Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] windows 7

homeg3289

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.
mam taki problem bo chce se pograc w taka stara gierke (dugeon keeper 95) i na 7 nie chodzi.

gra dziala bo na starym kompie idzie ale chcialbym sie pograc z kolega ktory ma tylko 7.

ta gra nie dziala na dos-box

Opublikowano

Mi zawsze działają stare programy uruchamiane w trybie zgodności. I na pewno zjada mniej ramu od hosta ;)

Opublikowano

dla DK trzeba włączyć ograniczenie skalowania obrazu i kolorów dla 16 bitowej palety kolorów we właściwościach exeka

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Istnieje łatwiejsza możliwość, niż instalowanie nowego systemu w Virtual Boxie. Można uruchomić grę w Trybie Zgodności: xxx

wlasnie to nie dziala

Opublikowano

to najpierw przełącz Windows w 256 kolorów albo w 16 bitów , w 32 może nie ruszyć .

wyjątkiem są niektóre karty które umożliwią odpalenie dopiero przy ustawieniu największej i najlepszej głębi kolorów dla grafiki 24 bity

niestety wszystkie opcje trzeba sprawdzić samemu, na każdym sprzęcie ustawia się gre inaczej :/ , a problem większy bo sama gra jest w trybie chronionym prawie nie wspieranym przez nowsze wersje Windows powyżej XP SP3 , to już na linuxie było by łatwiej ta grę odpalić niż na nowym windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

to najpierw przełącz Windows w 256 kolorów albo w 16 bitów , w 32 może nie ruszyć .

wyjątkiem są niektóre karty które umożliwią odpalenie dopiero przy ustawieniu największej i najlepszej głębi kolorów dla grafiki 24 bity

niestety wszystkie opcje trzeba sprawdzić samemu, na każdym sprzęcie ustawia się gre inaczej :/ , a problem większy bo sama gra jest w trybie chronionym prawie nie wspieranym przez nowsze wersje Windows powyżej XP SP3 , to już na linuxie było by łatwiej ta grę odpalić niż na nowym windows

na windowsie xp sp3 dzialalo z malutkimi problemami.

a na win 7 jakies carny kwadrat w lewym gornym rogu.

a na virtualboxie wychodzi jakis blad directx3d

Opublikowano

Bo win 98 chyba nie mial jeszcze obslugi directx (chyba, nie jestem pewien, 50% pewnosci mam).

A tryb zgodnosci w win7 ?

ale to jest dugeon keepeer 95 na wina 95 z 1997 a directx byl jakis.

Opublikowano

normalnie tez nie

macie nie pisac rzeczy uruchom w trybie bo prubowalem wszystkiego.
a nie chce spamu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...