Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Co wybrać i inne pytania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam takie pytanie : co byście mi polecali na 45 slotów? Miałem kiedyś wykupioną ofertę w fiberhost, więc teraz mógłbym za 1,50/slot kupić w ofercie ICE.

Cena: 70 zł w przybliżeniu.

Teraz jest też na kimsufi oferta, mam 4gb ram za 50 zł brutto podobne parametry, tyle że jeszcze z 20 zł bym musiał dorzucić np. żeby dodać itemshop bo sam nie umiem(By dramo, tylko ktos musialby wgrac.), wgrać panel multicraft itp więc nawet drożej by wyszło.

Parametry tej maszynki:

Intel

Atom

1 rdzeń i 2 wątki

częstotliwość 1.6 ghz

Ram 4GB

Przestrzeń dyskowa 1 TB.

Co byście mi polecali? Mi chyba bardziej by pasował fiberhost, bo mam tam wszystko a tutaj bym musiał itemshop zapłacić żeby wgrać, jakis fajny panel itp.

Kolejne pytanie to czy jest jakis automatyczny sprzedawacz działek który pozwala na takie udogodnienie jak np tylko jedna ranga moze kupowac dana dzialke/ wgl dzialki.

i OSTATNIE: czy macie jakis poradnik jak wgrac itemshop na dedyk itp?

Bez reklam fb

Opublikowano

Kup na pukawka.pl , plotkę , itemshop gratis

Witam siec serwerów ,, Garnizon ''
Potrzebuje Budowniczego do zbudowanie
lobby serwerowego
Wiecej Informacji PW
Budowniczy na starcie
jezeli dobrze sie wywiąże awansuje na Administratora

Kontakt oczywiście: Skype: obalacz lub PW

Opublikowano

dla mnie lepszy jest fiberhost poza tym po promocji jest 2 zł, itemshop tu też jest, 100 mb ram mam za 1,50 na slot, backup konfiguratory i inne fajne rzeczy. Nie spamujcie mi postami typu:

"weź mineserva"

"nie bierz fiberhosta to szajs jak mineserv wez ownserver"

itp. Podjalem decyzje i pytam czy ten cz ytamten

Bez reklam fb

Opublikowano

Co do Kolejne pytanie to czy jest jakis automatyczny sprzedawacz działek który pozwala na takie udogodnienie jak np tylko jedna ranga moze kupowac dana dzialke/ wgl dzialki.

No to plugin Plotme auto

Opublikowano

Pukawka droga ale jakość super. po za tym tam nie ma limitu ram'u i dostajesz itemshop, serwer głosowy mumble i wiele więcej

Opublikowano

Polecam ci craftserve.pl. ItemShop, dużo ramu. Może drogie ale dobre

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

dla mnie lepszy jest fiberhost poza tym po promocji jest 2 zł, itemshop tu też jest, 100 mb ram mam za 1,50 na slot, backup konfiguratory i inne fajne rzeczy. Nie spamujcie mi postami typu:

"weź mineserva"

widze problem z czytaniem macie, proszę was o podanie z tych 2 : kimsufi i fiberhost, na webh trzeba dawac jakies doplaty i napisali mi ze nie mozna , wiec nie dzieki.

Co do Kolejne pytanie to czy jest jakis automatyczny sprzedawacz działek który pozwala na takie udogodnienie jak np tylko jedna ranga moze kupowac dana dzialke/ wgl dzialki.

No to plugin Plotme auto

ale zeby nie bylo tak ze jakies inne cholerne swiaty chce zeby wszystko było w jednym swiecie.

Bez reklam fb

Opublikowano

Widzę że nie którzy faktycznie nie umieją czytać i to co dziwne nawet moderator :D

On prosił o pomoc w wyborze a nie nowe propozycje. Ja ci polecam kimsufi. Trochę więcej pracy ale lepszy serwer i wyjdzie taniej. Mozna też postawić więcej slotów pozatym masz niezależyny od innych serwer.

Pozdrawiam

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up

Czytaj wcześniejsze posty zanim coś napiszesz on NIE chce na pukawka

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@up

On wyraźnie piszę że nie chcę na innym hostingu!!!!

Tylko na fiber lub dedyku.

Ja nadal polecam dedyka.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ja tez polecam dedyka troche roboty przy linuxie przez putty ale jest taniej i masz domyslny port a na forum sa poradniki jak odpalic serwer na dedyku

Opublikowano

"weź mineserva"

Rzeczywiście, lepiej jest mieć ownshit który nie odpowiada na BOK.

Ja mam natomiast całkowicie odmienne zdanie. Miałeś wgl. tam serwer ?

Opublikowano

@małyja

Mi odpowiedzieli niemal natychmiast, jak zadawałeś pytania które zapewne są w FAQ to im się nie dziwie. Miałem tam serwer i nie było ŻADNYCH LAGÓW. NIE CHCĘ ŻADNYCH PUKAWEK MINESERVÓW CRAFTSERVÓW I INNYCH! CHCĘ ABYŚCIE POMOGLI MI W WYBORZE FIBERHOST VS KIMSUFI A NIE KURWA NABIJALI SE POSTY PODAJĄC SWOJE PRZYKŁADY, MOGŁEM TU NIE ZADAWAĆ ŻADNEGO PYTANIA BO NAWET JAK NAPISZĘ ŻEBY NIE PISAĆ MI INNYCH PROPOZYCJI TO NAWET MODERATOR TO NAPISZE I ZARAZ MNIE NAGRODZĄ WARNEM ALE CO TAM.

Bez reklam fb

Opublikowano

Jeżeli wybierasz maszyne hostującą to mniemam że nie chcesz VPS'a. Co do kimsufi to trzeba tam wykupić serwer na min. 3 miesiące inaczej ci nie sprzedadzą :P Kimsufi bardzo dobry host bez zastrzeżeń. ItemShop możesz sam sobie zrobić i podłączyć go do homepay.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...