Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(pytanie) Co mógłbym dokupić?

Domenis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcia sie nie wyświetlają, ile pieniędzy planujesz wydać na tzw upgrade to twojego obecnego PC ?

Daj wykaz zawartości komputera z programu Speccy + sprawdź jaki masz zasilacz (model i moc) i podaj

1378331621-U719057.png

Opublikowano

W programie Cpu-z masz wszystkie dane. A zasilacz sprawdzisz otwierając bok obudowy tylko napisz dokładnie model i moc. Napisz też ile na to masz. A tak po za tym mi te zdjęcia się wogóle nie otwierają.

Opublikowano
System Operacyjny

Windows 7 Professional 32-bit SP1

CPU

Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 95 °C

Technologia Yorkfield 45nm

RAM

4,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 399MHz (6-6-6-18)

Płyta Główna

Gigabyte Technology Co., Ltd. G31M-S2L (Socket 775)

Grafika

SyncMaster (1680x1050@60Hz)

512MBNVIDIA GeForce 9600 GT (MSI) 56 °C

Dyski Twarde

298GB Hitachi HDT721032SLA360 ATA Device (SATA) 41 °C

Napędy Optyczne

PHILIPS SPD2414T ATA Device

Audio

NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)

model sasilacza: GPS-400AB C

moc: 335W MAX.

no i jakieś p/n ale to chyba juz nie potrzebne te cyferki bo sporo ich tam jest.

budżet: 500-600 zł i jak bedzie trzeba to moge nawet 700~

a11176.jpg

Opublikowano

Prawie wszystko do wymiany :)

Wymień płytę główną, zasilacz ram oraz karte graf, procek może zostać.

Na jaką? Bo wiesz ja się nie znam. Próg cenowy podałem.

a11176.jpg

Opublikowano

Poszukaj tanio używanego GTX460 w wersji 1GB, dokup chłodzenie do procesora (najlepiej fortisa) i podkręć trochę procesor. Niestety mobo nie pozwala poszarżować, ale około 3GHz zrobisz.

Opublikowano

Prawie wszystko do wymiany :)

Wymień płytę główną, zasilacz ram oraz karte graf, procek może zostać.

Bez sensu. Po co wymieniać płytę główną skoro procesor miał by zostać ? Nie opłaca się kupować niczego pod lga 775.

A co do tematu to zmienił bym na razie tylko kartę graficzną i zasilacz. Zasilacz deus g1 500w lub deus m1 550w. I kartę graficzną na np. radeon hd 7770 albo dopłacić do radeon hd 7850.

Opublikowano

Bez sensu. Po co wymieniać płytę główną skoro procesor miał by zostać ? Nie opłaca się kupować niczego pod lga 775.

A co do tematu to zmienił bym na razie tylko kartę graficzną i zasilacz. Zasilacz deus g1 500w lub deus m1 550w. I kartę graficzną na np. radeon hd 7770 albo dopłacić do radeon hd 7850.

Czy to przyśpieszy mój komputer? Bo ostatnio strasznie mi muli i wolno się uruchamia ;/

a11176.jpg

Opublikowano

Uruchamiania nie przyspieszy. Gry będą lepiej działały, będzie więcej fps. A jak ci się wolno komputer włącza to: defragmentacja dysku, czyszczenie ccleanerem, sprawdź dysk programem crystal disk info i wyłącz nie potrzebne programy z autostartu.

Opublikowano

Zasilacz na Deusa 500w (już na przyszłość). GPU na 460GTX z 1GB.4870 z 1 GB ddr5. Chłodzenie na procek Fortis HE1225, i OC procka. Ten procek jest dobry, tylko ma za wysokie Temperatury. Fortis temu zaradzi.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Od 4850 lepszy GTX 460. Poza tym w GTX-ie są ładniejsze efekty wybuchów itp. Tylko omijaj karty wyposażone w referencyjne chłodzenie. Takowe hałasują, i słabo chłodzą kartę.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Od 4850 lepszy GTX 460. Poza tym w GTX-ie są ładniejsze efekty wybuchów itp. Tylko omijaj karty wyposażone w referencyjne chłodzenie. Takowe hałasują, i słabo chłodzą kartę.

Czyli mam rozumieć, że w tym GTX też jest jakość HD jak w radeonie?

a11176.jpg

Opublikowano

Miałeś na miśli 7850?

a11176.jpg

Opublikowano

Co ty porównujesz.. 7850 to inna cena.. Gtx 460 wyrwiesz za 300zł, a 7850 nowa kosztuje około 600zł.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Da się, ale zazwyczaj trzeba wszystko wymienić bo w gotowcach masz to co im na magazynach zalega.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...