Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Nauka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , widze ze dział jest założony aby takie "żółtodzioby" jak ja mogły się czegoś nauczyć ;) . A więc przejdę do moich pytań i próśb .

Dużo gram w róże gry czy to MMORPG czy inne typy ale naprawde sporo tego . Często spotykam się z ludźmi którzy wręcz wywyższają sie poprzez swoje umiejętności informatyczne i mówi że zdobycie wszystkiego w grze to kwestia czasu napisania sprawnego hacka . Ostatnio zaczęło mnie to irytować więc postanowiłem się nauczyć krok po kroku jak pisać cheaty do gier . Zacząłem się bawić w robienie offsetów w Cheat Engine . Niestety nawet to mi nie wychodziło ... Doszedłem więc do wniosku że bez pomocy ekspertów się nie obejdzie . No i tu jestem no bo kto mi pomoże lepiej niż użytkownicy forum " Cheaty Boty Bugi Hacki " , nie ? :) .

A więc tak prosiłbym was o pomoc przy wejściu w swiat programisty chciałbym zacząć od czegoś prostego , najlepiej opisanego w jakimś tutorialu a potem dalej i dalej ... Na początek myślałem o nauczeniu się paru podstaw dzięki którym jeśli je zbiorę do kupy uda mi sie zrobic cos ciekawego , nie wiem jednak jak to wygląda więc licze na waszą pomoc !

Wszystkim którzy znajdą chwile aby mi pomóc będe bardzo wdzięczny ponieważ "suche" granie w gry nic nich nie wiedząc juz mi sie znudziło ...
(Prosiłbym o dokładne opisanie wszystkich propozycji od czego zacząć ponieważ jak wspomniałem jestem zielony ... )

Opublikowano

Zacznij od nuczenia się jakiegoś języka programowania, potem jak działa pamięc komputera, troche asemblera, RE, i możesz się brać za tworzenie cheatów, jak chcesz robić boty to wystarczy jakiś język prgoramowania, i troche znajomości jak działa pamięc komputera.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Hehe i domyśl się ile ja z tego zrozumiałem :) . No dobrze język ... chodzi ci o coś w stylu C++ czy w złą stronę idę . Hmm asambler pojęcie mi obce mógłbyś przybliżyć ? A co do pamięci komputera to gdzie mogę się dowiedzieć przydatnych rzeczy ? ;p

Opublikowano

Spróboj Autoit/Visual Basic/Pascal(sam od niego zaczynałem), i sprawdź którego będzie Ci się najłatwiej nauczyć, jak już ogarniesz którś z tych to możesz się brać za C++(lub od razu za C++, ale łatwo nie będzie). Po nauczeniu się C++ bedziesz ogarniać troche ogarniać jak działa pamięc RAM komputera.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Dobra ale jak zacząć ? hehe

Ja ci polecam tak :)

C#/Visual basic , ale raczej basic sam z niego korzystam da sie dużo zrobić:)

Srałtoit , nawet tego szajsu nie sciągaj :) ...

Mozesz tez , zaczac nauke w assamberze .. lub w c++ , no ale to jest najtrudniejszy jezyk :)

Ja ci polecam Visual basica ;)

Kur*a Moje Pole !

Wyjazd W Pole !

;)

Opublikowano

Dobra rozumie propozycje . Chodzi wam abym ogarnął podstawy ( chyba ) . Teraz pozostaje jedna kwesta powiedzmy że zacznę od Visual Basic , no i tu zaczyna sie ... Każdy uczeń potrzebuje nauczyciela bo sam nie wiedział by jak się uczyć nie ? ;) I tu mam zapytanie czego się uczyć w tym programie/o tym programie ? No dobra jak go używać ale skąd brac przykłady itp. tuty poradniki ... ? :)

Opublikowano

A ja ci polecam na start AutoIT/C#. Pierwszy ci się przyda wiele razy, bo można w nim na szybko naklepać kod który zautomatyzuje nam robotę oraz jest to język najprostszy z możliwych. Drugi polecam bo wprowadza do programowania obiektowego i tego typu nieco bardziej zaawansowanych rzeczy. A potem możesz jechać z C++

Co do nauki RE, polecam ci poradniki Gynvaela Coldwinda (re.coldwind.pl)

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

A gdzie mógłbym się dowiedzieć więcej o programach które proponujesz ? Chodzi mi o dokładny opis do czego służy program i w jakim kierunku działania na nim wykonywać . Bo ja nic nie wiedząc to wiesz "Z motyką na księżyc" a tego co podałeś to ... co to jest własciwie ? :)

@ Hmm pewnie jak popatrzę na to to zrozumiem ale i tak prosiłbym o głębsze informacje od was .

Opublikowano

A podał by mi ktoś konkretne info :
CheatEngine-Opis programu i działania jakie można na nim wykonywać/ przeznaczenie programu .
Visual Basic- Opis programu i działania jakie można na nim wykonywać/ przeznaczenie programu .
C++-Opis programu i działania jakie można na nim wykonywać/ przeznaczenie programu .
AutoIT-Opis programu i działania jakie można na nim wykonywać/ przeznaczenie programu .

I które po kolei programy przerabiać ? :)

Opublikowano

poczytaj podstaw turbo pascala jak to dziala czyli wpisywanie wypisanie dzialanie programu. z tydzien ci zajmie same podstawy weź. pozniej kup sobie symfonie c++ jerzego grębosza za 90zl z przesylką bo naprawde ladnie wytlumczone. czasem musze przeczytac dwa razy ale wytlumaczone bomba

Opublikowano

Najpierw zacznij od najprostszego jezyka czyli Autoit bo poprzez mały kod możezz napisać dobrego bota.Potem bierz się za ew. C++ , RE

Tu masz bardzo dobre poradniki video leny151

tuts4you.com/download.php?list.17

nostaleh.png
Opublikowano

tak się zastanawiam po cholerę mu assemblerek w tworzeniu haxów...może jedynie co to wstawki do kodu ale jak jest to takie newbie/noob* to i tak nie ogarnie

ja się uczyłem AU3 i nie żałuję, dobry język jak potrzebujesz jakiegoś gówna automatycznego

RE mu niepotrzebne bo CE wystarczy do adresów chyba że chce się bawić w Crackera(wtedy i assemblerek się przyda)

po za tym - C++ MOŻESZ PRÓBOWAĆ nauczyć się z tutków w necie ale nic nie zakumasz więc kup księgę z czarną magią pod tytułem np.: C++ dla każdego.

potem musisz też kumać jak działa pamięć, offsety, pointery i inne tego typu pirdółki

IQ powyżej 100 też się przyda

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Olej AutoIT, bo tylko zmarnujesz czas. Zacząć możesz od jakiegoś języka z rodziny .NET (polecam c#), lub po prostu Javy. Z kursów nauczysz się tylko podstawowych rzeczy typu korzystanie z instrukcji warunkowych, co to są klasy, metody, itd., dalszą naukę kontynuujesz pisząc coraz bardziej zaawansowane programy z pomocą Google i dokumentacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...