Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z łączeniem serwerów w GTA SAMP

olson174

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, więc tak jak w temacie, mój kolega ma taki problem, już go opisuje, jak pierwszy raz połączył się z pewnym serwerem, wszystko pięknie działało, ale gdy wyłączył gre, i chciał zagrać ponownie za pół godziny, to przestało działać, dzisiaj u niego to próbowaliśmy robić 2 godziny, usuwaliśmy już gta user files, i tu jest ten szkopuł, że jak otwieraliśmy menedżer zadań, to nawet procesu gtasa.exe nie otwierało, ale jak próbowaliśmy dać w SAMP Debug join to localhost, czy jakoś tak, to normalnie próbowało łączyć, i tu moja prośba, czy miał ktoś już tak podobnie, a jak nie, to czy można jakoś zmienić ip localhosta w SAMP Debug. Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

Opublikowano

Możliwe że proces nie jest w pełni zaadaptowany. Włącz SMAP i połącz się z jakimś serwerem, a następnie sprawdź czy proces GTA wgl się zainicjował. Jeśli tak to zakończ go i połącz ponownie wtedy gra normalnie odpali. Problem może też być spowodowany blokadą przysyłania danych przez zaporę systemową lub program antywirusowy. Wyłącz zaporę lub dodaj wyjątek w niej co do SAMPa lub wyłącz zaporę w antywirusie. Uruchom SAMP jako administrator.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie, bo nawet jak odłączyliśmy internet nie działa. A powinno próbować łączyć. Uruchamiałem samp jako admin nic nie daje ... zapora i anty wirus wyłączony.. też nie działa . a proces się nie inicjuje bo sprawdzaliśmy razem

Opublikowano

Witam. Mam identyczny problem jak kolega wyżej. Ale ja postaram się wyjaśnić go trochę jaśniej. Więc wygląda to tak. Sam samp odpala się normalnie pokazuje liste serwerów ilu jest graczy i ping , ale gdy klikam dwa razy na byle jaki serwer i klikam connect wyskakuje klepysdra na może 2 - 3 sekundy i nic się nie dzieje. Proces gta_sa.exe włącza się i wyłącza tak szybko że sam ledwo zauważyłem że w ogóle się pojawił, być może dlatego kolega wyżej napisał że się nie inicjuje. A najciekawsze w tym wszystkim jest to że single działa bez zażutu tak samo samp_debug. I tu pojawia się moje drugie pytanie w samp_debug jest Launch Debuger (czy jakoś tak) i connect localhost. Czy istnieje jakiś sposób żeby ustawić swój localhost na ip jakiegoś innego serwera ? Jeśli nie to czy istnieje sposób na oszukanie samp_debuger w ten sposób by połączył się z jakimś serwerem a nie z naszym kompem ? I ostatnie najważniejsze pytanie. Czy wiecie jak naprawić ten błąd z sampem ?

Próbowałem już :

1. Reinstal sampa (na starszą wersje i na najnowszą)

2. Reinstal Gta san andreas (zmieniałem wersje gry na 1.0 , 2.0 i 1.1 niestety na żadnej nie działa)

3. Czyściłem rejester

4. Usuwałem pliki Gta user files z mojich dokumetów

5. Instalowałem nowe sterowniki to grafy i najnowsze net frameworki.

6. Próbowałem też z scracowaną wersjią gta też nie skutkuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiązany. Dzięki wszystkim za próbę pomocy.

Rozwiązanie:

1. Pobierz MTA

2. Włącz MTA u mojego kolegi wywalił błąd o braku jakiegoś tam pliku

3. Pobierz i wrzuć do gry plik, który będzie podany przy odpalaniu MTA

4. Gotowe, ciesz sie i graj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...