Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Umiejętności pasywne

___QQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny :) Tym razem mam pytanie odnoszące się do skillu pasywnych czyli na ten przykład zbroje skórzane, płócienne, kolczugi jak i płytowe. Jako że mag może mieć tylko płótno na sobie a zwiadowcy też i skórę to mam pytanie. W jaki sposób i cz wgl da sie wyuczyć innych skilli paswynych takich jak zbroja płytowa itp?

Opublikowano

Wydaje mi się, że to zalezy od tego jaką klasą grasz i raczej się nie da. Wyobrażasz sobie maga, który biega w zbrojach płytowych z siekierą na plecach :D

Opublikowano

Nie da się nauczyć skilli pasywnych, które nie są domyślnie przeznaczone dla Twojej klasy, tzn. jak słusznie Darilan zauważył - nie będzie maga, który będzie biegał w plate.

Wygląda to tak:

Sorc/SM = Clothy

Ranger/Sin = Clothy + Leathery

Cler/Chanter = Clothy + Leathery + Chainy

Templar/Glad = Clothy + Leathery + Chainy + Plate

Wyszczególniłem te, które są dedykowanymi rodzajami dla danych klas. Po 10 lvl uczysz się skilli potrzebnych do noszenia możliwych dla Ciebie armorów w zależności od tego kim grasz.

Możesz oczywiście biegać gladem w clothach ale mija się to z celem bo nie mają one praktycznie w ogóle defa i dostałbyś zupełnie zbędne statystyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...