Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT][Photoshop] Lajkz Style

Lajkz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , Witam oraz Cześć. To mój pierwszy TuT na MPC więc postarałem się aby był jak najbardziej dopracowany. Może i nie jestem jakiś wielce "pro" lecz jednak jakieś doświadczenie z grafiką przelałem na ten poradnik. Pozdrawiam i dziękuje za

przeczytanie.

materiały:
http://oi42.tinypic.com/zmdqat.jpg

http://oi42.tinypic.com/2qbatxz.jpg

2yxoe4y.jpg

2d96yqp.jpg

"TO JEST NOWY SORT STYLU!"

Opublikowano

lol xD

Poradnik jak zrobić plakat:

Zrób prostokąt... potem dodaj efekty. Koniec xD

Mogłeś pokazać ustawienia gradientu, krzywych i pokazać jak zrobiłeś światło. Początkujący nie będą wiedzieli w ogóle jak to zrobić ;)

Dla mnie takie... oceniać w skali od 1 do 10 to dałbym 4-5/10

3t6EGVz.png

Opublikowano

Out trochę słaby. Pustka po prawej, mogłeś chociaż jakieś c4d ładne dać. Napis też z lekka leży. IMO tutaj trzeba pobawić się gradientem i światłem, a tego właśnie nie opisałeś :/

Game Over

Opublikowano

Sygnatura w out'cie strasznie prześwietlona. Napis out, odciąga całą uwagę od głównej postaci, czyli renderu. Rozumiem, że tą texturką miało powstać jakieś wtopienie? Chyba nie udało się. :) Następnym razem dobrze by było podać ustawienia mapy gradientu i krzywych.

Opublikowano

Hej, witamy w FanArcie ;-)

Pierwsza rzecz, to bardzo fajnie, że tworzysz u nas poradniki, dziękujemy, ale niestety muszę go trochę negatywnie skomentować:

Mianowicie zacznę od rozmiaru. Sam tut oraz zawarta w nim treść jest bardzo malutka. Ciężko czyta się poszczególne kroki poradnika.

Ogólnie co do out'a, to nie jest aż taki zły. Fakt, jest mocno prześwietlony, ale gdyby to skorygować, to myślę, że wyszłaby naprawdę fajna, etatystyczna i skromna sygnaturka.

Uważaj tworząc w PS'ie na ekspozycje i kontrast, by nie przesadzić ;-)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wredna, oczywiście muszę się zgodzić co do rozmiaru, prześwietlenia itd.

również pozdrawiam.

2d96yqp.jpg

"TO JEST NOWY SORT STYLU!"

Opublikowano

Najlepszy rozmiar, to szerokości Twojej sygnatury (po 3 tutach do tego doszedłem ;) ) Co do samego poradnika, to fany, ale x już było poradników jak zrobić sygnature. Nic nowego, ale lajk dla motywacji ;)

146361479076443945952.png

Więcej info na profilu : ) Zgoda na sygnature od Makina

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...