Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Bukkit!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chce zmienic 1 nazwe w configu serwera bukkit. Chodzi mi o nazwe "max-players" ktora odpowiada za ilosc slotow na np. "slots"

Celem tego jest ominiecie ograniczenia slotow danego przez hosting. Mysle ze to wlasnie w ten sposob dziala, ze jak hosting wykryje ze jest ponad np. 60 slotow na "max-players" to to automatycznie przestawia, a jak zmienie nazwe na "slots" to tego nie wykryje. Wtedy to ma wygladac tak: "slots=150"

Chyba juz wiem jaki plik za to odpowiada ten plik znajduje sie w craftbukkit.jar\org\bukkit\event\server\ServerListPingEvent

Zamienilem ten plik z pliku .class na plik .java i wyszedl mi taki kod:

Link: http://pastebin.com/e7YJVRfN

Nie wiem ktora linijka odpowiada za sloty, jesli ktos wie fajnie by bylo jak by napisal ktora :)

Jeszcze 1 sprawa bo jak zamienilem plik .class na plik .java to jak go pozniej zamienic znow na plik .class (bo bukkit nie rozpoznaje plikow .java)

Nie piszcie ze moge uzyc pluginu typu fakeslots bo wiem ze moge ale chce to zrobic w duzo bardzie zoptymalizowany sposob :D

Prosze o odpowiedzi :)

Opublikowano

Tym plikiem nic nie zmienisz. On odpowiada za zwracanie wartości konfigu.

Musiał byś dodać nową wartość w konfigu + przerobić podstawkę od mojang, która jest wcielona w bukkit + musiał byś to robić przy każdej aktualizacji, ponieważ kod zmiennym jest.

Opublikowano

Tym plikiem nic nie zmienisz. On odpowiada za zwracanie wartości konfigu.

Musiał byś dodać nową wartość w konfigu + przerobić podstawkę od mojang, która jest wcielona w bukkit + musiał byś to robić przy każdej aktualizacji, ponieważ kod zmiennym jest.

O co ci dokladnie chodzi o podstawke od mojanga? Jesli to jest kod w bukkicie to wlasnie o to mi chodzi a z restza to juz sobie dam rade

Opublikowano

ten plik który pokazałeś to event... ktorego mozesz uzyc w pluginie plik ktory zawiera te informacje co chcesz znajduje sie w net.minecraft.server....

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

Aby to zrobić musisz zdekompilować zwykły serwer od Mojangu, tam tego poszukać, a następnie wiedząc już gdzie to mniej więcej jest zdekompilować bukkita i zmienić to tam :P

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...