Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Adres Gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ^_^

Mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak wyciągnąć adresy z gier przez CE (najlepiej jakiś TuT po polsku) jest to mi potrzebne do robienia pierwszych cheatów do gier na ćwiczenia :)

a tak wgl w google nie mogłem znaleźć to tu się skierowałem :ninja:

Opublikowano

Masz w CE tutorial. Polską wersję poszukaj sobie na forum ce albo google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie ma określonych ktoków do wyciągania adresów do klas/funkcji, w prawie każdej grze robi się to inaczej, są wyjątki(jak gry sa na tym samym silniku,np CoD'y od chyba 4 w góre)

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

@up

w dumpie możemy wyciągnąć adresy, patterny, wartości do funkcji cheata ale czy ma ktoś jakiś TuT do tego po prostu chcę wyciągnąć adres gry ale nw jak to zrobić przez CE lub dumpem

Opublikowano

Otwierasz gre w CE.

Zastanawiasz się w jaki sposób może być "zakodowana" rzecz którą chcesz znaleźć.

Jeśli nic ci nie przychodzi do głowy szukasz w google gotowego poradnika albo sposobów "zakodowania" tej rzeczy.

Próbujesz szukać w CE.

Jeśli nic nie znajdujesz albo nic nie działa zastanawiasz się jeszcze raz.

Nie ma innego poradnika.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

@up

w dumpie możemy wyciągnąć adresy, patterny, wartości do funkcji cheata ale czy ma ktoś jakiś TuT do tego po prostu chcę wyciągnąć adres gry ale nw jak to zrobić przez CE lub dumpem

Pattern scan używa się jak już się znajdzie adres(po co szukać dwa razy jak można zrobić ze program sam to zrobi?).

Dump sie mało kiedy przydaje(przynajmniej mi, uzywam go wtedy gdy gra ma spakowany plik exe, jakimś lepszym packerem).

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...