Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FarCraft [Zapowiedź/Ankieta] - FarCry 3 w MINECRAFT?!

McKrzyq

Ankieta - Trolololo :D  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagra?by? na takim serwerze?

• Tak!
    • Nie!
      0
  2. 2. Jakie? sugestie?

• Tak! Napisa?em w temacie.
      0
    • Nie! Serwer b?dzie zajeb*sty!
    • Tak! Ale nie mam 50 postów - ide spami?!
  3. 3. Krzyq to n00b?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!
Zapewne kilku z Was pamięta moją zapowiedź serwera typu 'PostApo'. Niestety, jak również wiecie serwer nie wypalił z powodów osobistych. Po kilku miesiącach ogarniania i myślenia nad serwerem

(oczywiście żartuje - wymyśliłem to podczas dennego biegania w FC3)

wpadłem na pomysł stworzenia serwera, który pozwoli graczom nie posiadającym dobrego sprzętu na zabawę w tym stylu.

Pomyśleliście teraz "Co? Ale to będzie gówno - bieganie i napier*alanie się bez sensu - Bosz... Rzal!" prawda? :)

Otóż nie. By nie zaprzepaścić idei minecrafta którą jest budowanie postanowiłem, że na serwerze po przegraniu odpowiedniej ilości godzin (system AFK odlicza ten czas) będzie można założyć swoją 'frakcję', a tak naprawdę, to mały odłam całej społeczności serwera. Oczywiście frakcja dostanie swój teren, na którym będzie mogła wybudować fortyfikacje, a z biegiem czasu rozbudować go, oraz zaprosić nowych członków. Tak... Będzie można robić wojny ;)

Dobra, ale KRZYQ, CO KU*WA MAĆ Z KOPANIEM I BUDOWANIEM BEZ FRAKCJI??? :((((((((( <-- (Zachowanie typowego nópka)

Okej. Będzie to na takiej zasadzie, że w wyznaczonych miejscach będzie można zakupić sobie działkę budowlaną, na której można się spokojnie osiedlić w miejscu nie ogarniętym konfliktem, a w głębi mapy (lub na jej krańcach) będzie kilka kopalni (tuneli prowadzących pod ziemię, a tam będzie można sobie kopać na określonej głębokości), które będą służyły za punkty kluczowe na mapie. (Dno mapy będzie resetowane co pewien czas, ale to już w konieczności - chodzi przecież o spór o surowce, prawda?)

Broń również będzie posiadała swoją cenę, która będzie idealnie dopasowana do stopnia rozwoju serwera. Na początku będzie to tanie jak 'barszcz', ale magazynki będą kosztowały fortunę. Natomiast z biegiem czasu magazynki lekko stanieją, niestety cena broni się podniesie!

Oczywiście broń jak i pojazdy będą istniały na serwerze i będą OSOBNYMI MODAMI. Nie zabraknie u nas też Smart Moving (bez którego kampienie nie ma sensu), oraz kilku innych wyśmienitych modyfikacji np. na wystrój wnętrz!

No, a teraz na sam koniec taka mała informacja :)
Jest to TYLKO ankieta, oraz zapowiedź powstającego powoli serwera, który będzie pozwalał graczom na wczucie się w klimat tej świetnej gry! Prosiłbym o zagłosowanie i napisanie tutaj jakichś opini, lub sugestii, ponieważ to WY w to gracie, prawda? :)

025a7652b71469d8845294192925f77f.jpg

Opublikowano

Zdania "Dobra, ale KRZYQ, CO KU*WA MAĆ Z KOPANIEM I BUDOWANIEM BEZ FRAKCJI??? :((((((((( <-- (Zachowanie typowego nópka)"

-Zrobić w FAQ z innymi pytania najbardziej częśtymi .

-Wystarczy normalnie powiedziec np. "Zapewne teraz myslicie co bedzie z kopaniem i budowaniem na mapie bez gildii/frakcjii

To jakieś żarty w tej ankiecie ? Ty robisz server czy bawisz sie w kabaret ...

POdstawowych Inofrmacji nie znalazlem :

-Slot

-Ram na jednego gracza

- Mody , czy jak wszedzie plugin i textura

Popraw prezentacje , troche gifow - bo naprawde server nie zacheca owym stane rzeczy . Nie wbije , lecz Powodzenia :)

HEJTERS GONNA HEJT ! ;3

Opublikowano

No tak, wszystko ładnie pięknie, ale ekipę do stworzenia takiego serwera masz? I tak ogólnie to popraw prezentacje :P

P.S. Ile slotów zaplanowane?

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Okej, więc ekipa jest (będzie jeden H@, by uniknąć sporów), przewidywane sloty to 40-60 na start (po 100-120mb ramu na gracza), a potem zwiększenie ich stopniowo w miarę rozwoju serwera. Teksturki nie będzie (z biegiem czasu postaram się takową wykonać/zrekrutować do tego grafika), a co do modów - pisałem, że będą!

Mam nadzieję, że pomogłem tym postem i chciałem powiedzieć, że jeśli ktoś ma pytania/sugestie, niech śmiało pisze! Przecież to Wy będziecie tam grali :)

025a7652b71469d8845294192925f77f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...