Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[szukam] Gry strategicznej Single

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Szukam gry strategicznej Single-player cos ala ,, Faraon i Kleopatra krolowa nilu " i ,, Zeus pan olimpu " ,, Posejdon bog atlantydy "

Dokladnie o cos takiego ze buduje sie miasto, tworzy sie armie, i sie najezdza na wroga ;D

Opublikowano

Warcraft 3 ale pościągaj sobie z HiveWorkshop mapy i kampanie bo niektóre są naprawdę ciekawe np. The Chosen Ones kampania, jest bardzo ciekawa.

Command & Conquer Generals to jest klasyk, ale z modami gra jest boska! Problem w tym, że mało jest modów do gry single... Skupiają się głównie na multi np. Schockwave.

Starcraft nie grałem jeszcze w dwójkę, ale jedynkę z szczerego serca polecam.

The Settlers, ale to jest głównie ekonomia a oto ci chyba chodziło w podobieństwach do Faraona?

Opublikowano

Jeżeli interesuje Cię Faraon i Zeus to możesz spróbować Emperor: Rise of the Middle Kingdom, tego samego studia. Budujesz tam starożytne Chiny. Możesz też spróbować Children of the Nile, coś w stylu Faraona, tyle, że w 3D. Poza tym polecam Settlersów.

Opublikowano

Age of mythology - zajebista gierka o mitologii

Warcraft 3

Warlords Battlecry 2

Starcraft 1 i 2, 2 najbardziej polecam gra strasznie wciąga najlepiej graj protosami jak zagrasz pierwszego multi

Empire Earth 3

Rise of Legends

Command And Conquer 3 tiberium wars i ten dodadek kane's wrath - tez zajebista gierka coś ala starcraft 2

Command And Conquer 4 tiberian twilight

Command And Conquer Red Allert

Wszystkie części strongholda

Empire 3

jest jeszcze wiecej gier ktorych nie wymienilem ale dalem ci te w ktore gralem i m isie bardzo podobaly

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Opublikowano

Nie polecam C&C4 Tiberian Twilight... Grałem sporo czasu, ale jak widać, zainteresowanie grą się kończy.

W dodatku, za dużo zmian jak na tą grę... Nie no wbijanie LVL'i po nowe jednostki to fajna rzecz, ale brak budowania baz to lipa... C&C3 > C&C4.

Empire Earth szczerze polecam z Age Of Empires! AoE3 jest boskie z dodatkami, bo można bawić się na wiele sposobów! A Empire Earth według mnie, to dwójka wymiata.

Opublikowano

Warcraft 3 ale pościągaj sobie z HiveWorkshop mapy i kampanie bo niektóre są naprawdę ciekawe np. The Chosen Ones kampania, jest bardzo ciekawa.

Command & Conquer Generals to jest klasyk, ale z modami gra jest boska! Problem w tym, że mało jest modów do gry single... Skupiają się głównie na multi np. Schockwave.

Starcraft nie grałem jeszcze w dwójkę, ale jedynkę z szczerego serca polecam.

The Settlers, ale to jest głównie ekonomia a oto ci chyba chodziło w podobieństwach do Faraona?

Jak najlepiej by bylo zeby byla podobna do faraona ;D |

Warcraft odpada gralem setki razy w nia ;D

NA sam poczatek sprawdze settlers i AOE

Opublikowano

Dziwne że nikt nie polecił klasyka takiego jak Heroes of Might and Magic III - jak dla mnie najlepsza gra strategiczna, polecam Ci ją, potrafi naprawdę wciągnąć głęboko :) sam grałem w nią po kilka godzin dziennie.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Dziwne że nikt nie polecił klasyka takiego jak Heroes of Might and Magic III - jak dla mnie najlepsza gra strategiczna, polecam Ci ją, potrafi naprawdę wciągnąć głęboko :) sam grałem w nią po kilka godzin dziennie.

Heroes III z WoGiem lub innym modem to klasyk absolutny... Grzechem jest nie wspomnieć o nim... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...