pytanie, bo wiem ze jak jest sie w 5 lidze to jest limit maxymalnie 2,5 gwiazdki mozna miec czyli taki lipny sklad a moje pytanie brzmi czy jak sie jest w 4 lidze to ten limit jest usuniety czy jak to jest

Gdzie takie coś wyczytałeś?

W żadnej lidze nie ma żadnego limitu dotyczącego zespołów.

Opublikowano

Gdzie takie coś wyczytałeś?

W żadnej lidze nie ma żadnego limitu dotyczącego zespołów.

byłem u kolegi i zrobił nowy team i miał 3-4 złotych i miał 3 gwiazdki to jak chcial grać to pisalo ze ma za wysoka ocene bo maks to 2,5

76983.png
Opublikowano

byłem u kolegi i zrobił nowy team i miał 3-4 złotych i miał 3 gwiazdki to jak chcial grać to pisalo ze ma za wysoka ocene bo maks to 2,5

Może grał on turniej brązowy ?

Na 100% nie ma takiego limitu.

Sprawdziłem teraz nawet gameplay'a z 5 ligi, i gość gra zespołem 4 gwiazdkowym, i jego przeciwnik tak samo.

Opublikowano

Może grał on turniej brązowy ?

Na 100% nie ma takiego limitu.

Sprawdziłem teraz nawet gameplay'a z 5 ligi, i gość gra zespołem 4 gwiazdkowym, i jego przeciwnik tak samo.

a no tak możliwe ze gral ten turniej. a mam takie pytanie, jest nie daj boze taka mozliwosc abym 1 mecz z brazowym skladem trafil na jakiegos zlotego?

76983.png
Opublikowano

a no tak możliwe ze gral ten turniej. a mam takie pytanie, jest nie daj boze taka mozliwosc abym 1 mecz z brazowym skladem trafil na jakiegos zlotego?

Aby mieć 100% pewności, że pierwszy mecz zagrasz tylko z kimś kto będzie miał brązowy skład, jak ty, to musisz zagrać brązowy turniej.

Ale i tak nawet grając sezony to masz 70% szans, że znajdzie Ci przeciwnika z brązowym składem.

A jak znajdzie CI złotego to też nie jest powód żeby się bać lub już podczas ładowania negatywnie nastawiać, gdyż takie osoby są po prostu słabe.

Opublikowano

Ale i tak nawet grając sezony to masz 70% szans, że znajdzie Ci przeciwnika z brązowym składem.

Nie wydaje mi się, utworzyłem nowy klub w FUT i grałem brązowym składem, nie trafiło mi żadnego brązowego zespołu w sezonach. Mało osób po prostu takimi składami już gra i zaczynając grę wiele osób kupuje coinsy z ebayu i allegro.

Opublikowano

Taka wskazówka dla Ciebie. Nie wychodź z meczów. Nie poddawaj się, jak jestes juz na maxa wkurwiony zostaw se pada i idź coś zjeść albo coś. Bo jak wyjdziesz z meczu, to twój mnożnik spada i za każdy mecz dostaniesz mniej coinsów.

Zgranie to podstawa, rób składy pod zgranie. Brązowy składem ze 100 zgrania możesz zjechać cały złoty który ma może 70 zgrania.

Na początek polecam zrobić taki skład. http://www.futhead.com//fifa/squads/8432101/ Doszedłem nim do 1 pierwszej ligi na samych mistrzostwach więc myśle, ze jak ogarniasz fife i zrobisz taki skład to też Ci pójdzie gładko.

skcg.png

by kml14

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...