Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Klatkowanie BF3 i innych gier (WIRUS)

Mastermaciek7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Ostatnio zakupiłem BF3 i cieszyłem się płynną grą przez miesiąc po czym ta gra i inne takie jak minecraft, motogp 13, world of tanks zaczęły mi ciąć i klatkować, wiedziałem że coś było jest nie tak, ponieważ jak nagle z dnia na dzień mogło się coś takiego stać, ramu wolnego mam dużo a jednak i tak jest duże zużycie pamięci fizycznej gdy nawet jestem na pulpicie, osiąga ona nawet do 1.35 GB co jest dla mnie nie naturalne. Ostatnio instalowałem cs:source od kolegi z pendrive i mógł tam być jakiś wirus i jestem na 70% pewny że to jest jego zasługa ponieważ skanowałem komputer różnymi antywirusami i wykrywało dużo infekcji. Gry chodzą mi na 20fpsach a wcześniej jeszcze przed instalacją cs'a na niektórych mapach osiągałem 40 fpsów i granie sprawiało mi przyjemność :) Teraz kieruję się z pytaniem jak z tym walczyć? Czy jestem skazany na reinstall windowsa i znowu pobieranie 6GB patcha do BF'a? :/ (Ponadto zauważyłem duże zużycie usługi schvost.exe i vsserv.exe jeśli jest to ważne) Tutaj załączam logi z czego jeden jest ze skanu programu malwarebytes ale może się do czegoś przydać więc wam go załączam :). Dziękuje za każdy poświęcony komentarz.

OTL.Txt

Extras.Txt

MBAM-log-2013-08-04 (14-42-27).txt

Opublikowano

Wszystkie logi niby OK.

Sprawdz temperatury (HwMonitor) i powiedz kiedy zmieniales paste termoprzewodzaca, oraz czy cos kreciles / zmieniales w biosie

Temperatury gdy nic nie robię wynoszą 55 stopni na procku i karcie gdy gram max do 80 nie więcej ale wcześniej miałem takie i nic się nie działo bo to jakby się stało tak na jeden raz tak to mogę wytlumaczyć, tak z dnia na dzień i nagle miałem większe zużycie pamięci fizycznej i zaczęły mi ciąć gry. Pasty termoprzewodzącej nie zmieniałem odkąd kupiłem ten sprzęt jestem zielony w takich rzeczach ale jeśli to konieczne to zrobie to, nic nie podkręcałem jedynie stosowałem się tych rad z tego działu http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/forum/threadview/2832654625216738651/ i punktu 21 i tam jedynie zmieniałem w panelu sterowania nvidia żeby mieć płynniejszą grę ;) Napewno jesteś pewien że nie ma że nie ma żadnego wirusa? Bo jakiś użytkownik odwołał mnie właśnie do tego działu żebym napisał tutaj post bo może to właśnie być jego sprawka

Opublikowano

Logi nic nie wskazuja, wiec watpie. Sprobuj jakims antywirusem wyczyscic 4-5x, bo 1x moze nie zadzialac dobrze. Temp. sa OK, wiec pasta termoprzewodzaca poki co nie do wymiany.

Sterowniki karty graficznej sprawdz czy sa nowe. Jak sa to zaktualizuj, ew. jak ostatnio aktualizowales to sciagnij starsze

Opublikowano

Logi nic nie wskazuja, wiec watpie. Sprobuj jakims antywirusem wyczyscic 4-5x, bo 1x moze nie zadzialac dobrze. Temp. sa OK, wiec pasta termoprzewodzaca poki co nie do wymiany.

Sterowniki karty graficznej sprawdz czy sa nowe. Jak sa to zaktualizuj, ew. jak ostatnio aktualizowales to sciagnij starsze

Skanowałem system 2x ESETEM ale ścinał mi się ale za to wykrył dwie infekcje które zwią się: Win32/Bundled.Toolbar.Ask.B aplikacja i Win32/Adware.MultiPLug.H aplikacja skanowałem 2x Bitdefenderem - nic nie znalazł, skanowałem 3 razy Malverem i nic nie znalazl poniewaz wczesniej skanowalem i wyszukal te infekcje które podałem w logu tam wyżej i już nic więcej on nie znajduje, mam skanować dalej innymi programami czy na razie zwalczyć te 2 co ESET wykrył? Sterowniki mam najnowsze, wcześniej miałem starsze i gorzej mi chodził BF teraz mam te nowsze i dobrze mi chodził BF do wczoraj :) Ale to raczej nie przez stery

Opublikowano

Problem rozwiązany, reinstalacja najnowszych sterowników do karty graficznej jak najbardziej pomogła :) Teraz znów mogę cieszyć się grą i grać płynnie na 40 fpsach :) Dzięki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...