Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Gdzie NIE stawiać serwera dedykowanego - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajmuję się od ponad roku serwerem MC. Początkowo działał na VPS, później już na dedyku. Ponieważ serwer się stale rozwija, działa na nim coraz więcej ludzi, naturalną potrzebą było kupowanie coraz silniejszego serwera aby się nie przytykała gra.

Ostatnio "potknąłem" się o OVH. Dali bardzo fajną ofertę ale niestety, nie mają serwerów! Po 7 dniach czekania na zapłacony prawie 800 zł serwer, po 3 telefonach i przeczytaniu kilku maili, że nie mają podzespołów do serwerów sprawa zaczęła być irytująca. Co więcej, zadzwonił do mnie ich kierownik i mówi tak - zwróciliśmy panu pieniądze (przed chwilą) za opłacony serwer, może pan zamówi inny serwer, gdybyśmy obiecali, że zrobimy to w miarę szybko?

Ekstra! Najpierw zwracaja kasę (czyli wyrzucają klienta) a za chwilę pada propozycja innego serwera. Wspomniałem, ze 9-letnie dziecko lepiej by przeprowadziło rozmowę na ten temat. Pan kierownik stwierdził, że w takim razie nic mi nie sprzedadzą, nie oferują, pierdzielnął telefonem i sprawa się skończyła.

Olałem tych deb*li.

Tak więc, absolutnie nie polecam firmy OVH. Rozmowy z BOK są na żenująco niskim poziomie. Na żadne konkretne pytanie nie można uzyskać odpowiedzi. Lawirują aby broń boże nie powiedzieć nic na temat swojego niedbalstwa. Zapytani o zagadkowe liczby w lewej kolumnie ich oferty BOK odpowiada, ze.... nie wie :)

Oferta, którą mają na stronie, pokazująca czas realizacji np. 72 h okazuje się być kłamstwem. Nie są w stanie zrealizować zamówienia w 72h.

BOK na pytanie o realizację opłaconej oferty (czyli złożonego zamówienia) odpowiada, ze to, co widać na stronie nie jest ofertą. Gdy wskazuje im się, że sami to na dole strony nazywają to ofertą, BOK wpada w głęboką zadumę i znów kręci, że to w sumie jakaś pomyłka jest. Tak, OVH to jest jedna wielka pomyłka.

Potwierdzenie zamówienia jest dostępne w Managerze. Klikam na złożone zamówienie i czytam, ze "serwer jest zainstalowany". Dzwonię do BOK i pytam - dlaczego serwer jest zainstalowany a ja nie mam do niego dostępu? BOK odpowiada - to powiadomienie samo się generuje. Nie mamy na niego wpływu :)

Obsługa techniczna to osobny rozdział. Zanim złożyłem zamówienie, pytam się o firewalle sprzętowe. Technik odpowiada - tak, mamy. Jak się je obsługuje? Czy z panelu na WWW? Technik odpowiada - przez nasze API. Czyli? Czyli nasze API. Czyli? Czyli nasze API. Jebn*łem telefonem.

Banda debili. Nie polecam, omijać z daleka!

Jakie Wy macie doświadczenia? Jakich firm (podajcie nazwy oraz typ usługi) należy unikać i dlaczego?

By wszystkim żyło się lepiej :)

Opublikowano

Ownserwer, dlaczego ? Miałem serwer 40 s full ogar kasa płynęła jak wisła do morza cały czas full musiałem jechać na wakacje bo wypada się wyluzowac wracam z wakacji byłem ciekawy ile kasy z itemshopa poszło na serwer nagle widzę że serwerowi poszedł jakiś dysk i ip mi zmienili wkurw***m się napisałem do helpdesku own'a odpisali mi że tam dadzą jakąś ,,dyche" na serwer pytam się czy ip mi zmienią powiedzieli że niemaja czasu na takie coś napisali że graczy zdobede przez mod,fb,skype,ts,gg itp. Zakonczylem pracę z ownserwer serwer z innym ip sprzedałem za 230 zeta przelewem Ps. Nie polecam ownserwer/owncraft

Witam siec serwerów ,, Garnizon ''
Potrzebuje Budowniczego do zbudowanie
lobby serwerowego
Wiecej Informacji PW
Budowniczy na starcie
jezeli dobrze sie wywiąże awansuje na Administratora

Kontakt oczywiście: Skype: obalacz lub PW

Opublikowano

Czołowieku masz coś z głową? To nowa oferta w dodatku bardzo tania myslisz ze tylko ty kupiles server z nowej oferty? Zamówień są tysiące wiec poczekaj na swoja kolej a nie...

Zbieram jak większość +!

Opublikowano

-,-

Witam siec serwerów ,, Garnizon ''
Potrzebuje Budowniczego do zbudowanie
lobby serwerowego
Wiecej Informacji PW
Budowniczy na starcie
jezeli dobrze sie wywiąże awansuje na Administratora

Kontakt oczywiście: Skype: obalacz lub PW

Opublikowano

Mam na ovh serwer dedykowany i stanowczo polecam

Maszyna co do prawy bardzo droga a jednak jej parametry - maszyna zdaje być sie tania

Instalacja w ciągu 28 godzin

BOK miły, i zna sie na zeczy

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Tez uwazam ze to zwykly hejt a nie prawdziwe fakty, mam maszyne w OVH juz od 2011 i nigdy nie mialem wiekszego problemu z ich BOK'iem, nawet jak dali mi serwer ze spalonym zasilaczem, sprawa zostala rowiazana po paru godzinach.

Opublikowano

słyszałem same pochwały o OVH, mają tanią ofertę i wgl myślisz że nikt nie chce tych serwerów? to się grubo mylisz, tak jak to pisał digitalix na te serwery czeka kilka tysięcy osób, więc nie myśl że Ciebie właśnie dadzą jako pierwszego - nie dziwiłbym się temu kierownikowi , nawet bym może powiedział "spierdalaj". To nie było miłe, koleś ma pewnie urwanie głowy sądząc po tym, że nie starcza im serwerów, więc musi tu dzwonić tam przeprosić, nie dziwie mu się.

Bez reklam fb

Opublikowano

Przepraszam kochane dziecko troski,ovh jest najlepszym i najbardziej tanim hostingiem vps i dedyków,jeżeli ja mam jakiś problem to dzwonie do nich osobiście ale ty nie zrozumiesz.!

Opublikowano

Przepraszam kochane dziecko troski,ovh jest najlepszym i najbardziej tanim hostingiem vps i dedyków,jeżeli ja mam jakiś problem to dzwonie do nich osobiście ale ty nie zrozumiesz.!

Połączenie słów najlepszy i najtańszy jeśli chodzi o hosting od dawna jest równoznaczne z bylejakością. Z tego powodu dobry hosting nie może być tani bo jest po prostu gówniany.

To tytułem wstępu.

Podstawową sprawą, którą ominąłeś jest temat wątku. Nie rozmawiamy tu o hostingu tylko o serwerach dedykowanych. Z wypowiedzi wnioskuję, że pewnie nie wiesz jaka jest równica pomiędzy hostingiem, na którym Minecrafta postawić się nie da a serwerem typu VPS czy dedykiem.

Niemniej jednak, postanawiasz się wypowiedzieć autorytatywnie w temacie, o którym nie masz zielonego pojęcia. Zapewne nie masz pojęcia o innych, ważnych sprawach jeśli chodzi o serwer, który ma uciągnąć tak ciężki soft jak Minecraft. To nie jest sprawa, obok której można przejść obojętnie. Dlaczego? Ano dlatego, że jeśli chcesz mieć max 20 graczy, weź gówniany serwer za 150 zł miesięcznie, bez żadnego supportu, backupu itd.

Jeśli chcesz mieć serwer na kilkuset graczy, musisz mieć wiedzę o administracji linuxa, porządny support techniczny i porządną firmę, gdzie to wszystko działać będzie. Bandę nieudaczników zajmujących się szeroko rozumianymi usługami hostingowymi mamy w większości firm. Znam ten rynek na wylot i zapewniam cię, że w przypadku poważnych zastosowań, odpada ponad 90% ofert już na etapie cena/możliwości a to co pozostało, w większości zawodzi ze względu na kiepski support. Aby znaleźć dobry serwer w dobrej firmie z dobrym supportem i porządnymi łączami poświęcisz miesiąc. Ten temat został założony po to, abyś nie tracił miesiąca (oraz swoich pieniędzy) tylko skorzystał z doświadczeń innych osób.

Podsumowując, temat dotyczy serwerów dedykowanych, na co zwrócić uwagę i z jakimi firmami nie podejmować żadnej współpracy.

Opublikowano

Powiem tak, ja też bym się zdenerwował gdybym widział taką niekompetencję z ich strony, ale nie można ich od razu skreślać.

Ceny zmniejszyli i to o dużo, nic dziwnego, że jest więcej chętnych, nikt nie produkuje maszyn 24/7, dlatego trochę zdrowego rozumu by się przydało. ;)
Ja i tak polecam OVH, hosting naprawdę dobry, pod Minecrafta idealny, szkoda, że przy jakichkolwiek atakach umywają ręce. ;-)

Opublikowano

Nie polecam: mineserv.eu codziennie jakieś problemy, ja i tak miałem szczęście i tylko 2 pady w ciągu roku (ale za to 3 dniowe =.=) + monster lagi (to NIE była wina pluginów - te były skonfigurowane bardzo dobrze 0 errorów + ograniczenie mapy)

Na ownserver.pl miałem serwer tylko raz, (baaardzo dawno temu) uruchomienie go to był cud...

A polecam OVH: Wystarczy znajomość kilku komend linuxa i moesz sobie kupić dedyka 2GB ramu za 15 zł :)

Opublikowano

Nie polecam: mineserv.eu codziennie jakieś problemy, ja i tak miałem szczęście i tylko 2 pady w ciągu roku (ale za to 3 dniowe =.=) + monster lagi (to NIE była wina pluginów - te były skonfigurowane bardzo dobrze 0 errorów + ograniczenie mapy)

Na ownserver.pl miałem serwer tylko raz, (baaardzo dawno temu) uruchomienie go to był cud...

A polecam OVH: Wystarczy znajomość kilku komend linuxa i moesz sobie kupić dedyka 2GB ramu za 15 zł :)

Juz niemozesz, wszystko wysprzedane, pozatym taki serwer moze uciagnie 20 slotow bez pluginow, bo procesor to Intel Atom, a wszyscy wiemy ze Atomy sa dosyc slabymi procesorami.

Opublikowano

Pukawka nie sprzedaje serwerow dedykowanych, wy ludzie nie rozumiecie roznicy miedzy serwerami hostingowymi, serwerami dedykowanymi a VPS'ami.

Opublikowano

Serwer Minecrafta z 2 GB RAM? xD

Życzę powodzenia!

Opublikowano

Uważam, że to hejt na OVH, bo to bardzo porządna firma. Jak nie masz szczęścia i wszystkie serwery zajęte to trudno, trzeba poczekać na swoją kolej.

Takie jest moje zdanie ;)

8cx5SBJ.png

Opublikowano

Jaka niekompetencja? Mają 3 datacenter i może im akurat brakować sprzętu, zwrócili Ci pieniądze (Standardowa operacja, w przypadku gdy klient musi czekać dłuższy okres na serwer) i zaproponowali zakup innego. Zapamiętajcie OVH bądź co bądź jest masówką i nie zawsze mają sprzęt, ale support zachowuje się profesjonalnie.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...